Foto: Andreas Hillergren (SCANPIX)

Bonsaksen slåss for oss

I kveld setter vi innsatsen på svensk ishockey.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: En herlig Coktail
Dobbel V5 Momarken: En lady som banker gutta

Lunsjtrav Drammen: En vinner fra Bø

Langoddsen byr på ishockey fra norsk, svensk og finsk liga fra klokken 17.30. Kvelden rundes av med skotsk cup og omkamper i 1. runde av FA-Cupen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
13. Storhamar Dragons - Tønsberg Vikings (0-1) B 3,00

Tønsberg røk 2-8 her for en drøy måned siden, så dette er et skikkelig langskudd. Men er ikke GET-Ligaen jevnere enn at Storhamar skal stå til 1,25 i odds hjemme mot Tønsberg? Vi mener det. Storhamar har bare én seier på sine åtte siste, og har tapt for Rosenborg, Sparta, Oilers, Frisk og Lillehammer i sine fem siste på Hamar. Tønsberg er et bunnlag, men de slo Stjernen 8-4 i den siste før landslagsoppholdet, og de har slått Rosenborg borte som om lag like store outsidere som de er her. Ren B til 5,45 frister, men vi mener 3,00 på UB er et bedre og enda mer spennende langskudd, hvis dette blir så jevnt som vi tror.

Dagens avslag
15. HV 71 - Timrå H 1,35

HV 71 er serieleder i Sverige og de er fjerde beste hjemmelag. Normalt slår de Timrå, de slo dem i fire av fem forrige sesong, men vi er skeptiske til den lave oddsen. Landslagsoppholdet tilfører en liten x-faktor, det kan være HV 71 ikke er «på» i første matchen etter pausen, dessuten var de svake og røk 3-4 på straffer hjemme for Växjö og hele 3-7 mot Skellefteå i de to siste før pausen. Dette kan godt bli 5-0 og 1,35 på H er grei odds sammenlignet med mange andre, men akkurat denne runden spiller vi ikke lavoddsere i Elitserien.

Dagens spill
Ishockey-delen av menyen ser mest interessant ut i våre øyne. Det er noen spennende matcher i GET-Ligaen, men vi har størst tro på gevinster i svenske Elitserien, der det er en del spennende odds på hjemmelagene når serien starter opp etter et kort landslagsopphold.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

17. Rögle - AIK
Rögle er tradisjonelt sterke på egen is, og vi ser konturene av et sterkt hjemmelag denne sesongen også, selv om fire seire og seks tap på ti spilte ikke er toppklasse. Sagt på en annen måte, Rögle ligger sist på tabellen grunnet sine svake resultater borte, mens de har tre lag bak seg på hjemme-tabellen. De to siste hjemme i Lindab Arena er vunnet 4-3 mot Linköping og 5-4 i spilleforlengelse mot Brynäs.

En av Rögles nøkkelspillere, målvakten Martin Gerber, er varm i trøya etter landskamper for Sveits, og han var også der nøkkelen til seire over Slovakia og Canada. Tre forwarder er sendt på lån til Karlskrona, Bergström, Brendheden og Törnkvist er alle unge og lovende spillere som kan bli gode, men som det ikke er plass til på Rögles A-lag i øyeblikket. Lindgren er eneste spiller ute med skade for tiden, Jensen ser ut til å rekke matchen.

AIK har tapt 0-5 for Skellefteå og 0-3 borte mot Växjö i sine to spilte i november. Det har tatt dem ned på nedrykksplass, fire poeng foran dagens motstander. I dag får vi se om AIK har brukt oppholdet fornuftig, men vi forventer at de fortsetter å slite på bortebane. De har 2-2-6 borte når vi ser på tall for tre perioder, som jo er den type spill Norsk Tipping tilbyr på ishockey.

AIK har slitt med skader denne høsten, og landslagsoppholdet var etterlengtet. Men fortsatt er en av lagets nøkkelspillere, Tärnström, ute på ubestemt tid. Sandberg er på vei tilbake og kan muligens bli å se i kveld, men Josefsson og Lilieström er ikke klare ennå. Det jobbes med å få den klubbløse, tidligere NHL-spilleren Huselius inn i laget, men det ligger eventuelt et stykke frem i tid.

Vi har tro på Rögle hjemme. Det er her de tar poengene sine, det er her de våger å spille sitt eget spill. Full pott mot bunnkollega AIK er et selvsagt mål, her ønsker man seier etter tre perioder og vi tror Rögle klarer det. Oddsen på 2,00 er fin.

18. Växjö Lakers HC - MODO Hockey
Växjö rundet av med en råsterk seier på straffer borte mot serieleder HV 71 og en solid 3-0-seier hjemme mot AIK før landslagsoppholdet. Dette gir selvtillit og de kom seg opp på trygg grunn også. Fortsatt er Växjö seriens svakeste hjemmelag med sine 1-3-6 etter tre perioder.

Växjö har skadefri tropp, og de har begynt å låne ut spillere det ikke er plass til så lenge alle er skadefrie. Forwarden Erikson har sluttet seg til Troja/Ljungby og backen Heed lånes ut til Västerås. Den finske forwarden Miikka Männikkö returnerer til Tappara etter endt utlån.

MODO har storspilt og sikret oss mange fine gevinster tidligere denne høsten, men vi har også spilt en del mot dem, etter hvert. Nå viser klubben fra Örnsköldsvik dessverre en total formsvikt med fem strake tap før oppholdet. De scoret ikke et eneste mål i tre siste mot Färjestad, Linköping og Timrå og står nå med 3-3-4 på borteis (etter tre perioder).

Trener Samuelsson forteller at klubben har hatt mye motgang og ikke fått noe som helst gratis de siste rundene. De er inne i en ond sirkel der de mister motet dersom de havner under. Ahnelöv er klar for spill etter en smell for Tre Kronor, og Cumiskey er tilbake. Alsenfelt, Westin (utlånt), Påhlsson og NHL-spiller Steen er ikke med i troppen.

Her kommer lagene til å gå hardt ut, tror vi. MODO har nok jobbet mye med hvordan de skal komme ut av tapsrekken, og vi tror de er avhengige av å ta en tidlig ledelse og spille på seg selvtillit. Baksiden er antagelig at dersom de får en tidlig baklengs, mister de motet, igjen. Växjö har sett gode ut i sine to siste og vi tror de fortsetter der de slapp. Hjemmeseier til 2,15 er spennende og gir oss en dobbel til 4,30.

17. Rögle - AIK 2,00 3,65 2,50
18. Växjö - MODO 2,15 3,60 2,30

Total odds 4,30

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus