Gå til sidens hovedinnhold

Brann viser hvem som er sjef

Til tross for svak statistikk på Fosshaugane, tror vi Brann viser hvem som er storebror i kveld.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Vi må teste Hønefoss
Tippetipset: Godset reiser seg direkte
Få oversikt: Status i Tippeligaen
V64 Hagmyren: Faksen på svensketokt

V65/V4 Sørlandet: Malmin har bankeren

Søndagens langoddsprogram er spekket med høydepunkter med blant annet fem kamper fra Tippeligaen og sju kamper fra Adeccoligaen. I England er der prestisjeoppgjør mellom Manchester United og Chelsea og mellom Liverpool og Everton. Det norske ishockeylandslaget skal ut i en tøff match mot Danmark og ellers spilles det fotball stort sett over hele Europa.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Freiburg - Augsburg B 3,55

Vi brukte nettopp Freiburg som vårt langskudd i bortemøtet med Stuttgart for to uker siden, da uten suksess (tap 1-2). I kveld går vi mot Freiburg. Det handler som kjent om odds dette og tar man en titt på tabellen, er det lett å motivere spill på borteseier her. Godtgående Augsburg (tre seire på siste seks), tar et langt steg mot fornyet kontrakt med seier i kveld. Freiburg er riktignok i nærheten av en svært sjelden Europa League-plass, men kampen for eksistens betyr nok mye mer enn det. Veldig skjev odds i denne kampen og 3,55 på borteseier er meget fin odds. Dagens første langskudd er servert.

Nancy - Lyon H 2,85
Hjemmelaget Nancy innledet sesongen med å vinne 1-0 hjemme over Brest. På de neste 20 seriekampene vant ikke laget en kamp (0-8-10). Således var det opplest og vedtatt i slutten av januar at Nancy ville rykke ned. Men det er som kjent "hope in the hanging snore" som Nils Arne Eggen påpekte i sin tid. Etter den tid har Nancy 7-2-4 og er i øyeblikket på trygg grunn. 4-2-0 er fasiten på de seks siste og Nancy er et av formlagene i Frankrike nå. Med seier i kveld vil laget være fire poeng over nedrykksstreken og etter kveldens kamp gjenstår det kun tre serierunder. Lyon kjemper en hard kamp mot St. Etienne om den viktige tredjeplassen, men formen er knapt nok middels (2-1-3 på siste seks). 2,85 på at Nancy fortsetter sin opptur er naturligvis kjøpt og betalt og dette er uten tvil et av dagens beste langskudd.

Dagens avslag
Barcelona - Real Betis

Det er ikke lett å forsvare 1,14 i odds på et desillusjonert Barcelona i kveld. Spesielt ikke når Real Betis kjemper for en Europa League-plass. Det handler stort sett om å fullføre sesongen for Barcelona nå og serietittelen er som kjent mer eller mindre i havn. Det finnes uten tvil bedre lavoddsere å støtte seg på denne søndagen og Barcelona får spille i fred.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill:
Sogndal - Brann

Vestlandsderby på Fosshaugane Campus. En serieåpning som ventet for Sogndal, ja bortsett fra den meget overraskende seieren i Molde for en liten måned siden. Hang bra med borte mot Viking sist helg, men to overtidsmål av Viking gjorde tapssifrene stygge for Sogndal som står med fem poeng hittil og ligger tredje sist. Onsdag måtte laget ut i straffesparkkonkurranes mot Træff i cupen etter at det stod 3-3 etter ekstraomganger. 12 baklengs på seks kamper i Tippeligaen og defensivt er ikke Sogndal på fjorårsnivå foreløpig.

Bortsett fra en svak andreomgang borte mot Rosenborg i den andre serierunden (tap 0-4), har Brann levert en solid seriestart. Er oppe på 4. plass med 12 poeng og har kun ett poeng opp til serieleder Aalesund. Fire hjemmekamper er vunnet, mens begge bortekampene er tapt hittil. Gjorde vel en kamp på det jevne sist helg mot Odd, men vant likefullt komfortabelt 2-0. Solide 6-1 borte mot Øystese i cupen onsdag, der Martin Pusic scoret tre av målene.

Brann har ikke vunnet en bortekamp på kunstgress på 642 dager og historisk sett står det 9-2-2 i favør Sogndal på Fosshaugane. Keeper Piotr Leciejewski er ute grunnet ryggproblemer, mens forsvarsspillerne Markus Jonsson og Simen Wangberg begge er skadet. Sogndal på sin side må unnvære Tonny Brochmann og Ørjan Hopen.

Det er altså ikke de beste argumentene for Brann-seier i kveld, men vi ser bort fra både statistikken på Fosshaugane og Branns begredelige statistikk på kunstgress og tror sterkt på Brann-seier i kveld.

2,45 er oddsen på at Brann tar denne og vi lar oss friste. Kampen kan naturligvis spilles som singel og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 204 Sogndal - Brann 2,55 3,20 2,45
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken