*Nettavisen* Sportspill.

Branns sjuende cupgull

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Brann har sterkere lag enn Aalesund og vinner finalen. Sjekk dagens oddstips.

Langoddsen byr ikke på verken Tippeligaen eller Adeccoligaen denne søndagen, men cupfinalen veier fint opp for det. Det er også denne kampen som blir hovedtipset vårt i dag.

Dagens avslag
23. Milan – Catania H 1,28
Selv om Milan endelig ser ut til å ha funnet formen, styrer vi elegant unna H til latterlige 1,28 i odds. Catania ligger tross alt bare én plass under Milan og har kun tapt én av ni kamper så langt. På de fire siste kampene har Catania 2-1 hjemme mot Napoli, 1-1 borte mot Lazio, 2-2 borte mot Fiorentina og 2-1 hjemme mot Inter. Det er altså ikke svak motstand som er årsaken til den oppsiktsvekkende gode sesongstarten.

Dagens langskudd
5. Motherwell – Celtic U 3,45
Motherwell ligger overraskende nok foran Celtic på tabellen (tre poengs forsprang, men én kamp mer spilt). Tapte ikke en eneste kamp i oktober. Celtic har ikke vært helt seg selv denne sesongen, og opp til erkerivalen Rangers skiller det hele 12 poeng. På bortebane er det ikke blitt bedre enn 3-1-2, og så sent som torsdag spilte man kamp i Europa League. Et uthvilt Motherwell er gode nok til å ta poeng mot denne utgaven av Celtic, og U til 3,45 er et interessant langskudd.

Dagens spill
7. Brann - Aalesund H 2,30
Om få timer er Ullevaal fullstappet av elleville bergensere og sunnmøringer som skal skrike sine lag til seier.

Norsk Tipping har satt opp seks spill på kampen (se nederst i artikkelen), og vi har fattet interesse for singelobjektet. Brann er gjort til små favoritter, noe vi mener er riktig.

Rune Skarsfjords mannskap ble levnet få håp av ekspertene før sesongen, men to runder før sesongslutt ligger Brann bare to poeng bak sølvplassen.

Som så ofte tidligere har bergenserne hatt et meget høyt toppnivå og et nesten like lavt bunnivå. I en periode etter Carl-Erik Torps hjertestans var det bunnen fansen fikk oppleve, men mot Rosenborg forrige serierunde, gnistret det igjen av spillerne. 6-3-seier på Lerkendal må betegnes som en av tidenes beste generalprøver før en cupfinale.

Bortsett fra nevnte Torp, er Christian Kalvenes (som har vært ute en god stund) eneste skadefravær hos Brann.

Aalesund mistet flere nøkkelspillere fra forrige i fjor og startet sesongen på skrekkelig vis. Har likevel – i likhet med dagens motstander – gjort det bedre enn de fleste forhåndstipsene. Har vært gjerrige bak (bare tre lag har sluppet inn færre mål) og ligger for tiden på 9. plass, med brukbare muligheter for å klatre et par plasser før sesongslutt.

Aalesunds fremste egenskap er et godt arbeidskollektiv ledet av en taktisk klok Kjetil Rekdal. I tillegg har Michael Barrantes stått frem som en av Tippeligaens mest kreative spillere.

AaFK stiller uten cupfinalehelten fra 2009, Amund Skiri, samt Pablo Herrera, nokså ukjente Robert Sandnes og Fredrik Carlsen. De to førstenevnte har vært ute store deler av sesongen.

Når Brann har trykket inn på-knappen, er de kollektivt like hardtarbeidende som Aalesund-spillerne. Men hos bergenserne finnes det mer klasse.

Rodolph Austin har fremstått som Tippeligaens beste midtbanespiller i flere kamper denne sesongen og viste fryktinngytende form mot Rosenborg sist. Kim Ojo har 14 nettkjenninger, og er en spiller som kan skape målsjanser helt på egen hånd gjennom fart, styrke og utholdenhet. En slik spiller mangler Aalesund. De har heller ingen lur og uberegnelig joker, slik Brann har i Diego Guastavino.

Vi undervurderer på ingen måte Kjetil Rekdals erfaring og evne til å vinne slike kamper, men vi tror Brann tar sitt sjuende cupgull på et Ullevaal som vil syde av fans i røde drakter.

Vi setter 100 kroner på dagen spill:

7. Brann - Aalesund 2,30 - 3,05 - 2,85
Klikk her for å levere dette spillet

Her er de øvrige cupfinaleobjektene vi kan spille på:
*Handikapspill der Aalesund starter med et forsprang på ett mål.
Brann-seier med et slikt utgangspunkt er satt til 4,30 i odds, uavgjort (Brann vinner med nøyaktig ett mål) gir 3,05, mens Aalesund-seier (uavgjort holder) betales med 1,45 i odds.

*Handikapspill der Brann starter med et forsprang på ett mål.
Brann-seier med et slikt utgangspunkt gir 1,30 i odds, uavgjort (Aalesund vinner med nøyaktig ett mål) er satt til 3,95, mens Aalesund-seier med to mål eller mer gir hele 5,60 i odds.

*Stillingen ved pause.
Brann-ledelse er satt til 2,90, U gir 1,90, mens ledelse til Aalesund gir 3,30 i odds.

*Over/under 2,5 mål.
Blir det to mål eller færre etter 90 minutter, betales spillet med 1,90 i odds, mens tre mål eller mer gir en odds på 1,55.

*Hvilket lag vinner cupfinalen. Eventuelle ekstraomganger og straffekonk teller.
Her har Norsk Tipping brukt en bedre oddsskala enn over/under-spillet. Cupgull til Brann gir en tilbakebetaling på 1,60 ganger pengene, mens oddsen på Aalesund-triumf er satt til 2,00.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.