David Luiz og resten av Brasil hadde en blytung kveld mot Tyskland. I kveld må fotballstorheten slå tilbake.
David Luiz og resten av Brasil hadde en blytung kveld mot Tyskland. I kveld må fotballstorheten slå tilbake. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Brasil må redde stumpene

Det brasilianske folket er fortsatt i sjokk. I kveld må Brasil be om tilgivelse.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Brann fortsetter den gode trenden
Oddstips 2: Sogndal jakter femte strake hjemmeseier
Tippekupongen: Lørdagskupongen byr på fotballfest
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
V75 Jarlsberg: Goop kommer ikke forgjeves
V5 Jarlsberg: Vi spiller dobbeltbanker i V5-3
V65 Hagmyren: Børje byr på "norsk"banker"
V5 Klampenborg: Nesten-garanti for storutbetaling

Sportspills oddseksperter fortsetter superformen, og har nå fire strake dager med treff på samtlige tippetips. I går ble en irsk dobbel til 2,43 enkel match for Sportspill-redaksjonen.

På lørdagens oddsprogram er det flere interessante spillobjekter både i Tippeligaen, og i Allsvenskan. Toppen av kransekaken er likevel bronsefinalen i VM mellom Brasil og Nederland.

Dagens VM-tips

Brasil - Nederland H

Brasils kollaps i semifinalen mot Tyskland er etter alt å dømme tidenes bombe i moderne fotball. Tyskland ledet hele 5-0 etter en halvtime, og det var ikke et mål for lite for tyskerne når dommer Marco Rodriguez fant ut at nok fikk være nok, og blåste av kampen på 7-1 til Die Mannschaft.

Brasil spilte en utelukkende improvisert fotball, uten noen form for verken godt samspill offensiv eller med noen form for struktur defensivt. Noe man for øvrig har sett tegn på gjennom hele mesterskapet, uten at brasilianerne har blitt straffet for det. Taktisk smarte tyskere utnytte Brasils sløve defensive posisjoneringer maksimalt, og feide til slutt vertsnasjonen av banen. 

I kveld vil nok hjemmelaget gjøre alt de makter for ikke å svikte sitt allerede sønderknuste publikum nok engang. Inngangen til kveldens kamp vil nok derfor være litt mer defensivt anlagt for å slippe lignende opplevelser som mot Tyskland.

Luiz Filipe Scolari er allerede en forhatt mann i Brasil, og vil etter alt å dømme få sparken uansett utfall i kveldens kamp. Han må ta på seg mye av skylden for at Brasil har fremstått så dårlig som de har gjort. Selv om mannskapet på ingen måte kan sammenlignes med tidligere storhetsperioder.

Startoppstillingen til kveldens kamp vil nok ikke være veldig annerledes enn tidligere i mesterskapet, men Scolari vil kanskje gjøre noen utskiftninger. Viktige Thiago Silva er garantert tilbake i midtforsvaret etter suspensjonen, mens Dani Alves antakeligvis er tilbake på høyreback for Maicon. Ellers kan spillere som Fred og Bernard fort vrakes etter begredelig innsats i semifinalen.

Neymar er naturligvis uaktuell grunnet ryggskaden han pådro seg i kvartfinalen.

Nederland måtte se seg slått av Argentina etter 120 jevne minutter og til slutt straffesparkkonkurranse. Kampen var særdeles jevnspilt, uten at noen av lagene kom til så altfor mange muligheter. Selv om begge lag hadde muligheten til å avgjøre i ekstraomgangene, var det ingenting å si på at kampen måtte avgjøres på straffer. Der gikk det som kjent argentinernes vei.

Louis van Gaal har ikke etterlatt noen tvil om at denne kampen er en kamp han helst ville ha sluppet å spille, og man kan derfor stille spørsmålstegn ved hvor mye motivasjon Nederland går inn i kveldens kamp med. 

Vil nok mest sannsynlig slippe til en del spillere som hittil i mesterskapet har fått lite spilletid. Det kan bikke både positivt og negativt for hollenderne. En småsyk Robin van Persie vil nok mest sannsynlig stå over dagens kamp, ellers er det vanskelig å si hvem som er spilleklar etter kraftanstrengelsen for tre dager siden.

Har noe overraskende vært bedre defensivt enn offensivt dette mesterskapet, noe som er svært uvant for Nederland og være, men her kan van Gaals gutter slippe seg mer løs. Det kan åpne opp kampen betraktelig.

Det er i det hele tatt mange spørsmåltegn knyttet til dagens kamp, og startoppstillinger bør sjekkes på forhånd.

Et revansjelystent Brasil mot et Nederland som mentalt sett ble ferdig med turneringen på onsdag, bør likevel gjøre vertsnasjonen til knepne favoritter.

H til 2,15 blir derfor vårt VM-tips denne dagen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus