Foto: Ap / NTB scanpix

Bråstopp for U21-gutta

Spania er store favoritter i dagens semifinale, og vi tror Norges U21-spillere kommer til å slite med å score mål.

Kommersielt

Lørdagens Sportspill-meny:
Tippetips: Kommer!
Trav: Hva med 17 mill. i feriepenger?
Trav: Viking på V75-tokt
Lotto: Gull-Lotto og 23 mill i potten

Lørdagens langoddsprogam består blant annet av semifinalene i U21-europamesterskapet og kamper fra Adeccoligaen, Oddsenligaen og 3. divisjon.

Vi anbefaler i dag en dobbel til 2,77 i odds som har spillstopp kl. 15.25.

Dagens langskudd
Vindbjart – Egersund U 4,30
Egersund er årets skuffelse i denne avdelingen. Den hardsatsende klubben forsterket troppen med Kai-Ove Stokkeland og flere andre solide spillere i vinter, men Bengt Sæternes' mannskap har bare tatt 10 poeng på 9 kamper. Vindbjart leder fortsatt avdelingen selv om det ble 0-0 borte mot Notodden sist. Egersund viste at toppnivået er høyt i det knepne cuptapet for Start, og det er på høy tid at det begynner å løsne poengmessig. Bortelaget tår med 1-2-1 på fremmed gress, og vi synes det er verdi i å sette pengene på en ny poengdeling.

Dagens avslag
Marokko - Gambia H 1,22

Marokko er nødt til å vinne sine to siste kvalifiseringskamper for å ha håp om å komme til VM-sluttspillet. Møter et Gambia som ligger sist i gruppen og som er uten sjanser på avansement. Hjemmelaget står med 2-4-1 så langt i år, og selv om de er store favoritter i kveld, er 1,22 for lavt for oss.

Dagens spill
Spania - Norge - scorer begge lag ja/nei B 1,58

Norge er den store overraskelsen i årets EM, og spesielt 3-1-seier over England var sterk. Forover på banen har vi spennende spillere som Singh, Johansen, Eikrem, Berget, Pedersen og Nilsen, og forsvarsrekken med Elabdellaoui, Rogne, Semb Berge og Strandberg har vært solid.

I dagens semifinale møter de norske håpene turneringens antatt beste lag. Julen Lopeteguis mannskap har ikke tapt på sine siste 24 kamper, og tittelforsvarerne gikk gjennom gruppespillet uten å slippe inn mål.

Malagas Isco og Real Madrids Alvaro Morata har vært lagets store stjerner så langt. 20-år gamle Morata ble matchvinner både mot Russland og Tyskland og scoret ett av målene i 3-0-seieren over Nederland.

Både Spania og Nederland var klare for semifinalen før det siste oppgjøret, og førstnevnte sparte flere av stjernespillerne som sprudlet i 5-1- og 3-2-seirene over henholdsvis Russland og Tyskland. Spania roterte også på laget, men stilte nok mindre svekket enn Nederland. Hadde begge lagene vært toppet, er det tvilsomt om Spania hadde vunnet så klart som 3-0.

Spanias øvrige kamper endte 1-0, og vinnermålene kom i sluttminuttene i begge oppgjørene.

Vi regner med at Norge kommer til å ligge lavt og la Spania trille mye ball, og at kontringer og dødballer blir Norges farligste angrepsvåpen. Spanjolene er garantert klar over Norges kvaliteter fremover, og de kommer nok til å balansere angrepene slik at Norge ikke skal få muligheter til å komme i overtall på kontringer.

1,35 i odds på Spania-seier er for lavt til at vi rører den, men vi synes det er mer interessant å sette pengene på at ikke begge lagene scorer mål. For en ny 1-0-seier til Spania er et av de mest sannsynlige resultatene.

Oppgjøret kombineres med dagens kamp i Adeccoligaen.

Fredrikstad - Mjøndalen H 1,75
FFK sliter økonomisk og har fått store utfordringer i det sportslige apparatet. Både trener Lars Bakkerud og sportssjef Joachim Jonsson er sykmeldt, og laget ledes for tiden av Håkon Wibe Lund og Jan Tore Ophaug.

Tok en noe heldig borteseier mot Follo sist og har gjort det best på hjemmebane denne sesongen 3-1-1 og 13-6 i målforskjell (nest flest scorede hjemmemål). Har solide 4-0 over Stabæk og 3-0 over HamKam i sine to siste hjemmekamper. Har totalt 5-1-5 og trenger seier i dag for å få kontakt med lagene på playoffplassene.

Stiller et skadefritt mannskap.

Mjøndalen har ikke scoret et eneste mål på de tre kampene de har spilt siden sjokkseieren mot Brann i cupen, og har heller tatt poeng i denne perioden. Måltørken gjør at trener Vegard Hansen muligens kommer til å gjøre forandringer i angrepet.

Den fotrappe kantspilleren Vamouti Diomande er tilgjengelig etter skade til dagens kamp.

Bruntrøyene ligger på 11. plass med 13 poeng og bør begynne å ta poeng igjen hvis man ikke skal blande seg inn i nedrykksstriden.

Det tviler vi på at de gjør på en av ligaens vanskeligste bortebaner, og vi kjøper hjemmeseier til 1,75 i odds.

Dagens dobbel:
Spania - Norge - scorer begge lag ja/nei 1,95 - 1,58
Fredrikstad - Mjøndalen 1,75 - 3,35 - 3,80
Samlet odds: 2,77
Klikk her for å levere denne dobbelen.

Gull-Lotto lørdag
I Lotto lørdag er det Gull-Lotto og 23 millioner kroner i potten. Du kan levere kupong her.

Har du prøvd å spille andelslag på trav med Nettavisens eksperter?

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus