*Nettavisen* Sportspill.

Brighton sier takk for seg

Foto: Shaun Curry (AFP)

Vi tror et skaderammet Brighton får trøbbel med Conference-leder Wrexham. Sjekk vårt oddstips.

17.01.12 12:47

OBS! Kampen er blitt utsatt til 18. januar!

På en vrien oddsmeny i går bled et fullklaff for begge tipsforslagene. Dermed er tilbakebetalingsprosenten for tipsene våre på 107 prosent så langt i 2012.

Det er et nytt krevende langoddsprogram tirsdag, og selv om det er 35 spilleobjekter på programmet, er det dessverre langt mellom godbitene. Det er flere omkamper i FA-cupen fra England, det er kamper fra Copa del Rey i Spania, det er finsk ishockey og selvsagt kamper fra det meget uforutsigbare håndball-EM for menn.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Tranmere - Rochdale
To helt formløse lag som møtes i utkanten av Liverpool. Tranmere står med fattige en seier på sine ti siste kamper, mens motstander Rochdale står med svake 1-3-6 på sine siste ti til tross for at flere spennende er lånt inn den siste tiden. Tranmere ligger som nummer sytten med sine tretti poeng, og har seks poeng ned til Yeovil under streken. Rochdale ligger nest nederst med sine 20 poeng, men det er kun fire poeng opp til Walsall over streken. Borte står laget med svake 2-2-8. I slike kamper mellom fo så formløse lag, synes vi alltid verdien ligger på laget med høyest odds, og på en tirsdag med svært få aktuelle langskudd, tester vi Rochdale til 3,00 i odds.

Dagens avslag
Queens Park Rangers - MK Dons
Omkamp i FA-cupens tredje runde der det endte 2-2 i første møte etter en sen utligning av QPR. Mark Hughes fikk ingen umiddelbar suksess som ny manager i QPR da det ble 0-1 tap borte for Newcastle søndag. Tirsdag er Joey Barton fortsatt suspendert, mens Taarabt og Traore er opptatt med Afrikamesterskapet. Manager Hughes har varslet at han vil rokere på laget, ikke minst siden denne kampen kommer kun drøye to døgn etter søndagens krevende ligakamp mot Newcastle. MK Dons ligger på femteplass i League One og holder således en av playoffplassene i øyeblikket. Det er sju poeng opp til Sheffield United på andreplassen som gir direkte opprykk. Normalt hjemmesterke MK Dons har faktisk levert like bra på bortebane (7-2-3) som på hjemmebane (6-5-1). QPR ligger utsatt til nå i Premier League og det kan se ut som Mark Hughes ikke har hovedfokus på denne kampen. 1,65 på Premier League-laget QPR kan selvsagt synes høyt i en slik kamp, men dette er skummelt og vi skygger banen.

Leicester - Nottingham Forest
To av de store skuffelsene i Championship denne sesongen møtes til omkamp etter 0-0 i det første møtet. Opprykksfavoritten Leicester gikk på et nytt skuffende hjemmetap lørdag og er i ferd med å miste kontakten med tetlagene, mens elendigheten ikke ser ut til å ha noen ende for Nottingham Forest som røk 0-3 hjemme for Southampton. Leicester til 1,60 på hjemmebane i en cupkamp. Det er det bare å glemme.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Wrexham - Brighton
OBS! Kampen er blitt utsatt til 18. januar!
FA-cup og omkamp i tredje runde. Vi advarte for hjemmeseier i det første oppgjøret og selv om Brighton tok ledelsen 1-0 i det oppgjøret, kom Wrexham tilbake til 1-1 og fikk sin fortjente omkamp.

Hjemmelaget er rammet av skader før dette returoppgjøret og selv om Brighton vant 2-0 hjemme mot Bristol City lørdag og 3-0 hjemme mot serieleder Southampton i sine to siste ligaopptredender la vi oss ikke blende av det. Mot Southampton ble laget kraftig presset i den første omgangen, men så ble Sotons toppscorer Rickie Lambert utvist etter 51 minutter og da snudde kampen karakter og Brighton overtok. Vi merker oss at begge disse kampene ble spilt hjemme. På bortebane går det vesentlig tyngre for Gus Poyets mannskap. På fremmed gress står Brighton med fem tap på de seks siste kampene og det er ingen tvil om at Brighton har sin styrke hjemme 7-3-3. Totaltallene borte er 4-2-7.

Brighton sliter som vi nevnte i innledningen med skader for tiden. Craig Mackail-Smith pådro seg en øyeskade i lørdagens kamp mot Bristol City og spiller neppe. Spisskollega Will Hoskins har kneproblemer og er høyst tvilsom. En tredje spiss, unggutten Jake Forster-Caskey, som scoret ledermålet i hjemmekampen mot Wrexham er skadet. Ryan Harley var ute med sykdom lørdag og blir ikke klar, Kazenga LuaLua (m) og Craig Noone (m) samt forsvarsspillerne Marcos Painter og Mauricio Taricco er skadet og kaptein Gordon Greer soner sin tredje av tre kampers karantene. Nå har flere av disse spillerne vært skadet en periode, men det er ingen tvil om at Brighton er svekket.

Wrexham spiller på nivå fem i England, bedre kjent som Conference League. Der er laget i ledelsen med sine 62 poeng, to poeng foran Fleetwood Town på andreplass. Men det er hele åtte poeng ned til Luton på tredjeplass. Vinneren av Conference rykker opp til League Two, mens lagene to til fem spiller playoff om en ledig plass til i League Two. Formen er glitrende for Wrexham, femten ligakamper på rad uten tap (12-3-0) og fortsetter laget i den stimen blir det opprykk. Hjemme står laget med 10-2-2, de fem siste hjemmekampene på Racecourse Ground er vunnet og målforskjellen hjemme er 26-9.

Vi synes dette er tirsdagens mest spennende objekt og vinneren møter Newcastle i fjerde runde. Oddsen for hjemmeseier er 2,55 og et hjemmelag stinn av selvtillit får vår tillit denne tirsdagen. Det er selvsagt forskjell på Conference og Championship, men dette er cup og serielederen Wrexham var fullt på høyde med Brighton i den første kampen og da er det verd å prøve Wrexham tirsdag. Kampen kan spilles som singelspill og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag tirsdag:
Kamp 24 Wrexham - Brighton 2,55 2,95 2,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.