Foto: Tim Hales (AP)

Cardiff får juling

Til strålende odds må vi angripe et klart forsterket Barnsley hjemme mot Cardiff lørdag.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fest i bilbyen

Tippetips: Ingen opptur for Solbakken

V75 Klosterskogen: To seiersmaskiner innfrir
Nye oddsen: Mandag er det mye å glede seg til

Lørdagens langoddsprogram inneholder endelig verdenscup både i langrenn, hopp og utfor. I tillegg er det selvsagt Premier League-fotball på programmet, det er Bundesliga fra Tyskland og diverse spennende oppgjør fra de øvrige store europeiske ligaene. Og merk at du må være tidlig på, dersom du skal spille på jentenes verdenscupåpning i Gällivare.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Dessverre er det ikke mange spennende langskudd denne lørdagen og selv om vi normalt kommer med to langskudd på lørdagene nøyer vi oss med ett idag. Ikke minst siden et av våre hovedspill (Barnsley) får plass som et av dagens spill.

Aston Villa - Arsenal H 4,30
Det kan da ikke være rett at hjemmeseier skal betales med 4,60 i odds i denne kampen. Aston Villa viste at de kan spille feiendef flott fotball i hjemmemøtet med Manchester United for fjorten dager siden og ledet da 2-0 etter en strålende førsteomgang. At Villa ble offer for det mystiske United-spøkelset i andre omgang og tilslutt tapte 2-3 får så være. Arsenal viste blant annet i bortetapet mot Norwich for en måned siden at bunnnivået er lavt og laget skapte knapt en målsjanse i den kampen. Arsenal er ikke til å stole på borte og Aston Villa skal ha bedre sjanser her enn oddsen indikerer. 4,60 på at Aston Villa tar sin første hjemmeseier over Arsenal på fjorten forsøk (0-6-7 på de tretten foregående) er et hyperspennende langskudd lørdag.

Dagens avslag
Everton - Norwich H 1,35
Etter strålende 5-1-0 på de seks første seriekampene, har det kladdet mer for Everton etterhvert. 1-4-1 på de seks siste seriekampene har gjort at Everton nå har åtte poeng opp til serieleder Manchester City. Savnet av en typisk goalgetter er merkbart for Liverpool-laget som må unnvære formspiller Marouane Fellaini med karantene lørdag. Motsatt formutvikling for Norwich som står med 3-2-0 på sine fem siste. Tre av disse er spilt hjemme på carrow Road og alle har endt med 1-0 seier. Borte er det blitt 1-1 mot Aston Villa og 0-0 mot Reading i denne perioden. 1,35 på Everton-seier er nesten til å grine av og hører selvfølgelig ikke hjemme på våre spilleforslag lørdag.

Det er fortsatt store penger å spille om i V75. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under.

Dagens spill
Barnsley - Cardiff
I vår verden er dette lørdagens godbit. Enten følger ikke oddssetterne med eller så overvurderer de Cardiff. Barnsley stod med fire strake tap før det ble 1-1 borte mot Bolton forrige helg. Ligger utsatt til på 20. plass med 16 poeng. Sterke navn som Emile Sinclair, Jonathan Greening og Akos Buzsaky er alle blitt hentet på lån, og alle tre er inkludert i troppen. Sist helg debuterte en annen lånespiller Marcus Tudgay (a) og toppscorer Craig Davies var også tilbake sist helg. Midtbanespilleren David Perkins er ute med skade. 2-3-3 på hjemmebane.

Cardiff klatret til 2. plass etter 1-0-seieren hjemme over Middlesbrough sist. Vi merker oss at 27 av 34 poeng er hentet hjemme i Wales der laget ikke har avgitt et eneste poeng (7-0-0). Borte går det betydelig tråere, der er ikke tallene bedre enn 2-1-5 og fire av de fem siste borte er alle tapt. Simon Lappin er hentet på lån fra Norwich etter at backen Andrew Taylor (17 kamper fra start) ble skadet. Backkollega Ben Turner (ni kamper fra start) startet også sist helg, men måtte ut med skade og spiller heller ikke lørdag. Kevin McNaughton (12 kamper fra start) også han forsvarsspiller er fra tidligere uaktuell grunnet skade. Kerim Frei (m) er kalt tilbake til Fulham og heller ikke aktuell for troppen lørdag.

Et meget styrket hjemmelag som fikk en opptur sist helg, mot et svært bortesvakt og svekket Cardiff. Det er langt fra vrakgods hjemmelaget har hentet inn og Cardiff har altså tapt fire av sine fem siste borte. Likefullt er hjemmeoddsen praktfulle 3,00 i odds, her er det bare å løpe til lukene før oddsen senkes. Beklageligvis kan ikke kampen spilles som singel, så vi er tvunget til å kombinere.

Charlton - Huddersfield
Hjemmelaget kom tilbake fra 0-2 underlege hjemme mot Cardiff tredje sist og vant tilslutt 5-4 i en heidundrende fotballkamp. Den seieren har åpenbart fått Charlton tilbake på vinnersporet og også de to påfølgende er vunnet av Charlton. Nest sist 2-0 borte over Bristol City og sist helg en sterk 1-0 seier borte mot Burnley. Dermed står nyopprykkede Charlton med 3-2-1 på sine seks siste seriekamper, men laget er likevel ikke bedre enn nummer 14 på tabellen med sine 23 poeng.

Også Huddersfield rykket opp til Championship før denne sesongen via playoff. Flotte 8-3-6 totalt har sendt laget opp på en flott 8. plass hittil, men formen viser variable 2-1-2 på de siste fem seriekampene. Borte står faktisk laget med fine 4-1-3. Spissen James Vaughan er fortsatt ute, mens spisskollegene Jermaine Beckford og Sean Scanell begge er høyst tvilsomme til lørdagens kamp.

For hjemmelaget Charlton er det ventet at lånesignerte Emmanuel Frimpong får sin debut etter å ha blitt lånt inn fra Arsenal, det må være en solid forsterkning. Ellers er det svært få problemer med mannskapet til Charlton.

Det står 2-0-1 påde tre siste tilsvarende på The Valley. Hjemmelaget er i knallform og Frimpong styrker laget ytterligere. Huddersfield har spissproblemer og vi synes 1,95 for hjemmeseieren er klart godkjent betaling her.

Vi får dermed en meget sprek Championship-dobbel til 5,85 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillefrist kl 15.55):
Kamp 66 Barnsley - Cardiff 3,00 2,90 2,00
Kamp 71 Charlton - Huddersfield 1,95 2,95 3,10
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus