*Nettavisen* Sportspill.

Cato og Svarten vinner igjen

Foto: Hesteguiden.com

Skogbryn Svarten har vært glitrende i det siste og vinner igjen onsdag. Sjekk våre V65-tips.

Det er onsdag og det betyr store penger å spille om når Bjerke inviterer til V65 i en sommervarm hovedstad denne onsdagskvelden. Det er som alltid flotte løp på menyen der danske Bo Westergaard sitter bak de største favorittene. Vi velger å gardere begge da de står kinkig til og møter gode konkurrenter.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

Vi var aldri i tvil om bankeren denne onsdagen. Cato Antonsen har fått 3 Skogbryn Svarten i en ny formtopp og sist var han rett og slett knallgod fra tet. Også nest sist var han sterk vinner fra tet. Onsdag ligger det igjen an til tidlig tetkjenning, da vi forutsetter at Tor Wollebæk slipper teten bak 2 Rigel Stjernen som holder usikker form. Fra spor tre kommer Cato Antonsen til å sette fart tidlig her for å overta føringen. Og vel i tet, har vi svært tungt for å se at Skogbryn Svarten taper dette løpet. Vi tror ikke det betyr noe at det er sprint, all den tid Skogbryn Svarten er såpass kjapp i vei bak bilen.

5 Pedrus har ikke fordel av sprint, 8 Tangen Tinn har vist manglende vinnervilje og 2 Rigel Stjernen har ikke vist det samme han gjorde for et drøyt år siden. Dermed tror vi dette er klart for Skogbryn Svarten som blir vår hovedbanker på Bjerke onsdag.
Rangering V65-3: A: 3 B: 5-8-2 C: 4-1-10-7-12-11 D: 6-9

V65-1 - Varmblodshester 2140 meter volte
14 Lightsonlightsoff kommer til å bli svært mye betrodd i den første avdelingen. det er ingen tvil om at hesten har imponert i tre strake seiersløp (de to siste i Norge), men motstanden i de to siste løpene har mildt sagt vært skral. Møter klart skjerpet motstand her, og skal i tillegg i vei fra bakspor på tillegg og da må vi gardere.

Først og fremst med formsterke 10 Fighting Superb som har avsluttet strålende til sølv to ganger på rappen nå mot gode hester. Får Tom Erik Solberg ham feilfritt avgårde herfra, er vi rimelig sikker på at han kommer til å utfordre favoritten. Fireåringen til Tom Forkerud er under kraftig utvikling om dagen. 11 Perhaps Dalimo er heller ingen sinke. Fireåringen til Rolf og Hermann Tvedt vant direkte i sin første start østpå etter en fin avslutning. Sist ble det galopp. Perhaps Dalimo kan en god del, og kan få en flott start herfra. 15 Dunderkarlsson var voldsomt forbedret i regi Trond Anderssen og vant et lunsjløp enkelt i hans debut. Betydelig tøffere oppgave her med bakspor på tillegg, men vi må nesten gi hesten en viss seierssjanse igjen etter innsatsen sist.

Fra strek synes vi ikke det er mange vinnerkandidater, selv om en eller flere av strekhestene ofte gjør bra fra seg i slike løp. Vi setter 1 Beijing Silas (ikke vist toppform på slutten), 4 Winter Weather (litt forbedret etterhvert, men neppe nok) og 2 Brave Heart Fønix (enkel hest dette, men kan muligens komme seg foran) noenlunde likt av strekhestene, men blir vel overrasket om noen av dem vinner.
Rangering V65-1: A: 14 B: 10-11 C: 15-7-1-4-2-6-5-3-8-9-12-13

Annonse: Øivind Grøstad går bananas i V65-3 og måtte dobbeltsjekke klokken på det kanonobjektet

V65-2 - Kaldblodshester 2600 meter autostart
Det store spørsmålet i dette løpet er hvorvidt 4 Norheim Odin håndterer 2600 meter. Det er også trener og kusk Espen A. Schem usikker på. Knallgod som vår soleklare V75-banker på Forus sist og har også vunnet lett fra tet i de fire foregående startene og står altså med fem strake seire nå. Her bærer det trolig rett til tet, så får vi se om han tåler den siste halvrunden. Vi er ikke sikre, men førstevalg må han nesten bli.

9 Drivknekten var ett av flere supre drag vi hadde på Klosterskogen forrige mandag. Drivknekten hadde som vi antydet ingen problemer med å ta ned storfavoritten Tekno Viktor da, over samme distanse som i kveld. En feilfri Drivknekten er alltid seiersfarlig over langløp og han knekke Norheim Odin til slutt og vi markerer tidlig i rute ni. Normalt skal 2 Varg Spik ha fordel av distansen, men han opptrer svært ustabilt om dagen Mjølnerød-traveren. Traver han feilfritt er han en seierskandidat og han må nesten bli outsideren her. 3 H.M. Hird Balder utstyres med sin yndlingskusk, Eirik Høitomt, som vant med hesten femte sist og ble toer med ham tredje sist. Heller ikke for denne karen er distansen et minus, snarere tvertimot.

1 Megards Knerten sjokkvant på Jarlsberg for tre uker siden med Tom Erik Solberg fra tet. Nå setter eieren, Tommy Fløysand, seg opp. Ingen fordel det i våre øyne, men han var god når han vant og er sikret et flott løpsopplegg herfra. Utover disse fem er det vanskelig å få øye på flere seriøse vinnerkandidater. Det måtte i såfall være 5 Kleppe Skranten, som foreløpig har skuffet i regi Kjell Teigen, men rapporteres i fremgang av Teigen selv.
Rangering V65-2: A: 4 B: 9-2-3 C: 1-5-10-7-11-8-6

Annonse: Øivind Grøstad i storform med 197 000 kroner innspilt på Bjerke sist onsdag

V65-4 - Kaldblodshester 2140 meter volte. Hoppeløp.
Uoversiktlig hoppeløp dette og mange vinnerkandidater slik vi vurderer det. Vi setter outsideren 11 Molita først. Ei dame i absolutt toppform dette, som skrellvant nest sist og trolig hadde vært en vinner i V75 sist uten galoppen runden fra mål. Kom da strålende tilbake til tredje. Bakspor tror vi betyr mindre, her er det feilfritt som gjelder for Kai Johansen, da skal Molita plukke mange i sisterunden, kanskje alle.

3 Sør Bruden blir spillernes favoritt. Møtte svært gode hester sist på Jarlsberg, og går ned minst en klasse nå. Også her er galopprisikoen skyhøy, men fartsmessig er hun uten tvil blant de beste i løpet. 1 Nuvre Dokka holder fortsatt formen og er garantert et fint herfra. Kunne ikke gå i nærkamp med Hasse sist, men avsluttet fint til andre. 4 Thuli Frigga er sendt fra Harstad til Gunnar Austevolls stall. Har imponert i noen løp nordpå, og vi har sett ved flere tilfeller at Harstad-hestene duger her åstpå (Megards Knerten, Rigel Pål og M.G. Siri er gode eksempler på det). Vi krysser på mistanke, selv om det har vært svært langt mellom stallseirene til Gunnar Austevoll i år.

8 Valle Tora står fint til for smygløp og er i knallform, mens formtoppede 12 Tangen Jenny blir glemt onsdag fra et kinkig tolvtespor bak bilen. Kapasiteten er imidlertid stor på denne dama.
Rangering V65-4: A: 11 B: 3-1-4-8 C: 12-5-9-10-6 D: 2-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V65-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Veldig fint sprintløp dette og her blir det ladding fra start. Frode Hamre varsler full pepper fra start med 8 Winmecredit som har vært bunnsolid i tre strake seiersløp i Norge. Viste tredje siste i Norgesdebuten at han tåler å bli brukt innledningsvis og samtidig ha en polett tilslutt og blir vårt førstevalg. Men dette blir i tilfelle ikke et hurtigarbeid, her må det slites for pengene.

Thor Borg kommer nok til å prøve seg på startsiden også med 4 Frameable som skuffte mye sist. Men møter startraske hester både på innsiden og på utsiden og ikke godt å si hvor Frameable havner her. Skal uansett være seiersaktuelll. Tilbake etter svært langt fravær kommer 10 Dominus, men bakspor og gode hester imot er tøffe betingelser. 9 Noble står smart til og kan få et smørløp herfra. Vi ser ikke helt bort fra at det smeller her og registrerer toppform på 3 Creek's Superboy, 7 Lincoln Frontline spurtet strålende sist og 1 Onassis Neo kan muligens bli prøvd i tet. Uviss startside gjør dette løpet svært uvisst, men vi tror Frode Hamre sitter bak den beste hesten.
Rangering V65-5: A: 8 B: 4-10-9-3 C: 7-1-11-12-5-2 D: 6

Klikk her for å se våre Dagens dobbel-tips til Bjerke

V65-6 - Varmblodshester
Ny tung favoritt i V65-finalen fra Bo Westergaard, denne gang med 7 Fleetfoot Hanover. Skulle fireårshoppa nå føringen uten at det koster skjorta, kan det bli vanskelig å slå henne. Men vi er ikke sikre på at teten nås, da det varsles ladding av flere på innsiden og i så tilfelle er dama sårbar. Vi spekulerer, men førstevalget er gitt.

Magnus Jakobsson ( i super kuskeform i Sverige om dagen) kommer til Bjerke med en hest onsdag og det er 4 Princess Wine. Coktail Jet-datteren har galoppert endel den siste tiden, men holdt seg på beina femte sist og vant lett fra tet da. Jakobsson varsler full guffe fra start her, og han kommer ikke til Norge for å kjøre om en mindre premie. Første motbud. 3 Milliondollar Baby var knallgod sist og kan få henghjelp i sisterunden her, 2 Olympic Image kan få et nydelig løp herfra, 9 Paisley overbeviste på Klosterskogen sist og 5 C.C. Athene var kraftig forbedret sist.

11 Superatrix kan spurte fryktelig fort dersom hun får heng i sisterunden og skal heller ikke helt glemmes, mens Magne Olsen ha ei riktig fin hoppe i 1 Vacation Kosmos som står perfekt til. Men det kan bli slik at Fleetfoot Hanover dundrer til tet og da er mye gjort for favoritten.
Rangering V65-6: A: 7 B: 4-3-2-5 C: 9-11-1-8-6-12 D:10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag