*Nettavisen* Sportspill.

Cupbomber på Tippekupongen?

Foto: Berit Roald (Scanpix)

Det er 2. runde i cupen som står på menyen på ukens midtukekupong. Sjekk våre tippetips.

11.05.11 13:18

Ukens midtukekupong er i sin helhet viet 2. runde i cupen og Norsk Tipping har klokelig nok valgt å sette de fleste Tippeligalagene utenfor kupongen slik at ikke premiene blir rekordlave. Merk at innleveringsfristen er kl 17.55.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Vi spiller sterke hjemmelag i cupen
Oddstips: Vi byr på en spansk dobbel

Lesertips: Lesernes oddstips onsdag
V4 Øvrevoll: Spill galopp til lunsj

1. Alta - Tromsdalen
Ikke uventet ble Alta tippet nord og ned foran årets Adeccoliga, men likefullt står Alta med 11 poeng etter fem serierunder og ligger på en flott andreplass på tabellen. Bortsett fra 1-3 tapet borte for Sandefjord, har tre seire og en uavgjort på sine fem første kamper og kun to av dem er spilt hjemme i Finnmarkshallen. Var riktignok heldig som vant 2-1 borte mot Sandnes-Ulf søndag, men det er fortsatt lov å ha flyt i fotball. Scoringsmaskinen Vegard Braaten har scoret ni av lagets elleve mål i Adeccoligaen, og det er neppe noen enkeltspiller som er viktigere for ett lag i Adeccoligaen enn nettopp Braaten. Hjemmelaget eliminerte Harstad med 2-0 i Harstad i første runde av NM.

Tromsdalen var en av de store opprykksfavorittene fra 2. divisjon avdeling 4, men fire poeng etter fire spilte kamper er godt bak skjema. Skuffet hjemme mot FK Mjølner i sesongpremieren, fulgte med bortetap 0-1 for Fram-Larvik, men fire poeng på de to siste (sterk poengdeling borte mot Skeid blant annet), tyder på at Tromsøs nest beste fotballag er i ferd med å finne seg selv igjen. Slo Hammerfest 9-1 borte i første runde og med 6-1 i serien over Tromsø 2 på lørdag, har Tromsdalen scoret 16 mål på sine to siste kamper.

Dett skal Alta fikse greit og vi garderer ikke Finnmarks-laget. H.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser på nett

2. Bodø/Glimt - Skarp
Vi foreslo Asker hjemme mot Bodø/Glimt som et av søndagens beste spill og det var riktig. Glimt gikk på sitt tredje av tre mulige bortetap i Adeccoligaen og med to poengdelinger på hjemmebane er kun to poeng hanket inn etter fem spilte serieomganger og Kåre Ingebrigtsen lever nok farlig etterhvert, om ikke resultatene bedres. Sortland ble slått 4-0 borte i første runde.

Bortelaget Skarp har opplevd en enda svakere åpning i 2. divisjon avdeling 4, og står med ett fattig poeng etter fire spilte serierunder. Det ble poenget ble tatt hjemme mot Vålerenga 2 (2-2). Det skal tillegges at laget har møtt tøff motstand i Ørn-Horten (2-4 tap borte) og Skeid (1-2 tap hjemme) og sist helg ble det knepent tap 1-2 borte for FK Senja, så laget har bitt godt fra seg tross alt, det har ihvertfall ikke vært så ille resultatmessig. 1-0 seier borte over Fløya sendte gjestene videre til denne runden.

Nå må det være dags for at Bodø/Glimt vinner igjen, og hjemme på Aspmyra har laget tross alt levert to godkjente kamper i serien. H.

3. Hasle-Løren - Stabæk
En seier og tre tap er fasiten for Hasle-Løren så langt, men 4-2 hjemme over Moss i første runde av cupen var en bra prestasjon. Må nok bruke kreftene sine på å berge plassen, og selv om det helt sikkert er motiverende å få Stabæk på besøk, er ikke dette den viktigste kampen for Hasle-Løren i år.

Stabæk har fire seire og ett tap etter det vanvittige tapet hjemme for Lillestrøm i sesongpremieren (0-7). Bortetap mot Molde 2-3 er den eneste kampen bæringene har tapt siden åpningen og med 12 poeng er Stabæk oppe på tredjeplass, kun ett poeng bak ledende Strømsgodset.

Her er det ikke mye tvil. Stabæk blir kupongens sikreste kamp, selv om de nøyde seg med 1-0 borte mot Holmlia i første runde av cupen. Det gjør nok at Stabæk-spillerne er tilstrekkelig skjerpet foran denne cupkampen. Stabæk starter med følgende elleve onsdag: Jon Knudsen, Morten Morisbak Skjønsberg - Jørgen Hammer - Haris Skenderovi¿ - Ollé Ollé, Palmi Palmason - Henning Hauger - Pontus Farnerud - Mikkel Diskerud, Veigar Pall Gunnarsson - Torstein Andersen Aase

Stabæk nøyde seg riktignok med kun 1.0 i forrige runde borte mot Holmlia, men tar åpenbart denne kampen på alvor og stiller med et bra lag. B.

4. KFUM Oslo - Hønefoss
Hjemmelaget kjempet med HamKam helt til det siste i kampen om opprykk til Adeccoligaen i fjor, men havnet tilslutt tre poeng bak HamKam. Oslo-laget er blant avdelingsfavorittene også i år, og åtte poeng etter fire serierunder er en godkjent start (2-2-0). Solide 5-0 over Tiller hjemme sist lørdag, og sliteseier 3-2 borte over Brumunddal i første runde av cupen forrige søndag.

Hønefoss rykket altså ned fra Tippeligaen etter kun en sesong der, og har hatt en brukbar åpning i Adeccoligaen med 2-3-0 og foreløpig femteplass. Rotet borte en 2-0 ledelse borte mot Ranheim lørdag, der det endte 2-2. Solid 5-1 seier borte mot Drammen i første cuprunde.

Et fremgangsrikt Oslo-lag kan skape trøbbel for Hønefoss her og vi setter alle tegn på her. HUB.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser på nett

5. Kvik Halden - Sandefjord
Middels åpning av hjemmelaget med fire poeng etter fire serierunder i 2. divisjon avdeling 2. 2-0 seier borte mot Strindheim i åpningskampen var løfterikt, men etterpå det er det altså blitt kun ett poeng på de tre siste kampene (dog mot bra mostand). Drøbak/Frogn ble slått 1-0 borte i 1. runde av cupen.

Mandag var det over og ut for Patrice Walker som Sandefjord-trener etter en skuffende start på sesongen med kun fem poeng etter de fem første kampene. Hjemmetap 1-2 for Kongsvinger søndag gjorde slutt på tålmodighten til Sandefjord-ledelsen. Eliminerte Husøy/Froland med 5-0 borte i første runde av cupen.

Et bortelag i utakt med ny trener kan spille på seg selvtillit igjen i kveld, men helt sikre er vi ikke. UB.

6. Nybergsund - Lørenskog
Sju poeng etter tre bortekamper og null poeng etter to bortekamper fasit for Nybergsund til nå, og ikke uventet at det er på hjemmebane Nybergsund må ta poengene (spesielt etter salget av Kim Ojo). Var sjanseløse på Høddvoll søndag og måtte reise hjem til Trysil med 0-3 i bagasjen. Måtte ha ekstraomganger borte mot Ottestad i første runde (0-0 etter ordinær tid).

Lørenskog er som vanlig regnet i toppen i sin avdeling i 2. divisjon. Og etter femteplass i 2009 og sjuendeplass i 2010, kan dette være året da Lørenskog (som har en slik bredde i ungdomsfotballen) tar et nytt steg oppover i divisjonssystemet. Ti poeng og tabelltopp er ihvertfall fasiten etter fire serierunder. FF Lillehammer ble slått 1-0 borte i første runde.

Hjemmesterke Nybergsund skal ha en bra sjanse her, men vi gir Lørenskog en liten sjanse og har mange sikkeralternativer på kupongen. HB.

7. Randaberg - Fløy
I den femte serierunden ble det endelig poeng på hjemmelaget etter 1-1 hjemme mot Mjøndalen. Det gjorde nok godt for et hjemmelag som stod med 0-0-4 og 2-15 i målprotokollen etter de fire første kampene og således har fått et brutalt møte med Adeccoligaen. Slo Vard-Haugesund 2-0 borte i første runde av NM i en jevnspilt kamp.

Fløy er en av outsiderne bak Notodden til opprykk fra 2. divisjon avdeling 3, men sju poeng (2-1-1) etter fire serierunder, betyr at det allerede er fem poeng opp til favoritten Notodden (som har vunnet alle sine). Det er på bortebane Fløy må forbedre seg, kun ett poeng er tatt etter bortekamper mot Åsane og Førde. Meget solide 5-0 hjemme mot Fram Larvik i første runde av cupen.

Det meldes om mulige rokeringer på hjemmelaget, da overlevelse i Adeccoligaen garantert har førsteprioritet. Og troppen til hjemmelaget er liten. HUB.

8. Sandnes-Ulf - Vidar
Hjemmelaget var best hjemme mot Alta søndag, men tapte likefullt kampen 1-2. Dermed er det kun blitt med de tre poengene laget skaffet seg ved å slå Bodø/Glimt 3-0 hjemme 17. april. Fire kamper er allerede tapt, og i cupens første runde måtte Sandnes-Ulf ha ekstraomganger for å eliminere Brodd.

Stavanger-laget Vidar har 2-1-1 etter fire serierunder i 2. divisjon avdeling 3. Gikk på sesongens første tap i helgen, da det ble 2-3 tap borte for Pors Grenland. Men det skal tillegges at motstanden ikke har vært blant de tøffeste. Måtte ha ekstraomganger for å slå ut tredjedivisjonslaget Kopervik hjemme i første cuprunde.

Litt skummelt lokaloppgjør dette all den tid hjemmelaget har fått en fæl start på sesongen. Men vi tror ikke de taper i kveld. HU.

9. Strømmen - Notodden
Godtgående Strømmen som hadde 2-2-0 etter fire seriekamper, landet med et brak i Bergen søndag og røk 0-3 da for et LøvHam-lag uten seier til da. Det var overraskende etter Strømmens fine sesonginnledning. Skedsmo ble slått 3-1 borte i den første cuprunden.

Notodden er igjen stor favoritt etter å ha tapt opprykkskampen mot Asker i fjor. Og etter fire serierunder troner Notodden-laget ensom på toppen med tolv poeng. Hadde svake 4-3-6 på bortebane i fjor, og knallsterke 12-0-1 på hjemmebane, så bedrer Notodden seg litt på bortebane blir det nok opprykk denne sesongen for ambisiøse Notodden som enkelt slo Jevnaker 3-1 i første cuprunde. Ingen store problemer forut for dette cupmøtet og Notodden reiser med en bra tropp til Strømmen.

Vi tror et skjerpet Strømmen fikser dette. For bortelaget er opprykk årets soleklare mål og da er gjerne ikke avansement i cupen det laget ivrer mest for. H.

10. FK Tønsberg - Mjøndalen
Fem sesonger på rad har FK Tønsberg vært blant de fire beste i sin avdeling i 2. divisjon, men de har ikke lykkes med å bli nummer en og dermed sikre seg opprykk. Seks poeng (2-0-2) etter fire serierunde etter to seire hjemme og to tap borte. Har ikke møtt noen av de antatte topplagene, så sesongstarten kan knapt kalles middels. Slo Telemark-laget Skarphedin 3-2 i første cuprunde.

Mjøndalen har åpnet bra i Adeccoligaen og står med åtte poeng (2-2-1) og sjuendeplass etter de fem første serierundene. Tapet kom borte mot Kongsvinger i sesongåpningen. Skuffet kanskje litt med 1-1 mot Randaberg i helgen. Urædd FK ble banket 7-1 i Porsgrunn i første cuprunde.

Her tror vi ikke det er tvil om saken. FK Tønsberg holder nok ikke samme nivå som tidligere og et noenlunde skjerpet Mjøndalen vinner dette. B.

11. Vindbjart - Start
Det er ventet et sted mellom 4000 og 5000 tilskuere til denne kampen i Vennesla og i følge tidligere VG-skribent Oddleiv Moe (bosatt i Vennesla) er det like sannsynlig (eller usannsynlig) at Vindbjart slår ut Start av cupen som at Rosenborg slår Milan San Siro. Ergo er det etter hans mening mulig.

Vindbjart står med ni poeng og er på andreplass i 2. divisjon avdeling 2, tapet kom borte mot Vidar (3-4). Slo Søgne borte 3-2 i første runde av cupen.

Start skuffet voldsomt hjemme mot Aalesund søndag og tapte svært fortjent 1-3. Det var Starts første hjemmetap for sesongen, men det tredje i Tippeligaen denne sesongen på kun seks kamper. Trener Knut Tørum tar åpenbart denne cupkampen på alvor og sender en sterk ellever på banen: Kenneth Høie, Brian Priske, Jesper Mathisen, Avni Pepa, Rolf Daniel Vikstøl, Espen Hoff, Solomon Owello, Fredrik Strømstad, Espen Børufsen, Mads Stokkelien og Ole Martin Årst.

Det kommer til å bli fest i Vennesla i kveld uansett, men etter lagoppstillingen å dømme så tar Start dette på ramme alvor (forståelig nok). På en veldig god dag kan kanskje Vindbjart få ekstraomganger. UB.

12. Åsane - LøvHam
Lokalopppjør og prestisjeoppgjør mellom den tredje beste og nest beste klubben i Bergen. Hjemmelaget har en fantastisk rekruttering i de aldersbestemte klassene, men sliter fortsatt med å få ut potensialet på A-laget. Fem poeng etter tre spilte kamper i 2. divisjon avdeling 3, der spesielt hjemmeseieren 5-1 over sterke Fløy var imponerende. Men skuffet hjemme mot Vikings rekrutter lørdag med kun å klare 1-1 hjemme i Åsane. Tok skalpen på Stord i første runde av cupen med 3-1 seier på Stord.

LøvHam ble kraftig svekket foran denne sesongen og med ett poeng etter de fire første seriekampene var det i ferd med å se skummelt ut. Men søndag imponerte laget med en bunnsolid seier hjemme mot Strømmen (3-0) og dermed ser det straks lysere ut for Arne Sandstøs menn. Tok seg enkelt av Vadmyra borte i første cuprunde (3-1).

Magnus Johanssons elever (Åsane) har kapasitet til å slå LøvHam i en cupkamp og den tynne stallen til LøvHam kan ikke Arne Sandstø drive rovdrift på heller. Her dekker vi fullt ut. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 11.05.2011 17:55
1. Alta - Tromsdalen H
2. Bodø/Glimt - Skarp H
3. Hasle-Løren - Stabæk B
4. KFUM Oslo - Hønefoss BK H U B
5. Kvik Halden FK - Sandefjord U B
6. Nybergsund IL-T - Lørenskog H
7. Randaberg - Flekkerøy H U
8. Sandnes Ulf - Vidar H U
9. Strømmen - Notodden H
10. FK Tønsberg - Mjøndalen B
11. Vindbjart - Start U B
12. Åsane - Løv-Ham H U

Klikk her for å levere vår 432-rekker

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 11.05.2011 17:55
1. Alta - Tromsdalen H
2. Bodø/Glimt - Skarp H
3. Hasle-Løren - Stabæk B
4. KFUM Oslo - Hønefoss BK H U B
5. Kvik Halden FK - Sandefjord U B
6. Nybergsund IL-T - Lørenskog H B
7. Randaberg - Flekkerøy H U B
8. Sandnes Ulf - Vidar H U
9. Strømmen - Notodden H
10. FK Tønsberg - Mjøndalen B
11. Vindbjart - Start U B
12. Åsane - Løv-Ham H U B


Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag