Denne uken får vi en søndagskupong dekket av kamper fra Norgesmesterskapet i Fotball. Bonuspotten er på ca. 410.000 kr. Innleveringsfristen er klokken 15.55.

Det er ca. 265 millioner i Viking Lotto-potten! Legg din kupong her

Tolv rette på lørdagskupongen
Det ble full klaff for undertegnede på lørdagens tippekupong, der vi kom i mål og fikk tolv rette på begge forslagene. Det største forslaget på 432-rekker ga tilbake 1.330 kr (1 x tolv rette + 10 x elleve rette), mens det minste forslaget på 96-rekker ga tilbake 1.165 kr (1 x tolv rette + 7 x elleve rette).

1. Kvik Halden - Sarpsborg 08
Det er nok en gang Cupen som står i fokus, og denne kupongen er fylt opp med flotte kamper derifra. Først ute er Kvik Halden som er fint plassert på en 5.plass i PostNord-ligaen avd. 1. 4-2-2 på åtte kamper gir fjorten poeng, og det er en ganske så kurant start det for laget fra Halden. Det ble en litt skuffende poengdeling sist borte mot Fløya med 1-1, men hjemme har de vært solide med 3-0-1.

Sarpsborg 08 er motstander, og de har virkelig slitt denne sesongen i Eliteserien. De klarer ikke å score mål, og elleve mål på tretten kamper er minst av alle i den øverste divisjonen. Kun tre seire på tretten kamper har det blitt, og etter skuffende 1-1 hjemme mot Mjøndalen sist (hvor de utlignet langt på overtid) er de nå nede på en 12.plass, fire poeng over kvalik. Disse lagene har møttes i cupen tre ganger før de siste femten årene, og tilbake i 2016 ble det 3-0 for Sarpsborg 08, mens Kvik Halden vant både i 2013 og 2007.

Sarpsborg 08 har slitt kraftig denne sesongen, men her bør de være store favoritter. Kanskje blir de for store, og vi jakter en smell og prøver UB.

2. Brumunddal - HamKam
Brumunddal hadde en sesong midt på treet i 3.divisjon avd. 5 tilbake i 2019. De endte på en 7.plass, og var aldri truet noen av veiene. Hjemme var de dog ganske gode, og det var kun Rosenborg 2 og Ranheim 2 som scorte flere mål på eget gress. Siden den gang har de ikke spilt kamper, og det ikke så lett å vite hvilken tilstand laget er i pr nå.

HamKam derimot, de vet man hvor er. De er nemlig på toppen av OBOS-ligaen. Dog har ledelsen skrumpet kraftig inn etter to hjemmetap på de tre siste mot Åsane (1-2) og Aalesund (2-3), men fortsatt har de ett poeng ned til Fredrikstad og Jerv mens Aalesund nå ligger to poeng bak. De er seriens beste bortelag med tretten poeng på seks bortekamper, men de har slitt litt mer enn normalt i de seneste kampene sine.

HamKam har vært gode på bortebane denne sesongen. B.

3. Halsen - Notodden
Halsen berget seg fra nedrykk til 4.divisjon med et nødskrik i 2019 når de endte på 11.plass i 3.divisjon avd. 2, kun poenget foran Grei som rykket ned. Det gjorde de ved å vinne nedrykksfinalen i siste runde hjemme mot akkurat Grei med 2-0. Etter sju tap på de ti siste fikk de dog ingen særlig bra sesongavslutning, og siden den tid har det ikke blitt spilt kamper for klubben fra Larvik.

Her kommer Notodden på besøk, og de gjør sakene sine ganske så bra i PostNord-ligaen. De ligger greit plassert på en 7.plass på tabellen der, og kommer nå fra to strake seire over Rosenborg 2 (2-0) og Fram Larvik (4-1). Det har gikk de tolv poeng, og med 16 scoringer er de faktisk laget som scorer tredje flest mål i avdelingen. Verd å merke seg er at disse to lagene møttes i cupen tilbake i 2017, og der endte det til slutt med ekstraomganger som Notodden vant 2-1, etter at det sto 1-1 etter 90.min.

Halsen rykket nesten ned til 4.divisjon sist, mens Notodden gjør sakene sine ganske så bra i PostNord-ligaen. Vi må gå på en B her.

4. Sola - Madla
Etter sju tap på de åtte siste kampene rykket Sola ned fra PostNord-ligaen med ganske klar margin i 2019. Siden den tid har de ikke spilt særlig fotball foruten en treningskamp mot Staal Jørpeland som de vant 5-2 tilbake i februar i fjor. Det var ikke all verdens til hjemmeform de viste for to år siden, men de var alltid med i kampene og ble sjelden utspilt.

Motstander Madla blir divisjonskollega denne sesongen når begge lagene skal ut i 3.divisjon avd. 3. Sist sesong endte Madla som nummer seks på tabellen med 37 poeng, og de var langt unna nedrykk og hele 35 poeng bak suverene Flekkerøy i topp. Dette bli en av få kamper mellom to lag fra samme avdeling i denne runde, og det skal bli spennende å se hvem som har brukt fotballpausen best.

En av kupongens mest vriene kamper. Eneste utvei er HUB.

5. Åkra - Vard Haugesund
Åkra er nyopprykket til 3.divisjon denne sesongen, etter at de var helt overlegne i 4.divisjon og vant avdelingen med hele 17 poeng ned til Frøyland i en sesong der de kun avga fire poeng. Åkra har møtt lag fra Haugesund flere ganger i cupen det siste tiåret, og i 2019 møtte de FK Haugesund (0-4), mens de i 2016 sist møtte dagens motstander Vard Haugesund i en kamp de tapte 0-3.

Vard Haugesund gjør sine saker bra i PostNord-ligaen denne sesongen, og ligger oppe på en 4.plass med femten poeng. Kun et tap har det blitt på åtte kamper, (hjemme mot Arendal, 0-1) men det mest oppsiktsvekkende er forsvaret som virker kruttsterkt. Fem baklengs har det blitt, og særlig på bortebane har de vært veldig kompakte og trygge, der de står med 2-2-0 og 8-2 etter fire kamper. Sist ble det noe skuffende 2-2 borte mot Flekkerøy etter at de ledet 2-1 til godt innpå overtid.

Vard Haugesund skal være et par klasser bedre enn Åkra. Klar B.

6. Sandviken - Fyllingsdalen
Herrelaget til Sandviken er ikke like gode som damene, men de rykket iallefall opp fra 4.divisjon til 3.divisjon etter sist sesong de spilte. Nå blir det bergensderby mot Fyllingsdalen fra samme avdeling, og disse to lagene skal faktisk møte hverandre igjen i serien om kun tre uker. Sandviken var med i cupen tilbake i 2018, men da ble det tap hele 1-6 mot storebror Brann. Sandviken spilte en treningskamp mot Fana i fjor, og det endte med en fin 4-0 seier så det skal bli spennende å se om den trenden fortsetter.

Fyllingsdalen på sin side gjorde det ganske så godt i 3.divisjon avd. 4 for to år siden når det til slutt endte med en 4.plass. De gjorde det heller ikke så verst på bortebane med 22 poeng på tretten kamper, og de bør nok ha et greit favorittstempel her. Men, ingen spilte kamper på to år gjør det vrient å vurdere og derby er alltid derby.

Man vet aldri helt hva man får i sånne derby. Det blir UB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

7. Os - Øygarden
Os holdt seg akkurat unna nedrykk til 4.divisjon sist når de endte plassen over streken med 31 poeng. Det holdt til en ny sesong i 3.div, og Os har faktisk rukket å spilt en del treningskamper de siste årene. To treningskamper i fjor endte med to tap mot Åsane (2-6) og Vard Haugesund (0-4) mens nå i forrige uke slo de Bjarg med 2-1.

Likevel har motstander Øygarden fått spille mer regelmessig, for de kommer fra en hel sesong i OBOS-ligaen. Den endte dog med nedrykk i fjor, og siden den tid har de mistet så å si hele laget. Denne sesongen spiller de i PostNord-ligaen, og med 4-1-3 har de startet helt kurant. 5.plass er egentlig mer enn godkjent med tanke på hvor mange spillere de har mistet.

Øygarden har vært bedre enn fryktet denne sesongen. De får tipset her. B.

8. Oppsal - Skeid
Oppsal var oppe i PostNord-ligaen og snuste, men rykket ned til 3.divisjon igjen i 2019 etter at de havnet nest nederst i jevn kamp med Mjølner, Elverum og Senja. Senja trakk det lengste strået, og dermed blir det er sesong i 3.divisjon for Oppsal i år. En treningskamp rakk de i fjor, og 0-0 mot Nordstrand var vel ganske så intetsigende. I cupen 2019 møtte de Ullern, og det endte med tap 3-5 på hjemmebane i en kamp de ledet 3-0 til halvtid.

Skeid gjør det desto bedre, for de seiler på en skikkelig medgangsbølge i PostNord-ligaen der de etter fire strake seire har kommet seg opp på 2.plass med 18 poeng, kun poenget bak Arendal. De gikk på en skikkelig smell borte mot Sotra når de tapte 0-1, men det er eneste bortetapet de har denne sesongen. Sist ble det en viktig 1-2 seier borte mot Levanger når de scoret vinnermålet i det 90.min.

Skeid ligger i toppen i PostNord-serien, men denne kampen kan plutselig bli et lite bananskall. Vi prøver UB.

9. Ullern - Asker
Ullern fikk en ganske fin sesong i 3.div avd 2 for to år siden, og ble nummer fire med 50 poeng. Det var kun to poeng opp til 2.plassen, og med 61 scoringer var det kun Vålerenga 2 som scoret flere sesongen gjennom. De møtte dagens motstander Asker i sin eneste treningskamp siden den tid i fjor, og da endte det målløst 0-0.

Siden den tid har Asker gjort en par sesong, der de tilslutt tapte opprykkskampen mot Stjørdals-Blink forrige sesong. Dermed ble det en ny sesong i PostNord-ligaen, og denne sesongen har de begynt ganske så bra med 5-1-2 og seksten poeng. Likevel er det fem poeng opp til Kongsvinger, og etter to strake hjemmetap mot Alta og Vålerenga 2 tok de seg i nakken og vant stødig 3-0 borte mot Moss tidligere denne uken.

Ullern spilte 0-0 mot Asker senest i fjor, og selv om Asker har vært meget solide i et par sesonger nå jakter vi en liten smell. UB.

10. Strindheim - Orkla
Strindheim hang godt med i sin 3.divisjonsavdeling sist når de ble nummer to bak suverene Rosenborg 2. Bak Rosenborg 2 var det ganske så jevnt, men Strindheim tok andreplassen etter en meget sterk avslutning på sesongen med 7-2-0 siste ni. I fjor rakk de å spille tre treningskamper, og de vant alle tre mot Tynset (4-2), Tiller (4-2) og Nardo (1-0). De har trent godt hele veien, og hentet et par fine forsterkninger foran denne sesongen.

Orkla spilte i samme avdeling i 2019, men rykket egentlig ned etter sin 12.plass etter en meget jevn sluttstrid med Kongsvinger 2 og Raufoss 2. Men de hadde flaks i og med at et av lagene som rykket opp ikke kunne ta imot plassen, og dermed fikk den beste 12.plassen i 3.divisjon beholde plassen. Det var Orkla, og med det er de klare for 3.divisjon også denne sesongen. Orkla har nettopp spilt en treningskamp mot Kolstad som endte 0-0, men mye er uklart rundt formen i laget.

Strindheim var mye bedre enn Orkla tilbake i 2019 når de var i samme avdeling. H.

11. Verdal - Nardo
Verdal hadde en veldig skuffende sesong sist i 3.divisjon avd. 5, og rykket til slutt ned etter at de bare tok 26 poeng på 26 kamper. De var også seriens nest dårligste hjemmelag, selv om 20 baklengs ikke er så ille som tabellen kanskje viser. De har nettopp spilt en treningskamp mot Vuku, og den tapte de hele 1-5 slik at formen virker ikke å være helt der den kanskje bør være. I cupen 2019 møtte de Stjørdals-Blink, og da endte det med tap 1-4.

Nardo ligger to divisjoner over i PostNord-ligaen, og det bør kunne ha noe å si. De var forventet i bunnen denne sesongen, men starten har vært noe over det man kunne håpe på, og de ligger på en 10.plass med ni poeng. Sist tok de en fin seier 3-2 over Rosenborg 2, mens de nest sist tok et meget sterkt bortepoeng mot Arendal etter 2-2. Litt bekymringsverdig er det at de har sluppet inn hele tretten mål på fire bortekamper, men de skal være en klasse bedre enn Verdal her.

Verdal har blitt merkbart dårligere de siste årene. Til slutt rykket de ned i 4.div. Nardo på sin side har holdt koken i PostNord-ligaen i snart ti år. Vi prøver B på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får UB.

12. Nybergsund - Raufoss
Nybergsund ble nummer fem i sin 3.divisjonsavdeling i 2019, men med kun fire poeng opp til andreplassen var de absolutt med sesongen gjennom selv om Rosenborg 2 var kjedelig overlegne. 6-0-2 på de åtte siste var bra, og de avsluttet med å slå opprykkerne fra Rosenborg 2 med 2-0 i siste kamp. Siden den tid har de spilt en treningskamp i fjor mot Eliteserielaget Sandefjord, en kamp som ikke overraskende endte med tap 0-2.

Raufoss spiller noen klasser høyere i OBOS-ligaen, der de akkurat nå ikke viser den beste formen med 1-1-3 på de fem siste. En 12.plass er nok litt under pari, men det er fryktelig jevnt og det skiller kun to poeng fra Raufoss opp til KFUM på 6.plass. Det er særlig på bortebane Raufoss sliter, for der står de med 0-3-3 på sine seks spilte. Raufoss har dog møtt Nybergsund flere ganger de siste årene, og de fire siste siden 2017 har alle endt med seier for Raufoss.

Her skal Raufoss være best, men de sliter såpass på bortebane at vi jakter en cupbombe. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. Kvik Halden - Sarpsborg 08 UB

2. Brumunddal - HamKam B

3. Halsen - Notodden B

4. Sola - Madla HUB

5. Åkra - Vard Haugesund B

6. Sandviken - Fyllingsdalen UB

7. Os - Øygarden B

8. Oppsal - Skeid UB

9. Ullern - Asker UB

10. Strindheim - Orkla H

11. Verdal - Nardo B

12. Nybergsund - Raufoss UB

Sportspills 432-rekker:
1. Kvik Halden - Sarpsborg 08 UB

2. Brumunddal - HamKam B

3. Halsen - Notodden B

4. Sola - Madla HUB

5. Åkra - Vard Haugesund B

6. Sandviken - Fyllingsdalen HUB

7. Os - Øygarden B

8. Oppsal - Skeid UB

9. Ullern - Asker UB

10. Strindheim - Orkla H

11. Verdal - Nardo UB

12. Nybergsund - Raufoss HUB