Steve Bruce har en høy stjerne i Hull.
Steve Bruce har en høy stjerne i Hull. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)

Cupfinalisten satser hardt i år

Hull havnet langt ned på tabellen i fjor, og har ingen planer om å gjøre det igjen.

Kommersielt

– Vi lå på trettende plass veldig lenge, men tapte en del før cupfinalen, sier Jonas Nilsson fra Scandinavian Arctic Tigers.

Han er veldig optimistisk foran årets sesong, og skryter av at troppen er bedre enn på lenge.

Nedtur i cupfinalen
Den siste delen av sesongen ble tilbragt ventende mens de gledet seg til cupfinalen. I den tok de også ledelsen med både ett og to mål, men motstander Arsenal ble til slutt for sterk.

­– En av de beste kampene jeg noen sinne har sett. Selv om vi tapte til slutt, var det en fantastisk kamp, sier Nillsson, som var på Wembley.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

Kampen ble også spilt uten to av deres nye spisser i Shane Long og Nikica Jelavic, som er med for fullt i den kommende sesongen.

Likevel betyr finaleplassen at de skal få bryne seg på Europa-spill. Men før det blir aktuelt er de nødt til å slå belgiske Lokeren over to kamper.

I hjemlig liga skal Steve Bruces menn åpne mot Queens Park Rangers, før de møter Stoke, Aston Villa, West Ham og Newcastle.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Robert Snodgrass skal levere mål for Hull.

Solide signeringer
Hull har gjort en del signeringer denne sommeren. Kjenningen Jake Livermore var veldig viktig da han var på lån forrige sesong, og er en veldig god spiller på midten.

Robert Snodgrass hadde en veldig fin sesongavslutning med Norwich i fjor, men valgte å ikke bli med ned. Det kan Hull være glade for, for Snodgrass er en god spiller på sitt beste. God har også Tom Ince potensial til å bli, og det blir spennende å følge utviklingen hans i Hull.

I tillegg har de hentet Andrew Robertson og Harry Maguire, unge spillere for fremtiden.

Nettavisens vurdering

Helt bakerst har Hull den meget solide Allan McGregor, en skotsk landslagskeeper som var veldig pålitelig forrige sesong.

Foran McGregor er stopperkjempen Curtis Davies selvskreven spiller. Enormt god og veldig viktig, spilte nesten alle minuttene i fjor. Det er veldig jevn kamp om den andre stopperplassen, med Paul McShane, James Chester og Alex Bruce på et jevnt nivå. Sistnevnte er også sønnen til manager Steve Bruce.

På høyrebacken er Liam Rosenior selvsagt. En veldig god spiller som har utviklet seg mye. På motsatt side skulle Maynor Figueroa bli en hit, men han har vært nervøs og ikke spesielt solid. Her kan de trenge forsterkning om Figueroa ikke skjerper seg.

Tom Huddlestone er blitt en nøkkelspiller.

På midtbanen har Hull to virkelige kjemper. Jake Livermore og Tom Huddlestone er virkelig klassespillere og kommer til å bli ufattelig viktige også denne sesongen. På kantene har de Ahmed Elmohamady og George Boyd, som kan få en meget god sesong.

Fremover er det også bedre enn på lenge, og nevnte Jelavic og Long blir viktige i sesongen som kommer. I tillegg er gode men skadeplagede Sone Aluko på vei tilbake, og han kan bli et ess i ermet for Steve Bruce.

Se opp for: En spiller som har blitt omskolert veldig de siste sesongene vil endelig komme til sin rett. Ahmed Elmohamady er en fartsfull og spennende spiller.

Styrker:
Steve Bruce:
En manager som passer perfekt for Hull. Har tilført kontinuitet og trygghet.

Forsterket: Troppen sett under ett er mye bedre enn i august 2013. Kan legge grunnmuren for en god sesong alt nå.

Jevn stall: På godt og vondt er nivået på spillerne i Hulls tropp ganske jevnt. Ingen stjernenykker i denne klubben.

Svakheter:
Bredde:
Mangler en del bredde spesielt på backplass og burde nok investere enda mer før sesongstart.

Kvalitet: Selv om Hull har bedret seg betraktelig, er det fortsatt for få kvalitetsspillere i troppen.

Ingen målgarantist: Selv om Jelavic og Long nå er i troppen, er ingen av dem garantist for scoringer.

Konklusjon
Hull har et godt lag og går nok en god sesong i vente. Fjorårets sekstendeplass lyver litt og de hadde jevnt over en solid sesong. Blir veldig spennende å se om de virkelig får i gang spissparet, det er det som mangler for at laget skal bli mer komplett.

Men rekke gode kjøp og en positiv fjorårssesong i mente, er det all grunn til å tro at Hull kan få en fin sesong. Kanskje har de mulighet til å hevde seg i Europa også.

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Hulls innsats i Premier League. De tror ikke på ligagull til tigrene, som står til 250 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus