(Vindbjart)

De dro inn mer penger enn Brann

Nå røper den lille klubben hemmeligheten.

Kommersielt

Vindbjart Fotballklubb ble dannet i 1999, da de splittet seg med IL Vindbjart og slo seg sammen med Vennesla Sentrum FK.

I 2008 rykket den ferske klubben opp til 2. divisjon, og med hjelp av midler fra blant annet Grasrotandelen fra Norsk Tipping håper Vindbjart nå på videre opprykk.

For klubben er populære, skal man tro Norsk Tippings statistikk for Grasrotandelen. 679 823 kroner dro Vindbjart inn gjennom ordningen i 2011. Det er mer enn hva blant andre tippeligaklubbene Brann og Tromsø klarte, og det gjør klubben til en av de største grasrotmottakerne i landet.

- Ganske kult å ha slått Brann på Grasrotandelen i 2011, sier en fornøyd styreleder i Vindbjart FK, Nils Sverre Ingebretsen.

Går til store og små
Ingebretsen forteller at Grasrotandelen utgjør nesten 15 prosent av klubbens totale inntekter, og legger ikke skjul på at pengene kommer godt med til både store og små.

- Pengene bidrar til at vi har kunnet øke satsingen både i junioravdelingen og på topplaget. Vi har fått mer kompetente trenere til de små, og har ansatt en av toppspillerne som koordinator for fotballopplæring blant våre alle minste. Flere av toppspillerne våre bidrar inn i junioravdelingen som trenere, sier styreleder Ingebretsen.

Han er derimot usikker på hvorfor ordningen har gått så bra for klubben.

- Det er ikke så lett å si hvorfor Grasrotandelen går så bra hos oss, men vi var veldig tidlig ute internt etter at vi fikk info om at ordningen skulle komme i 2009. Her gjorde vi et viktig arbeid for å få folk til å skjønne viktigheten av å være med. Vi har fulgt opp med diverse stands i sentrum av bygda, og satt fokus på Grasrotandelen stort sett kontinuerlig, forteller styreleder Ingebretsen.

Satser på opprykk
Etter fire sesonger i 2. divisjon er forventingene nå store før det på nytt braker løs til våren.

- Vi skal ha femte sesongen på rad her, og vil i 2012 være en av opprykksfavorittene med et veldig ungt og ambisiøst lag, sier Ingebretsen.

- Grasrotandelen har hatt en voldsom positiv effekt hos oss. Nye muligheter for utvikling girer også medlemmene til å bidra med enda mere dugnad, sier han.

Etter å ha «slått» Brann i fordelingen av Grasrotandelen i 2011, innrømmer Ingebretsen at det hadde vært stas å gjøre det samme på banen. Og hvem vet? Når cupen starter i 2012, er det fullt mulig laget fra Vennesla får muligheten til å bryne seg på laget fra Bergen på hjemmebanen Moseidmoen.

Du kan også hjelpe
Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping har du muligheten til å gi penger til et lag eller en forening som for eksempel Vindbjart FK, uten at det koster deg noe ekstra. Det eneste du trenger å gjøre, er å velge deg en grasrotmottaker. Da vil tilsvarende fem prosent av det du spiller for hos Norsk Tipping gå til din valgte grasrotmottaker, men selvfølgelig uten at det går utover din innsats, premie eller vinnersannsynlighet.

Dette kan gi organisasjonen du brenner for en mulighet de før ikke hadde. I fjor gikk nemlig hele 296 millioner kroner til Frivillighets-Norge gjennom Grasrotandelen. En enkel måte å knytte deg opp til en grasrotmottaker er å gjøre det på nett eller mobil gjennom å være registrert nettspiller.

Klikk her for å bli nettspiller.

Klikk her for å bli mobilspiller

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus