- Nesten alle Leicester-tilhengerne i Norge er av den eldre garde. Få av oss er under 40 år, sier Ivar Tisthammer, som har fulgt klubben siden 70-tallet. Han driver også supporternettsiden FilbertWay.com.

Han sier at flesteparten av supporterne stammer fra tippekamp-tiden, mens de i senere år virkelig har slitt med å rekruttere nye supportere. I alle fall utenfor England.

- På hjemmebanen til Leicester er det nesten alltid fullsatt, og til og med i League One var det 25 000 på kamp. Leicester by er midt ute i ingenting, men de som bor der er lojale mot laget sitt, sier Tisthammer.

I tillegg til de rundt hundre supporterne i Norge, finnes det et par hundre i resten av Skandinavia. Deres tilhengertall gjør dem til et av de minst støttede lagene i engelsk toppfotball – fra nordisk side.

Les også: Her er alle Premier League-omtalene

Lang ventetid
De siste årene har imidlertid «Revene» og deres tilhengere fått mye å glede seg over. Etter nedrykket til League One i 2008, som førte til deres eneste sesong utenfor de to øverste nivåene noen sinne, har det bare gått oppover for East-Midlands-klubben.

Sesongen i fjor gikk over all forventning, og laget endte på soleklar førsteplass i the Championship med 102 poeng. Nå er Leicester tilbake på øverste nivå etter ti lange år utenfor det gjeveste selskap.

- Etter den fantastiske fjorårssesongen, er det veldig godt å se at de beholder manager Nigel Pearson, at de beholder de viktigste spillerne samtidig som de ikke går amok med spillerkjøp, sier Tisthammer.

Han tror og håper de har en god mulighet til å overleve i Premier League. Deres argeste konkurrenter er ikke med i toppen i år, men kampene mot de andre Midlands-klubbene West Bromwich og Aston Villa blir intense.

De får imidlertid en meget vanskelig start på tilværelsen. De første fem kampene skal de møte Everton, Chelsea, Arsenal, Stoke og Manchester United.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Stille overgangsvindu
Før sommeren begynte, kom det rapporter om at Leicester og deres thailandske eier Vichai Srivaddhanaprabha var klar til å bruke milliarder for å overleve. Men de store signeringene har latt vente på seg.

Mark Albrighton har blitt hentet fra Aston Villa denne sesongen, og skal prøve å spille seg inn i Pearsons mannskap. En spiller med høyt toppnivå, men en fryktelig uvane med å forsvinne ut av kamper.

Matthew Upson vil tilføre sårt tiltrengt rutine i de bakre ledd etter flere sesonger på øverste nivå. Han er dog ikke en unggutt lenger, og det blir spennende å se om han enda holder nivået.

Leonardo Ulloa kostet klubben åtte millioner pund, og blir med det deres dyreste signering noensinne. Han er et noe uskrevet blad, men er ifølge Pearson en spillertype de ikke hadde og en som kommer til å tilføre laget en ny dimensjon. Supporterne møter rekordkjøpet med en viss skepsis, men stoler på Pearson, som har gjort en rekke gode kjøp i sin styretid.

Inn har de også hentet to unggutter fra Manchester United, i Louis Rowley og Jack Barmby, og målvakten Ben Hamer fra Charlton. Sistnevnte fungerer godt som backup for Schmeichel.

De har tidligere i sommer blitt linket med mer erfarne spillere som Oscar Cardozo, men Leicester sliter litt med å tiltrekke seg de helt store signeringene. De beste spillerne i deres prisklasse trekker heller mot mulig Champions League-spill eller storbyene i stedet for isolerte Leicester, som ifølge Tisthammer har veldig lite å by på hva glamour angår.

Nettavisens vurdering:

Leicester var nær uslåelige i fjor og vant Championship fullt fortjent. Med sin spennende blanding av stortalenter og mer rutinerte spillere, skapte Nigel Pearson en fin balanse i sitt mesterlag.

Han eksperimenterte en del i starten av fjorårssesongen, med blandet hell, og fant til slutt lykken med en 4-4-2-formasjon. I treningskampene før denne sesongen har han imidlertid prøvd ut en 4-2-3-1-formasjon, som har fungert greit så langt.

Alle nøkkelspillerne deres er med også i år. På keeperplass har de sønnen til en viss målvaktlegende, danske Kasper Schmeichel. At de har klart å beholde sin kanskje viktigste spiller er et enormt pluss for Leicester, og han må virkelig levere for at «Revene» skal kunne berge plassen.

Foran seg har Schmeichel et mer usikkert forsvar, som av mange blir sett på som det svakeste leddet i Pearsons mannskap. Ritchie de Laet har erfaring fra det øverste nivå, men imponerte få i hans år i det ypperste selskap. Nå har han noen flere sesonger i ryggen og bør ta nivået greit.

Resten av forsvaret har også sine mangler. Paul Konchesky er en rutinert spiller, men sliter med pasningskvaliteten. Liam Moore, et produkt fra deres akademi, er en spennende spiller for fremtiden, men trenger muligens noen år før han virkelig tar steget opp. Det steget har Wes Morgan tatt, som kom på årets lag i the Championship forrige sesong, og blir uhyre viktig denne sesongen.

Midtbanen er et mye sterkere ledd for Leicester, og spesielt Daniel Drinkwater har potensialet til å bli en landslagsspiller i fremtiden. Et nydelig driv med en herlig fotballforståelse. Et absolutt ypperlig kjøp i sin tid.

Med seg på midten får han Andy King, som spiller på det walisiske landslaget. Matty James vil også blir å finne på midtbanen, en unggutt som imponerte stort i Championship i fjor og som også har sin bakgrunn fra akademiet til Manchester United.

Også offensivt har Leicester mye å by på, og Albrighton og Ulloa blir partnere med David Nugent, Anthony Knockaert, Chris Wood, Riyad Mahrez, blant andre. Det blir virkelig trangt om disse plassene.

Laget er jevnt over godt, men mangler den x-faktoren i form av spillere som kan vinne kamper på egen hånd.

Styrker:
Kontinuitet:
Nigel Pearson har nå flere år i Leicester, og har et meget solid trenerapparat i ryggen. De har fått god tid til å forme klubben slik de ønsker.

Nigel Pearson: Den tidligere midtstopperen har trekk som minner veldig om tidligere trenerlegender for Leicester, for eksempel Martin O'Neill. Et noe militært preg over denne Pearson, som kan komme godt med i tunge perioder – for de vil komme.

Homogen stall: Leicester er enda ikke etablert på øverste nivå, og har heller ingen stjerne som skiller seg ut. Med sin lønnspolitikk sørger de også for at det ikke blir murring over forskjellene innad i troppen. Flere av spillerne er også unge og talentfulle, så det er gode muligheter for at de utvikler seg mer.

Svakhet:
Erfaring:
Mange år er gått siden de sist var i Premier League, og 85 år er gått siden de hevdet seg med en andreplass - deres beste resultat noen sinne. Dette blir et annet nivå enn de fleste spillerne har vært på før.

Kvalitet: Selv om Leicester har mange gode spillere over hele banen, mangler de virkelige etablerte kvalitetsspillere i alle ledd. Ville nytt godt av solide signeringer mot slutten av vinduet.

Uprøvde eiere: De thailandske eierne har tilført mye godt, og blandt annet slettet hele deres gjeld, men det hersker stor usikkerhet rundt hva de gjør når det går nedover. Da er det fort gjort å miste hodet.

Se opp for: Daniel Drinkwater er en meget spiller, som har prestert meget godt for Leicester så langt. Har nytt godt av erfaringen fra Manchester Uniteds ungdomslag, og ble nominert til årets spiller i fjorårssesongen. 24-åringen har endelig blitt stabil, og dette kan bli hans virkelige gjennombrudd i Premier League.

Konklusjonen blir derfor at Leicester har mange forutsetninger for å lykkes i sin første sesong tilbake på toppnivå. Mange av klubbene de må konkurrere med har ikke styrket seg nevneverdig, og på papiret er Leicester ikke dårligere enn mange av sine nærmeste rivaler.

Det kommer til å bli en tøff sesong, og mye avhenger av at de klarer å holde hodet kaldt i prøvede situasjoner. Etter fem kamper kan de mye mulig stå uten poeng, og da er det viktig at de holder sammen.

Klarer de det, kan det bli et lykkelig gjensyn med Premier League for «the Foxes».

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Leicesters innsats i Premier League. At Leicester tar trofeet står til pene 500 i odds.