Denne dama jager sin femte strake

Little Samo er i knallform og jager sin femte strake seier på Bergen travpark torsdag. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Har ikke vunnet siden 2010

Oddstips: Nedtur for Brügge

Bergen travpark og Øvrevoll er fristelsene for det norske hestepublikum denne torsdagskvelden, som innledes med lunsjtrav på Bjerke. Øvrevoll sesongdebuterer med sju flotte spilleløp og enkel V5. I Bergen skal det spilles dobbel V5.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Svein Ove Wassberg var forgrunnsfiguren vår foran løpene på Forus tirsdag og den meget velkjørende bergenseren ga seg ikke før han hadde vunnet fire løp. På hjemmebanen Bergen travpark er det ingen som har vunnet flere løp enn Svein Ove denne sesongen og således er vår banker i de beste hender denne torsdagen.

Meget formsterke 12 Little Samo jager sin femte strake seier på Bergen travpark torsdag og hoppa som er hjemmehørende i Sunnhordland har opplevd en voldsom utvikling de siste månedene. Seiersløpet tredje sist var helt rått, da hoppa tross startgalopp var først i god før mål. Tolvtespor er alltid litt sjanseartet, men denne hoppa har vist at hun tåler å gjøre grovjobben selv. To strykninger gjør oppgaven enklere. Mot svært moderat motstand og med en svært dyktig og våken kusk tror vi Little Samo står med stolpe i programraden etter dette løpet og bankerspiller derfor Little Samo både i V5A og V5B-spillet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 12 B: 6-10-9 C: 2-5-8-11-7-4

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Som vanlig er Rune Wiig godt forspent med flinke ungdommer og her sender han ut fireårige 9 Love Me i årets andre start. Love Me vant to ganger på fem forsøk i fjor og selv om det ble galopp i årsdebuten, synes vi hesten fortjener førstevalget i forholdsvis billige omgivelser.

11 Omelier har vist flott utvikling i det siste og tåler samtidig å gjøre litt selv. Selv fra bakspor skal det være en bra vinnersjanse. Det har ikke sprudlet av 1 Paralyce Ås den siste tiden, men førstespor er svært sjelden feil i travløp. Outsideren. Svein Ove er litt optimist med en forbedret 6 Alezan Labrousse og da henger vi oss på. Jevne og travsikre er både 2 Safe and Sound og 3 Harmony Ribb og fra fine startspor kan begge overraske.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 11-1-6 C: 2-3-10-12-7-4-8-5

V5-2A - Kaldblodshester. 2600 meter autostart.
Vi tror klart mest på en feilfri 1 Stingers i dette løpet. Førstesporet betyr mindre så lenge distansen er 2600 meter, men galopprisikoen er som vanlig høy på vallaken. Men på kapasitet så tror vi han er best.

Betydelig mer travsikker er 7 Doktor Jaros og her vil trolig Geir Gudmestad satse på tidlig tetkjenning. Formen er bra på femåringen. 2 Kleppe Manden slugget seg inn til seier på Forus i sin siste start og har klar fordel av den lange distansen. 5 Vertigo Bjørn er en flott fireåring som til tross for skjerpet motstand får plass på bongen.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 7-2-5 C: 3-4-8-6

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
På kapasitet er det neppe noen tvil om at 8 Erdinger er best i dette tidsløpet, men Austevoll-hesten må stort sett innom galoppen hver eneste gang. Skulle Øyvind Austevoll klare å kjøre feilfritt, tror vi vinneren er nevnt.

Enda mer ustø på beina er 7 Loke Faks, men også denne fireåringen har flott fart i seg. Galopperte seg helt bort i årsdebuten, men det løpet har sikkert gjort godt. 4 Valla Faxa vant som niendevalg den ene gangen hun har vunnet. Da stod hoppa alene på strek og ledet hele veien. Etterpå det har det bare vært galopp, nå kommer hoppa ut i regi Odd Storetvedt. 10 Rato Lurifaks vil ikke vinne travløp, men står svært godt inne i dette tidsløpet. Bak disse er det svært åpent.
Rangering V5-3A: 8 B: 7-4-10 C: 14-13-1-11-9-12-6-3 D: 2-5

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
3 Kringelandtellus blir ikke spilt i dette løpet, men her skal spillerne være på vakt. Hesten har vært ute i steintøffe V75-løp den siste tiden og hevdet seg flott. Nå er det ned minst en klasse når det gjelder motstand, og taper ikke hesten for mye fra start skal han være med og kjempe om seieren her. 14 Mjølner Faks fikk aldri tak i en god Johan Herbjørn på Forus i sin siste start, men holdt stilen flott fra dødens. Her er det mange hester å runde og det kan bli en tøff tur ute i sporene. Favoritt i fare.

11 Knell falt helt gjennom i montedebuten sist, men var flott vinner i trav nest sist. Dårlig spor og usikker form trekker ned. 10 Gilborken er svært jevn og stabil, men mangler stadig det lille ekstra. 2 Ness Tjo Oda var tilbake som en vinner sist, etter en flott avslutning. 13 Moe Granar skal helst ha det litt servert underveis, men er i form.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 14-11-10-2 C: 13-7-1-5-12-4-9 D: 8-6

V5-3B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart
Tretten treårige kaldblodshester på jakt etter 30 000 kroner i DNT's unghestserie her og trolig er 13 Norheim Svenn sine konkurrenter helt overlegen dersom han traver feilfritt. Det var flott stil på hesten i debutløpet på Forus, selv om han måtte innom galoppen. Fra langt tillegg kan det bli strul på veien og vi garderer.

Stallkompis 11 Kleppe Slauren settes nærmest. Rune Wiig setter seg opp igjen og Sundbo Kravall-sønnen avslørte fint talent i debuten. Det gjorde også 8 Fjellrypa selv om hun var sjanseløs mot Norheim Svenn sist. Strekhestene er veldig vanskelig å sette inn i dette løpet, de som har anledning sjekker oppvarming og varmingstips før de leverer sine bonger.
Rangering V5-3B: A: 13 B: 11-8-2 C: 3-12-9-1-5 D: 7-6-10

V5-4B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Full vei er ikke ønskemelodien for 1 Conrads On Line, men torsdag er forutsetningene veldig fine for Wiig-traveren som holder fin form. Konkurrentene skremmer ikke og orker tiåringen hele veien er det fin vinnersjanse.

2 John Paul's Legacy falt gjennom under Unionstravet på Momarken i sin nest siste start, og skuffet også noe sist. Nå er det klart billigere selskap og Gudmestad-traveren bør duge godt her. 5 Montana F.H. er endelig tilbake i form, men her er det fare for dødens. Unngås den posisjonen, er ikke hesten sjanseløs.

6 Uppercut Flevo holder koken og er som vanlig aktuell. 8 Zeus er i syk form om dagen, men fra åttendespor er det kanskje langsøkt å tro at hesten kan blande seg inn i seierskampen.
Rangering V5-4B: A: 1 B: 2-5-6 C: 8-3-4-7-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
9 Haukeli Blæsen var sensasjonelt forbedret sist og holdt på å detonere en kjempesmell da han fra tet nesten klarte å avvise dunderfavoritten Elmer. Nå er det bakspor og galopprisikoen øker, men vi må nesten sette hesten først på prestasjonen sist.

2 Høiby Gullet sviktet som storfavoritt tredje sist, men er i fin form. Kom fint tilbake etter galopp i V75 sist og startsporet er ypperlig. Vi varslet for 5 Hustvet Elding nest sist og da tok Gudmestad-hesten seg enkelt forbi nevnte Høiby Gullet. Hustvet Elding må ha det på sine premisser og sprint er perfekt. Disse tre skiller seg forholdsvis klart ut i dette sprintløpet.
Rangering V5-5B: A: 9 B: 2-5 C: 7-11-1-12-6-10 D: 3-8-4

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus