*Nettavisen* Sportspill.

Derfor vinner ikke City i år

Citys manager Pellegrini har fått mye å tenke på før sesongen. Foto: Alastair Grant (Ap)

Selv om City reiste seg og vant i fjor, har Nettavisen funnet flere grunner til at det ikke gjentar seg denne sesongen.

15.08.14 12:04

- Det var lenge klart at City ikke kom til å gjøre det helt store investeringene denne sommeren, sier Ole Fuglestad, pressekontakt for ManchesterCity.no.

Før sommeren ble det klart at Manchester City sammen med PSG ble straffet av UEFA, med hjemmel i Financial Fair Play-lovene.

- De store forblir store
Slik mener Fuglestad at UEFA sørger for at de store klubbene forblir store.

- Vi kan ikke bruke de nødvendige pengene for å bli en storklubb i internasjonal sammenheng. De straffer gjeldsfrie klubber som bruker penger ved å kreve mer penger, mens klubber begravet i gjeld går fri, hevder han.

Sanksjonene fører også til at de må leve under økonomiske reguleringer, samtidig som det får sportslige følger i Champions League. Likevel mener Fuglestad at City ikke ville kjøpt for store summer selv om de ikke ble straffet.

Les også:Her er alle Premier League-omtalene

- Styreformannen har i lengre tid snakket om en langsiktig plan som sa at vi ikke skulle bruke så mye penger denne sommeren, uansett om sanksjonene til UEFA kom eller ei, sier han.

Han stusser over at mange spår City nedover på tabellen etter den gode fjorårssesongen, før han legger til at mellom de fire beste lagene kan det skille tre poeng. Så jevnt er det i toppen, mener Fuglestad.

Pellegrinis menn debuterer borte mot Newcastle denne sesongen. Så følger et tøft program og de neste kampene er mot Liverpool, Stoke, Arsenal og Chelsea. Alle disse lagene er av Nettavisen tippet på øvre halvdel av tabellen, og sesongstarten er utvilsomt blant de tøffeste av alle.

TV2 Sumo kan du se Premier League direkte uansett hvor du er. Klikk her for å se ditt favorittlag i aksjon (ekstern lenke).

Nøkternt overgangsvindu
Manchester City har som sagt ikke stjålet de store overskriftene. Den dyreste signeringen deres kommer fra Porto. Elaqium Mangala kostet klubben rundt 35 millioner pund, og er en meget spennende midtstopper for fremtiden. Han forsterker en plass de tidligere har vært sårbare og er en uhyre viktig signering.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frank Lampard har byttet blåfarge. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Inn har også Willy Caballero kommet, for å erstatte målvakt Pantilimon på benken. Frank Lampard kjenner de fleste, han ble lånt ut til City etter å ha signert for fem-spiller-klubben New York i sommer. En rutinert herremann, som fortsatt har toppnivå i seg.

Fernando Reges ble hentet for en grei sum, også han fra Porto. Den defensive midtbanespilleren vil tilføre godt med bredde i en viktig lagdel. Har stor konkurranse, men får nok spilletid.

De har også hentet enda en spiller fra Arsenal i form av høyrebacken Bacary Sagna. Allerede har de en av verdens beste backer i form av Zabaleta, men Sagna er utvilsomt en kvalitetsspiller.

Sistemann inn dørene er et litt uskrevet blad ved navn Bruno Zuculini. Han kommer fra Racing i Argentina.

Nettavisens vurdering

Joe Hart hadde en noe trøblete start på sesongen i fjor, men har absolutt kvaliteter blant de beste i ligaen. Roter nok ikke like mye i årets sesongåpning og er vanligvis en av ligaens beste målvakter. Utrolig bra rekkevidde.

I forsvarslinja har Pellegrini mange å velge mellom. Nevnte Zabaleta er en veldig solid back, som er like god offensivt som defensivt og dekker mye rom. Kaptein Vincent Kompany er en av ligaens aller beste stoppere når han er i form, men han gjorde veldig mye rart i fjor.

Martin Demichelis fikk mye kjeft etter en dårlig periode i fjor, men undertegnedes mening er at han er en av de kvalitetsmessig beste stopperne i ligaen. Har en utrolig hjerne for spillet og kompenserer for sine svakheter med sin smarthet. Men kroppen hans henger kanskje ikke med lenger, og han blir nok rotert mer denne sesongen. I tillegg har han vært skadet i sesongoppkjøringen.

Aleksandar Kolarov har også fått mye tillit og spilte mot Arsenal i Community Shield-kampen. Har to meget gode føtter og vil nok fortsette på et høyt nivå i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Yaya Toure skal få en tøff oppgave med å kopiere fjorårssesongen. Foto: Glyn Kirk (Afp)

På midtbanen kan Pellegrini velge på aller øverste hylle. Yaya Toure utmerket seg med sine tjue ligamål forrige sesong, men han slet i VM og virker sliten etter mangel på ferie. Flere tviler på at han kan levere på samme nivå som i fjor, men han har motbevist oss før.

Også Fernandinho briljerte på sin midtbaneposisjon i fjor. Uhyre solid, meget god og en veldig viktig spiller. Har alle kvaliteter man kan ønske seg av en defensiv midtbanespiller. I tillegg til nyerverde Fernando, har de også James Milner som er klar til å kjempe hardt, selv om han kvalitetsmessig nok står litt tilbake fra de andre midtbanespillerne.

Lenger frem på banen har de også mange stjerner. David Silva og Samir Nasri er etablerte Premier League-stjerner, og trenger ingen introduksjon, mens Jesus Navas briljerte tidvis på høyrekanten. I tillegg tilfører han en viktig dimensjon med sin fart og innleggskvalitet.

Helt foran har de også stor bredde. Med Sergio Aguero tilbake, Stevan Jovetic endelig i form og Edin Dzeko som sammen med Alvaro Negredo spilte tidvis godt i fjor, har de en enorm bredde på spissplass. Alle disse spillerne er veldig forskjellige, noe som betyr at Pellegrini har veldig mange strenger å spille på.

Se opp for: En spiller som aldri helt kom i gang i fjor, var Stevan Jovetic. I år kan være året han slår til med sitt fulle potensial.

Styrker:
Sterkt førstelag:
Førstelaget er ikke noe dårligere fra i fjor, og da var det veldig godt.
Stjernespillere i hvert ledd: Med Aguero, Yaya Toure, Kompany og Hart har de verdensklassespillere i hvert ledd.
Større bredde: Utrolig nok har de større bredde denne sesongen.

Svakheter:
Utmattede:
Det er lenge siden flere av City-spillerne fikk seg en ordentlig ferie.
Avhengige av Toure: Ivorianerens tjue mål gjorde en stor forskjell i fjor, og det blir vanskelig å kopiere det denne sesongen.
Ikke styrket førstelag: Lagene rundt City har alle gjort gode grep for å forsterke førsteelleveren, mens City ikke har forsterket nevneverdig.

Konklusjon
Også når det gjaldt Manchester City var det mye uenighet om hvor de skulle plasseres. Vi har sett på mange faktorer, og spesielt noen kan være ekstra utslagsgivende.

- VM. Vi har sett fra tidligere lag med mange VM-spillere, at det tar lang tid å komme i gang på høsten. Det blir vanskelig å vinne hvis de er slitne fra sesongstart av.
- Champions League. City har enda til gode å hevde seg i den gjeveste turneringen, noe som helt klart blir prioritert høyere.
- Sterke konkurrenter. Kampen om ligagullet er tøffere enn noen sinne (sier vi ikke det hvert år?), og vi tror det er både et, to og tre lag som kan gjøre det bedre enn de lyseblå.

Derfor plasserer vi Manchester City på en fjerdeplass.

Norsk Tippings langoddsprogram kan du tippe på Manchester Citys innsats i Premier League. At de tar trofeet står for eksempel til 3 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.