*Nettavisen* Sportspill.

Dessverre: Det blir fiasko i Sveits

Foto: Vegard Grøtt (NTB Scanpix)

Sveits er sterkere enn på lenge, mens Norge kommer med lua i hånden.

12.10.12 13:18

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg: Ikke noe pokus med Opus
V5 Øvrevoll: Vi spiller fredagsgalopp
Oddstips 1: Ingen geysir i Albania
Oddstips 2: Fiasko i Sveits

V75 Momarken: En superb V75-banker
Tippetips: 6 mill i bonuspotten skal ut!
VM-kvalik: Sjekk disse rekordene
VM-kvalik: Slik ser du kampene

Langoddsen er i sin helhet viet landslagsfotball. Det spilles VM-kvalifisering i Europa og Sør-Amerika, og Norges U21-landslag skal ut i en meget spennende kvalifiseringskamp mot Frankrike U21. I Bern skal Egil Olsens mannskap prøve å ta poeng mot Sveits.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
16. Bulgaria – Danmark U 2,95

Danskene klarte bare 0-0 hjemme mot Tsjekkia og har en ny, vrien oppgave foran seg. To faktisk, for de spiller borte mot Italia på tirsdag. Bulgaria holdt Italia til 2-2 her i september, og selv om danskene kan glimte til slik de gjorde i EM, har vi mer tro på en jevn affære som ingen vil tape. Kanskje vil danskene etter hvert være fornøyd med ett poeng i Sofia, så kan de reise som ubeseiret lag til Italia. Mange landslag er fornøyd med uavgjort på bortebane i kvalifiseringskamper, bare spør Egil Olsen, og vi tror kanskje Morten Olsen også vil være det. 2,95 for en ny dansk uavgjort er dagens langskudd.

Dagens avslag
32. Luxemburg – Israel B 1,22

Luxemburg er en lilleputt, men ikke mindre enn at de tar ledelsen mot Portugal og spiller 1-1 i Nord-Irland. At de skal være så enormt store outsidere hjemme mot Israel er vi ikke med på. Israel har startet svakere enn vi er vant til, de skal rokkere i laget og misnøyen har bredt seg. Vi er ikke sikre på om det store favorittstemplet passer dem spesielt godt nå som spillet halter og playmaker Yossi Benayoun settes ut av laget for første gang siden debuten i 1998. 1,22 på B blir for lavt, alt for lavt.

Dagens spill
Vi synes Norges gruppe ser interessant ut oddsmessig denne gangen. Norsk Tipping har allerede senket oddsen på Norges motstander Sveits før den svært vriene oppgaven i Bern, sett med norske øyne, og oddsen vil trolig dale ytterligere. Vi bør få tre hjemmeseire i Norges gruppe i kveld, og det blir utgangspunktet for både dagens første og andre oddstips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

21. Sveits - Norge
VM-kvalifisering, gruppe E. Sveits var små favoritter i Norges gruppe før kvalifiseringen startet, og med solid spill og 2-0 borte mot Slovenia og 2-0 hjemme mot Albania, seiler de opp som en klar favoritt til å vinne gruppen. Laget ser sterkt ut, de har flere unge og lovende spillere som har hevet seg veldig det siste året. Sveits har gått fra bra til bedre og med seier i dag vil de ta et godt grep om gruppeseier.

Trener Ottmar Hitzfeld kan velge blant alle sine beste, ser det ut til. Kanskje får vi se samme startoppstilling som sist. Se på dette laget:

Benaglio - Djourou, Lichtsteiner, von Bergen, Rodriguez, Behrami, Inler, Stöcker, Shaqiri, Xhaka, Derdiyok.

Norge lykkes ikke på Island og røk som kjent 0-2 i den første kampen. Verdifulle poeng gikk tapt, men mye ble rettet opp med 2-1-hjemmeseier mot Slovenia. Jubilanten John Arne Riise scoret på straffe fire minutter på overtid og reddet dagen etter at slovenerne tok en tidlig ledelse. Norge må klare minst uavgjort i Sveits, ellers er sveitserne 6 poeng foran og det kan bli fryktelig tungt å hente inn.

Egil Olsen satte inn Joshua King etter pause mot Slovenia, og han ga Norge et løft. Daniel Braaten var også god, og i dag er det ifølge Drillo disse to og Søderlund som kjemper om spiss-plassen. Dessuten er Valon Berisha hentet inn i troppen. Jarstein vokter buret, Bugge Pettersen er back up. Moa (a) og Bjørn Helge Riise (m) har meldt forfall. Vadim Demidov (f) og Alexander Tettey (m) er ikke med i troppen denne gangen. Men det er Henning Hauger (m), han er muligens tiltenkt den defensive midtbanerollen.

«Jeg vil være svært fornøyd med ett poeng mot Sveits og tre mot Kypros», sier Drillo på NFFs nettsider. Og uten å ta med flere Drillo-sitater mener vi det er veldig tydelig at Norge skal ligge lavt og gå for ett poeng eller en heldig seier i Bern.

Norge spiller borte mot et Sveits som nå er besatt med spillere i europeisk toppklasse på nesten alle plasser. De er i form og skadefrie. Norge kommer hit med en slags defensiv plan antar vi, men det ser mer ut som Norge bare krysser fingrene for at motstander ikke skal treffe mål og at det skal ende 0-0. Dette kan ikke gå bra for Norge. Norsk Tipping ga 1,67 for hjemmeseieren, men er nede i 1,62 nå. Det er fortsatt nok og vi bruker Sveits i en dobbel.

38. Slovenia - Kypros
VM-kvalifisering, gruppe E. Slovenia har fått en tøff start med 0-2 hjemme for Sveits og så det forsmedelige tapet på overtid mot Norge på Ullevaal. At Slovenia skulle være jumbo i gruppen etter to runder er overraskende og det lover ikke godt i en gruppe som kan se ut til å bli enda jevnere enn forventet. Legia Warsawas Suler ga slovenerne ledelsen, men de klarte ikke forsvare den og var uheldige som ikke fikk det ene poenget i det minste. Dermed er Slovenia pisket til å vinne i kveld, hvis ikke er toget antagelig gått.

Valter Birsa (m) forlot Ullevaal med en strekk for en måneds tid siden, og han var ikke med for Torino i deres forrige seriekamp, så da er han trolig fortsatt ute.

Kypros er som vi skrev sist en fotballgal nasjon og klubblagene har ofte gjort det godt i Europa, takket være stort innslag av utenlandske proffspillere. Landslaget får ikke den samme oppmerksomheten, og fortjener den kanskje ikke heller. Tap 1-3 i Albania var som forventet, mens man klarte å slå Island 1-0 i den første hjemmekampen. Veteranen Constantinos Makrides scoret vinnermålet i det som ble kypriotenes første seier i en tellende kamp på tre år.

Slovenia har ikke vist spesielt mye eller hatt marginene mot seg, men her kommer seieren. Kypros på bortebane har vi liten tro på, og her skal de være bortimot sjanseløse. 1,45 for hjemmeseieren er lavt, men likevel mer enn vi hadde trodd. Vi får en dobbel til 2,35 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 19.55.

21. Sveits - Norge 1,62 3,45 4,90
38. Slovenia - Kypros 1,45 3,60 5,50

Total odds 2,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.