Gå til sidens hovedinnhold

Det blir Fox Trot på Mysen

Svært begavede Mr. Fox Trot vant direkte etter langt fravær sist. Vi tror han vinner igjen på Momarken i kveld. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny tirsdag
Lunsj Biri: Vi tror på hjemmeseier

V5 Forus: Nå innfrir snakkhesten

Oddstips: Ligacupdobbel til fire ganger pengene

Det lå an til flotte penger på Klosterskogen mandag, ettersom vi fanget storoutsideren L.O. Zonnett Scott på kun tre hester på den lille bongen. Men til tross for at vi hadde fire kryss på den minste bongen i V5-finalen, deriblant vår alternative banker i fjerdevalget Giant Batman ble vi snytt på målstreken. Giant Batman ble tatt ned på siste steget, og istedenfor storflotte 5271 kroner tilbake for 144 kroner i innleveringspris, ble vi sittende igjen med svarteper og fire rette på alle kupongforslagene når niendevalget Family Gun skar mållinjen først. Det er slike slag som er tøffe å få i trynet, men det er bare å brette om og ta nye tak.

Klikk her for å se våre V5-tips til Momarken

Tirsdag kveld er det trav både på Momarken og Forus, og dermed heldigvis kun enkel V5 på begge banene. Det kan være fare for lav utbetaling på Momarken, da det finnes flere løp med forholdsvis få vinnerkandidater. Bankeren velger i den siste V5-avdelingen.

2 Mr. Fox Trot har tross av at han er blitt sju år gammel kun gjort 18 starter i sin travkarriere, og han har vunnet fire av disse. Som treåring debuterte han med å ta to strake seire for Kenneth Rasmussen i mai 2007, og fulgte opp med flere fine løp utover sommeren. Men så begynte skadeproblemenem og hesten kom først til start igjen sent på høsten 2008. For så igjen å forsvinne fra løpsbanen i noen måneder. 24. juli vant hesten i overlegen stil et stayerløp på Biri for Eirik Høitomt mot god motstand. Han gjorde sitt siste løp det året 22. august, der han leverte et flott løp til femte etter galopp.

Var altså borte i nesten to år før han dukket opp igjen i løpsbanen i et lunsjløp på Bjerke 21. juli i år. Beholdt da sitt innerspor svært enkelt, og selv om en knallgod Eck Sensational ble nærgående tilslutt var det imponerende av Mr. Fox Trot å holde unna på sterk tid. I kveld er det spor to bak startbilen, motstanden ser svært overkommelig ut, og vi tror på topp sjanse for ledelse fra start til mål for den svært begavede sjuåringen til Leif Schjetne. Banker.
Rangering V5-5: A: 2 B: 1-9-6 C: 12-3-5-8-7-10-11-4

V5-1 - Varmblodshester 2140 meter autostart
Vi tror på en topp vinnersjanse for andrevalget 1 Magneto Man i den første avdelingen. Vi hadde litt feeling for magneto Man sist på Bjerke i et sterkt treåsfelt, men til tross for rygg leder underveis var det ikke noe trøkk i Magneto Man når åpningen kom 150 meter fra mål. I kveld er vi helt sikre på at Tom Erik Solberg (kjører for første gang) kommer til å prøve Magnetic Power-sønnen i tet, og kveldens motstand er mye enklere enn sist og Solberg er flink til å holde hestene i gang.

4 King Of Friday er dessverre ingen kløpper på startsiden, og må tas rolig i startfasen. Gjorde et fint løp til annen bak svenskegjesten Freia Maxim sist, men var sjanseløs til å gå i nærkamp med denne. Må trolig gjøre grovjobben igjen, og 73-prosent er fryktelig mye markeringer, synes vi. Vi advarte litt for 7 Mr. Timberjack sist i sin debut for Per Oleg Midtfjeld. Og vallaken var bar den til andre, dog helt sjanseløs mot en knallgod Pine News. Løp i kroppen har helt sikkert godt.

Svenskegjestene 11 Naughty Merci (bra tetvinner i Årjäng sist) og 6 Ruter King (lang pause og uviss form) rangeres nærmest i et svært ujevnt felt, bak våre tre favoritter.
Rangering V5-1: A: 1 B: 4-7 C: 11-6-2-5-12-9-10 D: 3-8

Annonse: Øivind Grøstad noterte 12.5/500m på denne sist og da er det bare å komme seg til lukene i V5-3

V5-2 - Kaldblodshester 2140 meter autostart
Det er nesten ikke mulig å ikke sette andrevalget 6 Garli Mollyn først etter dennes strålende opphenting til fjerde sist etter grov startgalopp. Fra spor seks skal det normalt være ypperlig tetsjanse her og derfra er Garli Mollyn seig. Har ikke vunnet i år på sju forsøk, men i kveld tror vi på seier.

5 Spang Jotroll kan imidlertid også flytte beina ned startsiden. Har vunnet tre av sine fem løp i år og tåler også å gjøre grovjobben selv. 1 Hasse kan ikke forsvare sitt innerspor, men vant såre enkelt fra tilsvarende utgangsposisjon på Bjerke sist. Vi tror det løser seg igjen, men han møter et par riktig bra konkurrenter i kveld. På forhånd synes vi disse tre skiller seg noe ut, selv om det spennende å se hva Jan Roar Mjølnerød har fått gjort med 7 Nordli Spik. Har vært jevnt bra stort sett hele veien på Forus denne vallaken, og selv om Mjølnerød varsler om middels treningsjobb må vi se litt opp.

2 Ulven Storm gjorde en rekke flotte løp i fjor, og kommer tilbake etter åtte måneders pause. Ikke helt ufarlig.
Rangering V5-2: A: 6 B: 5-1 C: 7-2-8-3-10-4 D: 9-11

V5-3 - Varmblodshester 2140 meter autostart
Vi er ikke sikre på at spillerne gjør rett i å gjøre 5 Pretty Photo til så stor favoritt i V5-3, og setter et svært sjanseartet tips til 2 Royale. Som riktignok var klart slått av Pretty Photo på Biri sist, men da ble det drøye spor i den siste svingen. I kveld er vi inne på at Vidar Hop kan være sugen på å prøve Royale i tet, eventuelt lederrygg og derfra vil nok Royale kjempe mye bedre. Er faktisk helt nede som et sjettevalg, kun markert på 14 prosent.

5 Pretty Photo var bra tredje sist, litt mer på det jevne nest sist og vi synes vel ikke hun var som best i Nm-løpet for varmblodshopper på Biri sist. Hun mangler det lille ekstra i øyeblikket, dama til Asbjørn Mehla, men det kan være fare for at hun vinkes til tet i kveld, og da øker selvsagt vinnersjansene. Men 62 prosent er voldsomt på en hoppe som ikke viser toppform om dagen. Normalt skulle jo Norgeskjenningen 6 Fly High Kemp duge godt her. Fly High Kemp vant blant annet V75-løp i Sverige i fjor fra tillegg, og gjorde også flere flotte løp i Norge. Men årets sesong har ikke vært god og han må være forbedret for å rekke her, men svenskehestene har jo en tendens til duge her hjemme.

Det er stor galopprisiko for 4 Vinn De Luxe, som selvsagt er seiersfarlig feilfritt. 8 Lamborgini B.S er en av formhestene i feltet, men spor åtte og full vei trekker ned. 1 Best Boy Augustinu blir trolig overflydd, mens 7 S.J.'s Majesty ikke har vist kampglød den siste tiden.
Rangering V5-3: A: 2 B: 5-6-4-8 C: 1-7-3-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Momarken

V5-4 - Kaldblodshester 1640 meter autostart
Et riktig fint kaldblodsløp dette og mange vinnerkandidater. Pausehesten 4 Eirik får et frekt vinnertips av oss. Eirik vant fire løp i fjor og har vunnet et løp i år, alle på sprint. Og er veldig ustabil i prestasjonene. Har nå fått to gode måneder på sidelinjen og fra et flott startspor bak bilen, synes vi han er undervurdert i kveld.

Kanonform holder 5 Hurtig Knekten som faktisk har vunnet to sprintløp i karrieren. Bunnsolid vinner på Klosterskogen sist etter en svært sterk sisterunde og er formhesten fremfor noen i løpet. 8 Raggmunken og Conny Gustafsson starter sjelden på sprint. Sist hesten startet i et sprintløp var faktisk på nettopp Momarken (10.mai), det forsøket endte i galopp. Men Raggmunken har vunnet to sprintløp i karrieren, et med voltestart og ett med bilstart. Men sprint er uansett ingen fordel for den sterke Järvsøfaks-sønnen.

1 Sarpsfoss hadde vi svært god tro på sist, men da galopperte hesten som mulig vinner på oppløpet. Førstespor bak bilen er litt sjanseartet (blir tøft å svare ut 3 Sør Odin ned startsiden) og da kan det bli hva som helst. Men har uten tvil vinnerform i kroppen. Skummelt løp dette og bred gardering kan være smart.
Rangering V5-4: A: 4 B: 5-8-1-3 C: 9-7-11-2-6-10