Foto: Hesteguiden.com

Det blir mister på Bjerke

Høykapable Mr. X.F. Royal blir vår V65-banker på Bjerke onsdag. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

Bjerke travbane er som vanlig arrangør det skal kjøres V65-løp på en onsdag og byr også på V5-spill. Flotte og jevne spilleløp hele veien er det onsdag, bankeren var vi ikke lenge i tvil om.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

Mr. Commissioner-sønnen 11 Mr. X.F. Royal (er blitt vallak etterhvert) var en klar plussvariant i regi Frode Hamre og var blant annet treer i fjorårets utgave av Habibs minneløp på Klosterskogen. Til tross for suksess i Hamre-regi, ble hesten flyttet for noen måneder siden. Først til et kort opphold hos Petter Glittum, nå har hesten vært hos Trond Anderssen noen måneder. Fart har hesten alltid vist, men nå ha også stabiliteten kommet. Nest sist gjorde hesten et kruttsterkt løp til andreplass under Unionstravet på Momarken til knepent tap. Sist blåste Mr. X.F. Royal forbi konkurrentene nedover oppløpet på Bjerke i et V65-løp. Spor elleve betyr lite onsdag, denne hesten gjør løpene sine tilslutt uansett. Vi tror Kolle sitter bak den klart beste hesten og bankerspiller i både V65 og V5.
Rangering V65-4/V5-1: A: 11 B: 4-1 C: 2-9-7-12-8-3-10-6 D: 5

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V65-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
To toppstammede strekhester blir favoritter i innledningsløpet. Vi setter 8 Lovestile først. Med samme mamma som elitetraveren Jetstile, er det nok å slekte på for fireåringen etter Love You. Tre løp har hesten gått i sin foreløpig korte karriere. I debutløpet senhøstes i fjor, ble det enkel seier. Nest sist skuffet Lovestile en smule fra tet (ble nummer to), sist på Biri galopperte hesten i tet inn mot den siste svingen (helt umotivert galopp og trolig var det seieren som røk). Kom fint tilbake til fjerdeplass. Vi synes ikke dette feltet holder allverdens klass og setter hesten først.

Ny amerikaner fra Frode Hamre dukker opp her. Treårige 9 Donatello U.S. som kommer med brukbare meritter fra USA. Full vei og tillegg gjør at vi setter Donato Hanover-sønnen inn som andrevalg. 5 Pine King L. har elitehoppa Queen L. som mamma, men forholdsvis langt igjen til hennes standard ennå. Har gått ålreite løp på slutten, men heller ikke mer. 2 Waschera er en fin fireåring i flott utvikling, takler vallaken andresporet i volta er han ikke ueffen.

12 SGT. Pepper (bra tendenser i fjor, årsdebut nå), 14 First And Only (har skuffet, billig oppgave her) og 13 Fluberginden (toppform, og blir lite spilt) er alle tilleggshester som kan blande seg inn i leken dersom det klaffer underveis.
Rangering V65-1: A: 8 B: 9-5-2 C: 12-14-13-6-3-11-15-7-4-10 D: 1

V65-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Tre strake seire på 3 Eskelands Bror og til tross for at han tidvis går med håndbrekket på, er det fin kapasitet i denne fireåringen. Tom Erik Solberg er en mester i å holde igang slike hester selv om det nå er V65 er ikke motstanden veldig mye skarpere enn i seiersløpene. Favoritt.

10 Troll Viktor hadde muligens vært en vinner uten galoppen i den siste svingen på Biri i sin siste start. Kapasiteten er bra på denne vallaken, og holder han seg på beina onsdag blir han seiersfarlig. 5 Juvel Svarten gjorde en strålende sisterunde på Bjerke nest sist og er kanskje hesten med størst kapasitet i feltet. En feilfri Juvel Svarten er et spennende drag her.

Under fin utvikling er 7 Horgen Sverre, som så ut som en vinner ut mot oppløpet sist. Litt tvilsom stridsmoral er det på hesten, men dette løpet er ikke særlig tøft. 12 Skauge Faks er slett ikke verst og får nå Geir Vegard Gundersen i sulkyen. 1 Modig R.B. får et fint løp fra sitt innerspor, men vil ikke sette nesen først.
Rangering V65-2: A: 3 B: 10-5-7 C: 12-1-5-11-6-2-8-9

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

V65-3 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Optimale forutsetninger for 1 Norheim Odin i dette løpet, men Schem-traveren skuffet mye sist fra tet og ga altfor lett opp. Slik er Norheim Odin, viljen er ikke på topp hver dag. Dette løpet er uansett veldig billig og her kan trolig Espen Schem få dirigere i front med Moe Odin-sønnen.

11 Jarli Mai er i hysterisk form om dagen og går til mål så det suser. Nå har hoppa trukket ellevtespor bak bilen, og da blir det noe mer sjanseartet. På speed er hun helt rå, men hun er som kjent avhengig av å få det servert litt underveis. 2 Komnes Ess er en banditt og det er slett ikke hver dag hesten vil. På de gode dagene speeder han veldig fort, og fra et flott startspor onsdag varsler vi tidlig.

12 Willyne tar den lange turen fra Bergen. Vant åtte av 16 starter i fjor, og selv om vallaken falt litt ut av det på slutten skal han regnes her. Mange spesialsprintere med i dette løpet og åpent bak vår favorittkvartett.
Rangering V65-3: A: 1 B: 11-2-12 C: 8-10-7-4-6-3 D: 9-5

V65-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Vi hadde opprinnelig 2 Beljue Gutten som vår favoritt i dette løpet, men denne er blitt strøket og da er det vanskelig å ikke sette 8 A.B. Lom'n først. Var strålende som vår V65-banker nest sist, men ga seg vel enkelt i V75 sist (ble nummer fire). Fra spor åtte på en rask sprint, kan det bli tøft for Bø-traveren her. Men seiersaktuell er han naturligvis, ikke minst siden hesten nå er blitt strøket inn et spor.

9 Baldergutt var strålende både fjerde sist og tredje sist. Stod helt feil til nest sist, men skuffet en del sist. Gode rygger fra start her og klar outsider. 10 Trygfaks står med tre strake seire, men møter tøffere motstand onsdag. 7 Theoball har trukket et sjanseartet spor, men formen er fin. 1 Egestø Gutten kan få det sydd opp fra sitt innerspor, men formen er muligens litt på retur for Flåten-hesten nå.
Rangering V65-5: A: 8 B: 9-10 C: 7-1-5-12-11-6-3-4

Klikk her for å se våre DD-tips til Bjerke

V65-6 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Kanonprestasjon av årsdebuterende 5 Callisto i V75 i Bergen sist. Callisto var med på hardkjør ned startsiden og gikk på et nytt krevende angrep i den siste svingen og falt med flagget til topps som toer. Med det løpet i kroppen og et nydelig startspor onsdag, blir Hammersborg-traveren klar favoritt for oss og en mulig bankerkandidat.

Kristian Malmin sa til oss for en måned siden at vi skulle være obs når 7 Kick Hanover kom i årsdebut. Men fra spor sju bak startbilen på en rask sprint, kan vi ikke sette hesten først. Kick Hanover veldig bra når han fungerer og var blant annet helt nede på 12.7 på Sørlandet i oktober, da slo han blant annet Anthony Boko.

11 Baron Chance trivdes åpenbart skoløs og spurtet som en vind til seier på Biri i sin siste start. Heller ikke Baron Chance har vært heldig i sportrekningen og må ha klaff fra spor elleve. Bak disse tre er det åpent og mange fine travere på farten.
Rangering V65-6: A: 5 B: 7-11-1 C: 2-6-12-4-9-10-8 D: 3

V5-4 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
9 Balder Snella hadde trolig vunnet uten oppløpsgalopp på Momarken nest sist, og da var det ikke overraskende at hoppa vant i Årjäng i den påfølgende starten. Fireårshoppa er under flott utvikling og har et gaveløp onsdag. Topp vinnersjanse feilfritt.

8 Haake Ole galopperte halvveis i sin debut, men gjorde en flott opphenting etterpå. Haakenstad-traveren røpet talent og er garantert forbedret med løp i kroppen. 13 Stokkefaksa var klart forbedret etter pause sist og gjorde et fint seiersløp på Biri. Også på denne hjelper det med løp i kroppen. 6 Ruskeli Jahn peiler trolig inn føringen igjen, og kan lede lenge. Kapasitet er det i både 2 Texelda (men mangler kanskje litt fart) og 1 Arveprinsen (kapasitet, men usikker).
Rangering V5-4: A: 9 B: 8-13 C: 6-2-1-11-4-5-15-12-10-3-14-7

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Amatørløp.
2 On Stride gjorde seg slett ikke bort i Norgesdebuten under Unionstravet på Momarken og holdt farten flott til fjerde. Til tross for at hesten møter eldre konkurrenter onsdag, setter vi treåringen til Wolden først.

3 American Sine innfridde som vårt objekt tredje sist og som vår V65-banker på Biri nest sist, men falt helt gjennom i V75 sist. Americanese-sønnen sliter med helsen, men vi får tro at hesten er i orden igjen når han nå kommer til start igjen. 11 Perfect Line imponerte med V75-seier sist og sammen med formkusk Nils Olav Holm kan det bli ny seier. 12 Negotiable hadde lett spill mot billig motstand i et lunsjløp sist, men det var fin stil på hesten. Spor tolv trekker ned.

4 Dino Dean ga opp fra andre par utvendig allerede fem hundre meter fra mål sist, men hadde vist form i startene forut. 5 Lois Lane holder neppe toppform, mer er uansett en mulig garderingshest.
Rangering V5-5: A: 2 B: 3-11-12 C: 4-5-10-1-7-8-6-9

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus