WC Hopp - Holmenkollen

Lørdag 11. mars

Første omgang starter kl 14.40.

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på NRK 1 og NRK TV

VM i Planica ble ikke en kjempesuksess for de norske hopperne, men på hjemmebane i Holmenkollen er det en perfekt anledning til å slå kraftig tilbake.

Rennene i Holmenkollen er starten på Raw Air, som fortsetter på Lillehammer til uken, og avsluttes med skiflyging i Vikersund neste helg. Både kvalifisering og renn teller i sammendraget, så med 18 tellende konkurransehopp blir det 10 tøffe dager for verdens beste hoppere.

Holmenkollbakken ble åpnet i 1892 med en bakkerekord på 21,5 meter, men er ombygd mange ganger siden. Bakken var arena for det olympiske hopprennet i 1952 samt VM i 1966, 1982 og i 2011.

Dagens utgave sto klar i 2010 med en bakkestørrelse på 134 meter. Bakkerekordholder er Robert Johansson med sitt hopp på 144 meter satt under Raw Air 9. mars 2019.

All oddsen på hopprennet i Holmenkollen finner du her

Skuffende VM for Granerud

Etter den strålende verdenscupsesongen var det store forventninger til Halvor Egner Granerud under VM i Planica.

Nordmannen sto med 10 verdenscupseiere og 15 pallplasser før årets høydepunkt startet. Den gule trøyen har han fortsatt et godt grep om, men igjen viste det seg at verdenscup og mesterskap er to forskjellig ting.

I den lille bakken var det plutselig Piotr Zyla som klinket til med nok et gull. Han vant også i Oberstdorf i 2021, og klarte altså kunststykket å forvare tittelen. Andreas Wellinger tok sølvet, mens Karl Geiger sikret seg bronsen.

I den store bakken var det hjemmefavoritten Timi Zajc som stjal showet. Etter glitrende hopping på trening, tok han det med seg inn rennet, og sikret et populært gull. Her var det Ryoyu Kobayashi som tok sølvet, mens Dawid Kubacki tok bronsen.

Granerud lå på en fin tredjeplass etter første omgang, men et for svakt hopp i andre omgang gjorde at han endte på syvendeplass.

Sølv i begge lagkonkurransene var et lite plaster på såret, men jevnt over var det for svak hopping i hele mesterskapet av vår beste mann.

Nå er det tid for Raw Air

Etter VM er det rett på med en virkelig tøff mental uke for de beste hopperne i verden. I Raw Air teller både kvalifisering og rennene i sammendraget, og det betyr 18 konkurransehopp frem til avslutningen i Vikersund neste søndag.

I fredagens kvalifisering i Holmenkollen var det Dawid Kubacki som skaffet seg et lite forsprang i Raw Air. Et svev på 125 meter gjorde at han gikk til topps 0,4 poeng foran Timi Zajc.

Det var jevnt i toppen og det skilte kun 6,6 poeng ned til Halvor Egner Granerud på femteplass.

Granerud var ikke rå på noen av de tre hoppene han gjennomførte på fredag, og han er nok ikke der han var tidligere i vinter. Det virker som det lugger litt mer teknisk, og han har ikke den rytmen som han har på sitt beste.

I skihopping kan dette selvsagt snu over natten, og potensialet til nordmannen er skyhøyt. Tror du på seier til Granerud gir det 4.50 i odds.

De vi tror mest på er Dawid Kubacki og Timi Zajc. Kubacki var best i kvalifiseringen og virker å være på vei til der han var i starten av vinteren. Stabiliteten han hadde da er nok ikke på plass enda, men topphoppene er gode nok til å gå til topps, og seier til Kubacki gir 5.00 i odds.

Vår mann blir Timi Zajc. Han klinket til med VM-gull i storbakken og var da i en egen klasse. Han hopper med selvtillit for tiden - er den som er mest stabil - og har lettest for å ta ut gode konkurransehopp. Verdien av et VM-gull skal aldri undervurderes, og vi tror han vinner igjen.

Seier til Timi Zajc spiller du på her til 4.50 i odds