*Nettavisen* Sportspill.

Dette laget bør du spille på i kveld

Foto: REUTERS / Jean-Paul Pelissier / Scanpix

Det kan bli fiasko for Daniel Braatens klubb, men vi har klokkertro på et annet fransk lag i kveld. Sjekk vårt oddstips.

31.08.11 14:30

Det er ikke mye futt i onsdagens langoddsprogram grunnet den kommende landslagsperioden. Vi tilbys fransk cupfotball, noen kamper fra lite tilgjengelige italiensk serie B og brasiliansk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Toulouse - Nice
Fransk ligacup og hjemmelaget som åpnet sesongen med to strake trepoengere (mot to nyopprykkede lag) har fått det tyngre etterhvert. Mangler så mange som seks-sju spillere i kveld grunnet skader og ikke minst spillere på landslagsoppdrag (deriblant Daniel Braaten). Nice har foreløpig ikke vunnet etter fire serieomganger, men burde og skulle stått med to strake trepoengere nå. Møtte nevnte Toulouse i seriekamp hjemme i Nice for halvannen uke siden, den kampen endte 1-1, etter at Nice blant annet brente et straffespark seks minutter på overtid. Til gjeldende odds i kveld, er det kun borteseieren som lokker og i de fire siste tilsvarende i ligaspillet står det 0-3-1. 4,00 på at Nice avanserer er verd å teste.

Dagens avslag:
Onsdagens langoddsprogram. Man kan mene mye om disse landskamppausene, men for oss langoddsspillere og eksperter er de nesten et mareritt. Hele fotball-Europa stopper nærmest opp i denne perioden, og alt spill i toppdivisjonene får spillefri. Dermed blir langoddslisten fylt opp av de nest beste, mange ukjente lag og generelt svært lav odds på favorittene (f.eks Torino i kveld til 1,30 hjemme mot Citadella).

I den brasilianske klubbfotballen er Vasco Da Gama og Corinthians satt så lavt i odds i kveld at spill på disse lagene (som begge mangler noen spillere) ser helt uinteressant ut.

Vårt beste råd er å være svært forsiktig med innsatsene i de neste 10 dagene (med mulig unntak for landskampene som spilles i denne perioden).

Dagens spill:
Dijon - Valenciennes
Nyopprykkede Dijon fikk et svært ublidt møte med Ligue 1 og røk hele 1-5 hjemme for Alexander Tettey og Rennes i sin sesongpremiere. Deretter ble det 0-2 tap borte for Toulouse, men etter 2-0 hjemme over Lorient (spilte da over en omgang med en mann mindre - det var en sterk prestasjon) og 1-0 borte over nyopprykkede Evian i helgen, er poenfangsten allerede seks poeng. Stemningen bør således være utmerket i den midtfranske byen (som ligger ca 31 mil sørøst for Paris).

Trener Patrice Carteron har tatt ut en 18-manns tropp til kveldens cupkamp og og det er kun tre endringer fra lørdagens tropp i seriekampen mot Evian. Førstekeeper Bruno Reynet (starter tre av de fire første ligakampene), forsvarspilleren Samuel Souprayen (starter i alle seriekampene) og midtbanespilleren Thomas Guerbert (startet i alle fire ligakampene) er ikke med. De femten øvrige fra lørdagens tropp er ellers med.

Motstander Valenciennes har ikke fått noen god start på årets sesong og står med kun ett poeng etter fire spilte kamper. Det kom etter 0-0 hjemme for Brest i den andre serierunden. Lørdag ble 1-0 ledelse hjemme mot Bordeaux snudd til 1-2 tap. Borte har laget tapt mot Caen (0-1) og PSG (1-2). Er normalt ikke noe stort bortelag, og hadde ikke bedre enn 2-9-8 på fremmed gress. Nå er selvsagt cup noe helt annet. Storscorer Gregory Pujol hadde 17 ligamål for Valenciennes forrige sesong, men har gått målløs av banen hittil denne sesongen.

Bortelaget mangler så mange som ni mann fra den troppen som møtte Bordeaux lørdag, hovedsakelig grunnet spillere på landslagsoppdrag. Seks av disse spillerne var i startoppstillingen lørdag, og dermed er det et meget svekket mannskap trener Daniel Sanchez har til rådighet. "Vår mann" Pujol er i troppen dog.

Forutsetningene er med andre ord ypperlige for hjemmelaget. Formen er klart oppadgående, hjemmebane alltid en fordel og laget mangler heller ikke veldig mange spillere. Bortesvake Valenciennes mangler både spillere og form og dermed så synes vi 1,95 for hjemmeseieren ser ut som dagens klart beste spill. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel og vi må kombinere. Dessverre er det ikke mange gode kombinasjonsobjekter i kveld, vi velger hjemmeseieren i oppgjøret mellom Sedan og Nantes.

Litt skuffende sesonginnledning av hjemmelaget med kun ett poeng nå på de tre siste kampene, men har et veldig godt tap på kveldens motstander Nantes som må unnvære så mange som åtte spillere i kveld. Vi er ikke begeistret for 1,65 i slike cupkamper, men er altså tvunget til å kombinere. Tre strake seire for Sedan i tilsvarende oppgjør i ligaspillet og mannskapsmessig ser det på langt nær like ille ut som for bortelaget og dermed skal det være bra sjanse for ny Sedan-seier i kveld.

Vi får dermed en dobbel til 3,21 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag onsdag:
Kamp 51 Sedan - Nantes 1,65 2,80 4,10
Kamp 53 Dijon - Valenciennes 1,95 2,65 3,20
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)


Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.