(AP/Scanpix)

Di Natale i storform

Udinese stiller sterkt og kan ta sin sjette strake hjemmeseier når Roma kommer på besøk. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen innleder med to langrennsobjekter, før det går i håndball, ishockey og fotball utover kvelden. Det er flest objekter fra 2. bundesliga og Ligue 2, men det spilles også fredagskamp i Serie A, 1. Bundesliga, tyrkisk superliga, portugisisk liga, belgisk Pro League og nederlandsk æresdivisjon.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
5. Hansa Rostock - Union Berlin U 2,90
Hansa Rostock har 1-8-6 på de femten første, og det går i tap mot de beste, uavgjort mot resten. Kun 9 scoringer på 15 kamper er en alvorlig svikt i angrepet. Union Berlin ser for tiden ut til å være et bedre lag enn Rostock, men Union vinner sjelden bortekamper, de har 1-3-3 på syv forsøk. En målfattig uavgjort ligger i luften, mener vi , og 2,90 på uavgjort blir dagens langskudd.

Dagens avslag
8. Timrå IK - Linköpings HC
Dagens mest vriene objekt. Timrå vant et omvendt oppgjør forrige uke hele 4-1, da var Linköpings helt ute av det. Slik blir det neppe i dag, men borteseieren til 2,05 tør vi likevel ikke spille, og vi ender med å la dette objektet stå urørt.

Dagens spill
Vi finner en del interessant på dagens program. Erzgebirge Aue, Paderborn og Nantes var på blokka som aktuelle spill, men valget faller på Udinese, som ser ut til å kunne stille sterkt, og et kanskje litt mer overraskende valg i Barnet, som har fått første del av sesongen ødelagt på grunn av skader, men som nå har hentet inn flere lånespillere som har overrasket positivt.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

25. Udinese - Roma
Serie A. Udinese er beste hjemmelag i Serie A med 5-0-0 og 10-1 i målforskjell på Friuli. Fiorentina, Bologna, Novara, Palermo og Siena er slått hittil, og bare Siena maktet å score og det skjedde i forrige hjemmekamp 6. november. Noen dager før dette oppgjøret stilte Udinese et reservepreget lag i Europa League for å hvile spillere til seriekampen, og vi kan vel slå fast at Serie A teller mest for Udinese. Det er ikke de aller største kanonene som er slått på Friuli så langt, og i dag kommer en antatt vanskelig motstander.

Gazzetta.it melder at Udinese kan stille bortimot sterkeste lag. Coda (f) er ute, og det er mulig at Neuton (f) står over med en liten skade og at Barreto (a) får fri, antagelig for å spille Europa League mot Rennes på onsdag. Dette er ikke viktige fravær, og Gazzetta indikerer et lag med Di Natale på topp, Floro Flores rett bak, og en sterk midtbane bestående av Basta, Isla, Pinzi, Asamoah og Armero.

Roma ligger på 5. plass, fire poeng bak Udinese og med en bortestatistikk på 2-1-2. De har vunnet borte mot Parma og Novara, men tapt for Genoa og Lazio. 0-0 borte mot Inter. Dette er brukbart og Roma må regnes med. Formen er god, de har slått Lecce og Novara i de to siste, men før det ble det tap for Milan og Genoa.

Roma reiser uten Totti (a), som er ute med en ankelskade, og Borriello (a), som har en muskelskade i venstre lår. I tillegg er blant annet Borini, Burdisso og Pizarro ute, melder Gazzetta.

Udinese er stabilt gode på hjemmebane. De siste sesongene har de bare tapt 4, 4 og 3 hjemmekamper. De tapte både borte og hjemme for Roma forrige sesong, men de to foregående sesongene slo de Roma hjemme.

Udinese mot Roma ser på papiret helt jevnt ut, den type kamp som gjerne avgjøres av en enkeltprestasjon, en spiller som har det lille ekstra. Hos Udinese finner slike spillere, først og fremst Di Natale, men også Floro Flores og Pinzi. Roma mangler to individualister i Totti og Borriello, og mye ansvar vil falle på Osvaldo alene. Vi synes Udinese ser sterkest ut og spiller hjemmeseier til 2,20.

Send oss din tippehistorieog vinn premierebilletter til Arme Riddere.

23. Barnet - Macclesfield
League Two. Barnet har startet sesongen svakt, og skader på spissene må ta mye av skylden. Etter hvert som det har blitt klart at flere spillere er ute på lang sikt, har manager Lawrie Sanchez blitt nødt til å gå på låne-markedet og hente inn erstattere. Det ser det ut til at dette kan bære mer frukter enn man kanskje våget å håpe. Sist lørdag ble det 2-0-borteseier mot Bristol Rovers, i utgangspunktet en vanskelig kamp, og Sanchez gir lånespillerne Downing, Hector og Saville mye av æren. Disse gutta er knapt 20 år, men har tilført klubben ny energi. Etter poeng i to bortekamper på rad, samt to cup-seire på bortebane, er det nå håp om å fortsette trenden hjemme på Underhill Stadium. Barnet har 4-4-10 totalt, 2-2-5 på hjemmebane.

Enda en innlånt spiller kan debutere i dag. 1,95 meter høye Cedric Baseya (a) er hentet fra Reading. Ellers er skadesituasjonen den samme, med Kabba (a), Holmes (a) og Taylor (a) ute. McCallum (a) er innlånt fra Lincoln City, men spiller neppe i dag, siden det er en grense på maksimalt fem lånespillere i troppen av gangen. Dennehy (f) er friskmeldt, Borrowdale usikker.

Macclesfield ligger midt på tabellen med sine 7-4-7 totalt. De har vunnet 3 bortekamper, mot Hereford, Aldershot og Crewe, men det begynner å bli lenge siden forrige borteseier. Siden man slo bunnlaget Bradford 1-0 hjemme, har Macclesfield tapt for Southend og Burton, og spilt 1-1 hjemme mot Accrington. Her var manager Gary Simpson lite fornøyd etter at man tok en tidlig ledelse, sløste bort et par store sjanser til å sette 2-0, og i stedet ga bort initiativet og to poeng.

Brisley (f) måtte gå av banen med skade forrige runde, men er friskmeldt. Ellers er Mukendi (a) suspendert, Kay (m), Chalmers (m), Tomlinson (a) og Cudworth (k) ute med skader, og Macclesfield kan ikke stille toppet.

Barnet spilte 1-1 borte og vant 1-0 hjemme mot Macclesfield forrige sesong.

Det er nok ikke ofte at et lag blir bedre med innlånt angrep, men det ser ut til å være tilfellet med Barnet. Det er klart det er gøy å komme inn som redningsmenn og få laget opp av nedrykkssumpen, og det blir spennende å se hva kjempen Baseya kan få til hvis han får spilletid her. Etter tre seire og en uavgjort i fire strake bortekamper, tror vi Barnet gir hjemmefansen noe å juble over igjen. 2,10 på H er verdt en innsats når et i utgangspunktet middels bortelag stiller noe redusert og ute av form.

Dagens dobbel gir 4,62 i total odds og innsatsen blir 100 kroner. Spillefristen er klokken 20.40.

23. Barnet - Macclesfield 2,10 3,05 2,70
25. Udinese - Roma 2,20 2,70 2,85

Total odds 4,62

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus