*Nettavisen* Sportspill.

Disse klarer det Norge ikke klarte

Foto: AP/Scanpix

Med seier borte mot Island kan Sveits stikke fra Norge i gruppe E.

16.10.12 11:09

Sportspills meny tirsdag:
Lunsjtrav Drammen: Duell i lunsjen
V4 Hagmyren: Duger på lørdager!
Oddstips 1: Sveits stikker av

Oddstips 2: Her klarer ingen å score
Tippetips: Har aldri tapt mot Kypros
VM-kvalik: Premier League-spillerne

langoddsen finner vi objekter fra kveldens spennende runde i VM-kvalifiseringen. I tillegg spilles det U21-fotball og ishockey i Finland og Sverige. Noe engelsk liga- og cupfotball finner vi også, men dette er først og fremst en VM-dag og Norge spiller borte mot Kypros.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
31. Færøyene - Irland U 4,65

Færøyene og Ålgårds Rogvi Baldvinsson spilte jevnt med Sverige og tok ledelsen i 2. omgang sist fredag. Målvakten deres leverte enestående innsats og redninger, men Sverige kom seg unna med 2-1 og alle poengene til slutt. I dag kommer et irsk lag nede for telling til kunstgresset i Torshavn, og det er ikke gitt at de får det spesielt enkelt her. Robbie Keane er med igjen, men ellers er det en del fravær og spillemessig manglet det mye i det pinlige 1-6-tapet hjemme for Tyskland fredag. Vi lukter lunten og prøver uavgjort til hele 4,65.

Dagens avslag
18. Andorra - Estland B 1,20

VM-kvalifisering gruppe D. Dette er bunnlagene som bare kan drømme om sluttspill i Brasil. At lilleputten Andorra har tapt tre strake og står med 0-12 i målforskjell er ikke noe sjokk, men at laget har en Real Madrid-spiller er det ikke alle som vet. Unge Marc Vales er fast på midtbanen på Real Madrid C. Hos bortelaget finner vi blant annet Jääger (Aalesund), målvakten Londak (Glimt) og Teniste (Sogndal). Estland var positive i EM-kvalifiseringen, men denne gangen har de bare tapt og ikke scoret de heller. Dette er svakt og spill på borteseier til 1,20 kan ikke forsvares, mener vi. Her kan Andorra muligens klare å holde følge, for en gangs skyld.

Dagens spill
Det er mange store favoritter i dag, og selv om vi har tro på mange av dem, begrenser det spilleutvalget noe, da det ikke er vits å foreslå oddstips på lag til rundt 1,25 i odds. Så vi tar for oss to bortelag vi mener skal ha veldig gode sjanser, samt et oppgjør i Tirana som nok en gang kan bli ødelagt av regnvær.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

24. Romania - Nederland
VM-kvalifisering gruppe D. Romania og Nederland har stukket fra i denne gruppen, så en eventuell vinner i kveld vil ligge svært godt an. Rumenerne har vunnet 2-0 borte mot et blekt Estland og oppskriftsmessig 4-0 hjemme mot lilleputten Andorra. Mer imponerende var det at de vant 1-0 i Tyrkia på fredag. Talentet Gicu Grozav fra ikke alt for kjente Petrolul Ploiesti ga bortelaget ledelsen rett før pause i Istanbul, og rumenerne klarte å holde tyrkerne unna store målsjanser kampen ut. En imponerende borteseier som gir selvtillit og en veldig fin inngang til denne toppkampen.

Trener Piturca ser neppe behov for å endre mye i mannskapet som slo Tyrkia fredag. Torje, Stancu og Maricia fra start og et innhopp på Mutu kan bli resepten igjen.

Nederland har lagt EM-fiaskoen bak seg og står med full pott i denne gruppen etter 2-0 mot Tyrkia, 4-1 i Ungarn og 3-0 mot Andorra. Det hadde knapt gått et kvarter før van der Vaart og Huntelaar hadde gitt de orange 2-0 mot Andorra i en kamp som selvsagt aldri ble spennende. I dag kommer den store testen, selv om Romania normalt skal være grei skuring for nederlenderne. Seier er viktig, for det er bare gruppevinnere som er direkte kvalifisert til VM i Brasil, åtte gruppetoere må gjennom play-off og svakeste gruppetoer ryker ut.

Sneijder (m) og Robben (a) er ute for Nederland.

Romania viser gode takter og har noen unge talenter på gang, men Nederland er normalt et hakk hvassere og de taper neppe her heller. 1,70 for borteseieren kan gå an og vi bruker den i en dobbel.

33. Island - Sveits
VM-kvalifisering gruppe E. Lars Lagerbäcks Island er oppe på 2. plass i gruppen etter en sterk 2-1-borteseier i Albania. Birkir Bjarnason ga islendingene 1-0 før Gylfi Sigurdson ble matchvinner på frispark ti minutter før slutt. Kampen var nær å bli avlyst på grunn av kraftig regn, men i en utsatt 2. omgang der det nesten ikke var mulig å spille ballen langs bakken, viste islendingene seg sterkest på dødballer og luftstyrke. Med seieren over Norge er Island oppe i 6 poeng og kan se ut til å bli gruppens store overraskelse. Det var imidlertid ikke bra at de tapte 0-1 på Kypros.

Sölvi Ottesen (f) returnerer fra suspensjon og det styrker forsvarslinjen, men Sigthorsson (a) og Thorvaldsson (a) er fortsatt ute, Danielsson er også ute ser det ut til, dessuten er Gunnarsson (m) suspendert denne gangen.

Sveits vant 2-0 i Slovenia og 2-0 mot Albania, men Norges og Egil Olsens kampplan ble for mye, og trener Ottmar Hitzfeld måtte se to poeng gå ned sluket i sluttminuttene. Fortsatt topper Sveits denne gruppen som mange mener er kvalifiseringens klart svakeste, og de har alle muligheter til å vinne den. Men tap på Island har de ikke råd til.

Sveits stilte med alle sine beste mot Norge, og kan stille likt her med unntak av suspenderte Derdiyok (a).

Island ser ut til å ha hevet seg et par hakk under Lagerbäcks ledelse, men i våre øyne er Sveits bedre besatt på alle plasser. Akkurat dette sa vi om Sveits på fredag også, og de vant ikke da, men denne gangen mener vi de skal være minst like store favoritter som de var mot Norge. Borteseier til 1,70 blir valget her også. Dette gir oss en dobbel til 2,89 med spillefrist klokken 19.55. Innsats 100 kroner.

24. Romania - Nederland 3,95 3,25 1,70
33. Island - Sveits 3,95 3,25 1,70

Total odds 2,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag