Vinner Kriteriet på Bjerke i 2005
Vinner Kriteriet på Bjerke i 2005 Foto: hesteguiden.com

Dombåsekspressen vinner i Trondheim

Til tross for 60 meter tillegg tror vi Åsajerven vinner på Leangen mandag.

Kommersielt

Det er Leangen travbane i Trondheim som er arrangør av mandagens doble V5-spill og med flere tilreisende hester fra sør er det en fin meny sportssjef Robert Jakobsen har laget for spillerne. Vi spiller uten banker i A-spillet, mens elitehesten Åsajerven får alle pengene i B-spillet.

Det har vært en solid helg for Sportspills travtips. Fredag prikket vi både V5 og V65 på Biri og spilte inn i overkant av 23 000 kroner. Søndag fanget i V5B på Sørlandet og kunne kvittere ut drøye 9 000 kroner. Vi håper på nye fremganger denne uken.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

Tar ikke turen forgjeves
Ola Martin Aasen sender altså elitehesten 13 Åsajerven til Leangen denne mandagskvelden. Tiåringen som trolig runder seks millioner innkjørt i løpet av 2012, var svært tapper i nederlaget mot knallgode Hallsta Lotus på Momarken forrige lørdag. Ble salig bortkjørt av Andre Henning Stensen som vår V65-banker nest sist på Bjerke og stod med to strake seire før det. Han skal hente 60 meter tillegg på gode Solør Stegg i kveld, men det tror vi går veldig greit. Det er veldig vanskelig å finne bankere på Leangen i kveld og da må vi stole på elitehesten Åsajerven.
Rangering V5-4B: A: 13 B: 2-3-5 C: 10-11-6-4-8-7-9 D: 12-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

V5-1A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Vi setter 6 Elve Prinsen først i den første avdelingen. Han har trukket det klart beste sporet av forgrunnsfigurene og herfra skal det være bra muligheter for tidlig tetkjenning. Sist spurtet Elve prinsen flott til andreplass fra køen og varslet gryende storform. Sprint passer utmerket.

10 Nordlirappen vant løpet som Elve Prinsen ble toer i sist og kjemper fortsatt mest mot seg selv. Feilfritt gir han favoritten kamp. 11 Gikling Balder var endelig forbedret igjen sist og vil denne vallaken så er farten på høyde med favorittene. 8 Alsaker Faks er tilbake i Trøndelag etter å ha konkurrert i Sverige i fjor. Vant sju av tjue løp og må tas på alvor direkte. 12 Trønder Pipo fikk absolutt maks som firer sist, men med løp i kroppen er trolig hesten forbedret. Med maks klaff fra et vrient tolvtespor, kan det gå.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 10-11-8 C: 12-7 D: 1-3-2-4

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Vi går mot storfavoritten 3 Västerbo Mudcake og setter formsterke 6 Boggy Victoria først i den andre avdelingen. Femårshoppa etter Victory Abroad fightet strålende fra dødens sist mandag, selv om hun måtte gi tapt for gode Global Jinx oppunder mål. Boggy Victoria er veldig bra på voltestart og kommer til å være oppe med strekhestene direkte her. Topp vinnersjanse.

3 Västerbo Mudcake blir storfavoritt etter å ha blitt nummer fire og nummer to i sine to siste løp. Nest sist var det V75 og sist var det V65 på Bjerke. Men det har vært optimale løpsopplegg ved begge anledningene og hoppa har fått maks. Vi er usikre på kampmoralen og selv om dette ligner tetkjenning tidlig, så synes vi hoppa blir for mye spilt her. Vi nøyer oss med andrevalget.

Råsterke 5 Joker Boti er på vei mot en ny formtopp. Skuffet muligens en smule sist, men kan vinne selv fra dødens i disse omgivelsene. 8 Thai Extreme fikk det sydd opp i lederryggen og når Edvard Kristiansen valgte å kjøre unna i tet med Crazy News, åpnet det seg. Nå er det 40 meter tillegg, men få hester. Ikke helt umulig.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 3-5 C: 8-9-2 D: 4-1-7

Annonse: Øivind Grøstad mener denne hesten vinner på 70% form. Ta imot et herlig spilleobjekt i V5-3A på Leangen

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Den fine fireårshoppa til Jan Lyng, 8 Moni Vic blir vår favoritt i et åpent løp. Holdt solid fra dødens i årsdebuten og det løpet har garantert gjort godt. Jan Lyngs hester tåler som vanlig å gjøre grovjobben selv og oppgaven mandag er klart mer overkommelig enn den var sist. Startsporet er også bra.

Favoritten 1 Hambler's Waschera står på strek og kommer til å lede lenge. Jomar Blekkan var bare sånn måtelig fornøyd med siste hurtigjobb, men får han dirigere i front kan det holde helt hjem. 6 Smoke On The Water kommer tilbake etter lang pause og får Edvard Kristiansen som kusk. Det er så spennende at vi setter hesten inn som tredjevalg. Feilfritt er det fin kapasitet i 11 Dominik De Champs. Kanskje kan rutinerte Tor Wollebæk får vallaken feilfritt rundt.

Fin kapasitet er det også i 7 Passion Tibur (vår obshest til over 40 ganger pengene sist), 5 M.S. Capisce (under flott utvikling) og 3 Malakitt (løser bra og kan være tidlig oppe hos strekhestene).
Rangering V5-3A: 8 B: 1-6-11 C: 7-5-3-13-12-14-2-9-4 D: 10

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Mye blanda drops i dette kaldblodsløpet og ikke veldig mange vinnerkandidater. Til tross for at 7 Storm Junior ga helt opp fra lederryggen på gode Prins Tom for fjorten dager siden, setter vi Nordtømme-hesten først her. Var veldig bra tetvinner nest sist og møter ingen Prins Tom her.

Best på kapasitet er uten tvil 12 Odins Lill, men Brækken-hoppa har ikke fungert i sine tre siste starter. Var i galopphumør i årsdebuten, og således er ikke sprint og tolvtespor optimale betingelser. Dog er motstanden billig, klart andrevalg. 8 H.B. Lykkesvarta er jevn og stabil, det hjelper mye i slike løp. Løser normalt bra fra start, så åttendespor bak bilen er neppe noe problem. 4 Lykkelandets Oscar holdt farten fint fra dødens sist og er ikke helt bort heller.

6 Run Odd kommer tilbake etter lang pause og er et stort spørsmålstegn. Har vist svært variabel vilje tidligere, men fartsressursene er det lite å utsette på. 10 Varg Riga var bra vinner som vårt førstevalg tredje sist, men har vært svak i sine to siste starter til tross for fine løpsopplegg.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 12-8-4 C: 6-10-9-5 D: 1-3-2-11

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
12 Storsjarmøren imponerte ved enkelt å holde unna for gode Hongslo Gutten sist (som var imponerende vinner fra dødens sist mandag). Nå skal Storsjarmøren sjarmere travspillerne fra tolvtespor på sprint, men motstanden er svært overkommelig og spillefavoritten blir også vår favoritt.

11 Jåra Eld har vist en viss fremgang den siste tiden og til tross for at hesten var 30 meter bak Storsjarmøren sist, tror vi seksåringen er den nærmeste til å overta. Han var også innom en liten galopp sist. 5 Durgloma var merkelig svak sist, etter flere fine løp før det løpet. Her er forutsetningene gode. 8 Alma Kim har vist voldsom fart i Bergen og tidligere i regi Geir Flåten. Nå kommer den fartsfylte hoppa ut i ny regi. Er så rask fra start at hun kan blåse til tet fra åttendespor. Se opp. Bak disse er det svært åpent.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 12 B: 11-5-8 C: 9-6-3-4-10-7 D: 2-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart. Ungdomsløp.
Det er altså ungdomskusker som skal gjøre opp i den tredje avdelingen i B-spillet. Veronika Bugge er en av feltets beste og mest rutinerte kusker og kanskje er det nettopp Veronika som gjør slutt på uflaksen til 5 Alfalfa. Vallaken har sittert fast flere ganger på slutten med tilsynelatende krefter spart og har vinnerform i kroppen. Vi setter tredjevalget først.

Ikke minst siden 2 Speed Cavalino har trukket et sjanseartet andrespor i volta. Speed Cavalino var god vinner sist i tøffere omgivelser enn dette og klarer Martha Lindstad å få sjuåringen avgårde fra start kan det bli ny seier. 3 Gjølmes Jet hadde en fin sesong i fjor, og har vist flott form i monte den siste tiden. Outsider. 7 Ringo Ducal ser ut til å bli spillernes favoritt. Holdt greit fra tet sist, men vi er usikre på kampmoralen og tillegg er således ingen fordel.

11 Remolino skuffet etter perfekt løp sist, men det var første løpet etter lang pause. Skal være blant de bedre her. 8 One Of The Best har en svært rusten programrad, men dette er der ingen dårlig hest. Urutinert kusk trekker ned.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 2-3-7-11 C: 8-6-10-9-1-4

V5-5B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Det er ingen tvil om at 7 Inspired Love er en bankerkandidat i den avsluttende B-avdelingen. Kolnes-traveren gjorde en fin debut på norsk jord for Eirik Høitomt på Jarlsberg for halvannen uke siden med andreplass. Var da sjanseløs fra lederryggen på å utforde ledende Mr. Pepper, men holdt farten fint inn i mål. Fra springspor i volta i kveld, får vi tro at Jomar Blekkan satser på tidlig tetkjenning her og da kan løpet være over direkte.

Men vi garderer all den tid vi mener Åsajerven er en enda sikrere vinner. En klart forbedret 2 Skylight Step settes inn som andrevalg. Fra lederrygg var hoppa sjanseløs mot den svært gode svenske vinneren Delicious Avista sist mandag, men hoppa holdt stilen flott til andre for Britt Robertsen. Nå setter Atle Solhus seg opp, det er en betydelig kuskeforsterkning. Fireårige 12 Super Bluff skal hente 20 meter på vår favorittduo. Det kan se tøft ut, men Nilsen-traveren er under strålende utvikling.

4 More Action skal håndtere et vanskelig fjerdespor. Går den fasen greit, kan det bli seier. Varslet form sist. 1 Pepino News kom fint tilbake etter galopp sist og kan sitte der når som helst, selv om femåringen skuffet fra tet nest sist.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 2-12-4 C: 1-3-15-14-5-13-11-6 D: 9-8

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus