Gå til sidens hovedinnhold

Du kan få 42 millioner i julepresang

Det ligger ihvertfall 42 millioner og venter på en eventuell alenevinner i V75 lørdag og med krevende værforhold på Forus lørdag kan det meste skje.

Sportspills meny lørdag
Oddstips 1: Krise for Henning Berg
Oddstips 2: Brennhett derby i sør

Tippetips: Ingen tvil i Manchester

Premier League: Skaderapport

Det ble en festaften for Nettavisens lesere på Bjerke onsdag kveld, og etter at vi spilte inn totalt 15 104 kroner på mandag og tirsdag ble det en voldsom fulltreffer onsdag. Begge våre bankere Fux Pride og Valley High innfridde på enkleste vis, og da fikk vi V65 på våre tre største spilleforslag (+DD). Totalt innspilt der ble herlige 15 172 kroner, og de som spilte forslaget til 392 kroner kunne gå i lukene å hente ut flotte 4552 kroner! Gevinstrapporten fra Norsk Rikstoto viser at de av våre lesere som leverte våre ferdigutfylte kuponger sopte inn til sammen 355 000 kroner på Bjerke onsdag.

Oppdatert kl 13.45 lørdag: Sytten hester er foreløpig strøket i lørdagens V75-løp, deriblant en av våre to V75-bankere. Det dreier seg om 5 Kolbergs Lillefot i V75-5. Men her er vårt klare andrevalg 9 Lauvås Bild hesten som kommer inn som reserve og siden mange allerede har spilt våre ekspertkuponger, velger vi da å la bongene stå. I V75-1 er både 6 Stjerne Faks og 10 Johan Herbjørn strøket, begge disse var markert på vårt største V75-forslag. I V75-4 er både 1 Tin Tveiten, 2 Rinde Kvikken, 7 Grreis Vinn og 10 Neslands Loke strøket, men her hadde vi kun markert for 1 Tin Tveiten og får dermed inn 8 Stiv Kuling som reserve. Bortsett fra Kolbergs Lillefot er det altså ikke store endringer for våre kupongforslag.

Her kan du se oppdatert liste over strykninger

Innleveringsfrister Forus:
V5 kl 14.20
V75 kl 15.00
DD kl 16.45

Lørdag er det Thomas Svensen som står for V75-tipsene på sin hjemmebane Forus.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Lørdag er det Forus travbane i Stavanger som er V75-arrangør og jokerpotten vokser. En eventuell alenebong vil være verd ca 42 millioner kroner og det er jo brukbare førjulspenger. Det folk skal vite er at det kom ny snørekord i Stavanger-området fra onsdag til torsdag. Det har kommet over en ½ meter med snø og til lørdag så er det meldt sterk vind. Således blir det neppe perfekte baneforhold til lørdagens løp og det er fare for at det kan komme mange strykninger. Dersom de strykningene er sentrale vil vi oppdatere våre tips. I jakten på sju rette byr vi på to V75-bankere denne lørdagen og den ene er en lokal krabat i rivende utvikling, mens banker nummer to er tøffere enn toget.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Wiig til tet
Vår første banker i ukens V75-veddemål finner vi i V75-5 som egentlig var skrevet ut som et ordinært V5-løp. Det innebærer at det sportslige nivået på dette løpet er labert. 5 Kolbergs Lillefot blir vår litt friske banker for vi synes han har et gaveløp på papiret mot kun lokal motstand. Står to hester på strek som kommer neppe til å få noe med utfallet så treffer Rune Wiig starten fra 20 meter tillegg der han skal konkurrere med kusker som Magnar Støtland, Per Arvid Erga, Tom Erga og Johan Kristian Eriksen, så er ikke vi i tvil om at Wiig gjør knockout ned startsiden. Det betyr igjen at normalt så sitter Kolbergs Lillefot tidlig i tet og fra den posisjonen vant hesten meget lett 9. Oktober og det var mot bedre hester enn de han møter lørdag. Kl 13 lørdag er dessverre også Kolbergs Lillefot blitt strøket og dermed rykker 9 Lauvås Bild opp som vår banker i dette løpet.

9 Lauvås Bild kommer altså inn som banker da og vi synes hoppa skal ha en flott sjanse nå som vår banker er strøket.
Vår rangering V75-5: A: 9 B: 11-13 C: 14-12-10-6-15-8-3 D: 7-4-1-2

Slugger ned alle?
Rett og slett strålende kvalitet på dette stayerløpet både sportslig og spillemessig og vinnerkandidatene er mange. Vi setter 12 Dacke Håleryd først for vi synes han var positiv etter pause på Biri forrige fredag og denne krabaten trenger alltid løp i kroppen slik at han får rensket maskineriet sitt. Står perfekt inne i løpet og vi har ennå innsatsen fra Sørlandet femte sist friskt i minne. Litt klaff med ryggene underveis fra 20 meter tillegg, så skal det være en topp vinnersjanse. Og siden det ikke kryr av bankere lørdag, setter vi pengene på landets mestvinnende kusk Tom Erik Solberg i V75-6. Hesten møter bra motstanb for all del, men han har møtt enda tøffere motstand tidligere i år og er vant til å gjøre grovjobben selv. Med et løp i kroppen, tror vi Dacke Håleryd tar knekken på Frode Hamres troika fra strek og alle de andre konkurrentene og drar til med friskt bankerspill i V75-6.
Vår rangering V75-6: A: 12 B: 4-13-1-14 C: 11-10-2-3-7-15-8-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V75-1/V5-3 - Kaldblodscupen. 2040 meter voltestart.
6 Stjerne Faks kommer ut etter en liten pause der han har fått mye trening. Kåre Refsland ligger litt lavt på forhånd, men det gjør han alltid. Järvsøfaks–sønnen er rask fra start og t finner seg en fin posisjon på direkten fra sitt innerspor på tillegg. Får hesten ligge på vent så er han fryktelig speedig og vi synes det er en berettiget favoritt.

3 Rognfaks var positiv sist etter pause. Står fint til på strek og er den ventelige tethesten her om ikke 4 Stilfaksen overflyr han. Fra tet kjemper Rognfaks som en bjørn og normalt er hesten klart forbedret med løp i kroppen. 10 Johan Herbjørn galopperte som sliten sist og mange var skuffet, men vi synes ikke innsatsen var noe mer enn forventet. Er ikke like tøff som før denne karen og må egentlig kjøres litt på sjanse. Klaffer det med ryggene i sisterunden, så kan han speede inn til seier. 15 Sylv Spika er i sitt livs form, men står vanskelig til her og var vel heller ikke som best sist. Får Høitomt i sulkyen så klart det er en solid kuskeforsterkning, men hun bør kjøres i rygg i det aller lengste skal det bli seier i dag.

5 Stilfaksen kommer ut etter pause da han skuffet radikalt i sitt siste løp. Er behandlet, men er usikker om han kan komme ut å vinne på direkten. Kapasiten er imidlertid god på denne karen. 7

PS. Både Stjerne Faks og Johan Herbjørn er strøket.
Vår rangering V75-1/V5-3: A: 6 B: 3-10-15 C: 4-12-2-13-7-1-8 D: 5-14-9-11

Annonse: Grøstad smalt til med 10.valget Onassis Neo som sin vinner sist lørdag. Lørdag byr Grø/Lerum på en helsprek 20-oddser i V75-2 på Forus

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. Grunndivisjonen. 2040 meter voltestart.
4 Original P. leverte en helt strålende prestasjon på Bjerke i sin siste start, der han etter tredjespor/dødens vant helenkelt med toppede ører over mål. Har aldri sett Trophy Catch – sønnen finere enn i akkurat det løpet. Normalt er hesten mye roligere på voltestart, men er usikker hvordan hesten takler det trange fjerdesporet. Løser femåringen feilfritt så er det en meget bra vinnersjanse.

3 Mr Renati B.R kom ut etter pause sist og så meget fin ut i aksjonen. Er nok en del forbedret med løp i kroppen og skal regnes med en solid vinnersjanse fra et fint spor. Var som kjent sjanseløs mot nettopp Original P. sist på Bjerke, men her blir det trolig å kjøre i tet. 10 International Lover var ordinær sist fra tet, og mangler fortsatt spenst i steget. To løp i kroppen gjør at vi kan forvente Love You–sønnen forbedret lørdag, men det må han også være for å vinne dette løpet fra et sjanseartet spor.

1 Seaman innledet lovende som treåring, men har ikke fulgt opp grunnet diverse helseproblemer. Fint startspor og en liten luring kan han være. 7 Harbour L. er ikke så verst og merk at det er voltestart. Med volteekspert Rune Wiig i sulkyen kan det bære rett til tet.
Vår rangering V75-2/V5-4:A: 4 B: 3-10-1-7 C: 9-2-11-8-6 D: 5-12

HTML EMBED

V75-3/V5-5 - 2040 meter voltestart. Hoppeløp.
Storfavoritten 12 My Happinness E.P. ble strøket fredag formiddag og dermed forsvant vår hovedbanker. Vår klare favoritt blir da stallvenninna 14 Premance Simoni som gjorde et toppløp sist i Drammen selv om ikke det ble seier. Tåler som kjent å gjøre mye selv denne dama, men kusken (Jeppe Rask) er ikke vår storfavoritt i løpsbanen.

10 Farmer's Julia er også tilbake i toppform etter en svak første halvdel av 2012. To seire på de tre siste nå og Forkerud-hoppa er tidlig aktuell her. 5 Estrella var bunnsolid toer bak Ruth Reerstrup nest sist i et V75-løp her på Forus. Sist var det ikke noe trykk i Hamre-hoppa, men hun er bra denne. 4 Our Girl hadde spart opp til seier før V75-løpet på Leangen sist og vant lett fra tet da. Kan vinne igjen. 11 Lily West er tilbake i form og 2 Gigant Queen får også plass på vårt største V75-forslag.
Vår rangering V75-3/V5-5: A: 12 B: 14 C: 10-5-4-11-2-13-3-1 D: 7-15-9-6-8

Annonse: Storfavoritten er altså strøket i V75-3 og her deler Grø/Lerum ut årets julepresang i form av et helrått objekt

V75-4 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Et halvskummelt eliteløp for kaldblods dette og hester som er avhengige av å få løpene sine i favorittsjiktet. 9 Bork Odin ble kun sjette sist lørdag i Drammen, men ble hindret 500 meter fra mål da. Kom tilbake brukbart og selv om hesten har 20 meter tillegg lørdag, betyr det strengt tatt lite da han skal kjøres i rygg uansett over denne distansen. Ligger han på skuddhold når det er 300 meter igjen, så er sjansen meget stor for at han speeder ned dette feltet dersom han gidder.

1 Tin Tveiten har ikke overraskende blitt mye tøffere i regi Kåre Refsland. Nest sist var hesten helt rå i seiersløpet på Forus, mens han neppe hadde slått hedershoppa Ulsrud Tea uansett sist selv uten galopp. Må kjøres litt på sjanse denne Sjefen-sønnen og da passer det perfekt med Gunnar Austevoll i sulkyen fra et perfekt spor (Austevoll som vant med stallkompis Wessel Odin for samme trener for noen uker siden og den hesten trenger samme type løp om Tin Tveiten). Tin Tveiten er strøket. 5 Vestpol Faxen holder meget bra form og det er ikke utenkelig at han kan kjøre seg tidlig til tet om Tjomsland treffer klokkerent på kjør. Fra tet så er det klart at Jærvsøfaks–sønnen skal regnes med vinnersjanse, men han er opp og ned i prestasjonene denne hesten.

3 Voje Faks har kapasitet, men det blir lite kontinuitet med starter så formen er uviss. 10 Neslands Loke kommer aldri tilbake på det nivået han var på for noen år siden, men med fullklaff så kan det bli seier. Vi blir uansett litt overrasket om Kåre Refsland får hesten tilbake som en vinner fra 20 meter tillegg.
Vår rangering V75-4:A: 9 B: 1-5-3 C: 10-2-8-4-7 D: 6

V75-7/DD-2 - Varmblodshester. Norskfødte treåringer.
2 Muscle Va Bene hadde krefter spart sist og så meget fin ut i ryggen på vinneren Thai Passion. Har vunnet sportrekningen lørdag og det er ikke utenkelig at Wiig sitter foran om han kommer seg dit. Blir det tet og er han like fin som sist, så tror vi faktisk han kan vinne dette løpet. Men hesten har vært litt variabel i stridsmoralen sin og ska selvsagt garderes.

7 Big Boss Man E.P har vært ute i knalltøffe selskap den siste tiden, så han går ned en liten klasse denne lørdag, men det er en fare for at hesten havner litt på vingel når det er så raske hester på innsiden. Skulle han komme inn i løpet fra dette sporet, så er det helt klart en fin vinnermulighet. 4 X.Factor blir mye spilt lørdag, siden han vant sitt siste løp mot bra motstand, men vi synes ikke han har vært noe spesielt imponerende egentlig når han har måtte gjøre litt jobb selv. Det lukter at han må gjøre grovjobben selv her og da skal han ha en topp dag for at det skal bli seier.

3 Juliano`s Pride vant på en helt ok måte sist i sin andre start for Øystein Tjomsland. Må være ennå ett hakk hvassere lørdag for at det skal bli seier, men er meget bra kapasitet på denne Juliano Star–sønnen.
Vår rangering V75-7:A: 2 B: 7-4-3 C: 8-12-6-11 D: 5-10

V5-1 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
9 Pilgrims Power fløy nærmest ut av sitt eget skinn på Klosterskogen i sin første for Frode Hamre, men han møtte veggen tilslutt. Uansett så er det en hest kretsen rundt har snakket varmt om en stund. Når de velger å dra Broadway Hall–sønnen til start igjen og drar helt til Forus, så har Frode kontroll på at han gjør en bedre innsats enn i debuten. Skal normalt bare vinne dette løpet, men har vært stri også i trening etterpå, så vi velger å spekulere litt. Også denne er strøket nå og da blir dette mer åpent.

12 Pippi Reerstrup har bra klasse så tror ikke det betyr noe at hun er meldt opp denne gangen. Må uansett bli tempo om hun skal kunne vinne fra dette sporet. 2 Down Under har endelig trukket et bra spor og skal være sikret et fint løp. Er meget giftig om hun får brukt speeden sin siste 300 meter. 11 Nonstop Sas har stor kapasitet, men har vært plaget med helsen siden han kom til Norge. Er forbedret etter noen løp i kroppen og på sitt beste er han seiersaktuell.
Vår rangering V5-1:A: 12 B: 2-11C: 1-6-5 D: 8-4-10-3-7

V5-2 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
1 Alsaker Torres står meget spennende til og vi tror faktisk at Ronny Halvorsen har sjansen til å ta en etterlengtet seier. Skulle han klare å forsvare innersporet som vi tror, så er det en topp vinnersjanse.

15 Almina har funnet et nytt gir hos Tjomsland, men hun er ennå spesiell der hun kan tverre når som helst. Så at hun har bakspor på tillegg betyr lite, da hun er så rask som hun er. 13 Bidden med Høitomt fra springspor er meget spennende for han treffer jo klokkereint hver gang på kjør og er normalt sikret en fin posisjon direkte. Sjefen–sønnen holder fin form og skal regnes.
Vår rangering V5-2:A: 1 B: 15-13-9 C: 7-3-11-14-8 D: 5-4-12-2-10