Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Du kan gjøre det Norge ikke klarte

Det kan være penger å tjene på å spille mot favorittene i kveld.

Kommersielt

Etter en frivillig pause og faktisk på oppfordring er vi tilbake med håndball-tips i dag for håndball-EM. Mellomspillet er i full gang og resultatene er fortsatt slik at de fleste slår de fleste, noe som gjør det interessant å tippe på.

Dagens kamper er:

Spania - Island 1.28 8.50 3.60

Frankrike - Kroatia 1,70 7.50 2.20

Ungarn - Slovenia 1.55 7.50 2.50

Kampene:

Spania leder gruppe to etter seier mot Frankrike, uavgjort mot Ungarn og seier mot Kroatia. De to første kampene er fra den innledende gruppen (man tar med seg poengene). Mot Kroatia lå Spania under 11-14, men tok til slutt en sterk seier. Island på sin side slo Ungarn 27-21 i sin første kamp i mellomspillet etter å ha innledet med tap mot Kroatia (29-31) og Slovenia (32-34). Island tok altså ikke med seg seieren mot Norge til mellomspillet. Lagene møttes i VM i fjor. Den gangen vant Spania klart, 32-24. Det er fortsatt kamp om de øverste plassene i gruppen så kun seier er godt nok for begge om man skal ha håp om finaleplass.

Frankrike på sin side har vært svært skuffende i mesterskapet. Laget tok med seg tapene mot Spania og Ungarn inn i mellomspillet, og klarte kun så vidt å slå Slovenia i sin første kamp i mellomspillet (lå under 14-15 ved pause, men vant til slutt 28-26). Kroatia har på sin side vært gode, selv om det ble tap mot Spania i den første mellomrundekampen. Da lagene møttes i januar i fjor vant Frankrike med ett mål (28-27). Kroatia har også vært gode før mesterskapet, mens Frankrike ikke imponerte stort mot Norge.

Den siste kampen er mellom Ungarn og norgesvennene Slovenia. Ungarn ble kraftig slått av Island i sin første mellomrundekamp, men laget har med seg seieren mot Frankrike og uavgjort mot Spania inn i gruppa. Slovenia som slo Island med 2 mål (men, som de fleste vet, kunne vunnet mer) i den innledende runden, men har nå to tap. For begge lagene er det også her viktig å vinne for å drømme om finaleplass (noe som også gjelder kampen Frankrike-Kroatia). Ser man på de siste kampene til Ungarn er det kun Island-kampen som har vært skuffende. For Slovenia har det vært gode kamper, men det har bare blitt med den ene seieren.

Vurdering:

Håndball-EM har gitt en del overraskende resultater, og forhåndsfavorittene har ikke innfridd slik man trodde. Det er vel egentlig kun hjemmelaget Serbia som har gjennomgående imponert. Vi tror de tre kampene i dag er veldig åpne, og at oddsfavorittene ikke nødvendigvis er så store favoritter som man skulle tro. Det er et handikappspill på Spania-Island (0-2) med 2.10 i odds på Island som er fristende. Handikappspill er det også på Ungarn-Slovenia (0-1), der er oddsen 2 på slovensk seier.

Frankrike skulle egentlig være bedre enn Kroatia, og forhåndsfavorittstemplet reflekteres også i oddsen. Vi har likevel tro på Kroatia, som har vært gode i mesterskapet. Storscorer Cupic har truffet på 71 prosent av sine skudd, mens de franske spillerne ikke har vært like gode. Form og moral påvirker resultater og vi tror derfor på de kroatiske herrene. Skal man dømme ut fra kampen mot Norge så bor det mye håndball i det laget. Det gjør det selvfølgelig hos Frankrike også, men fjorårets mester er ikke like gode i år.

Bronsevinner Spania har også skuffet noe i årets mesterskap, mens Island har muligens vært bittelitt svakere enn man kunne anta. Spania har likevel fem poeng i gruppe 2 mens Island har to. Vi tror Island dobler antall poeng i kveld, på bekostning av Spania - i hvert fall til den oddsen vi får. Island har også noe å hevne fra mellomspillet i VM i fjor (et stygt 24-32-tap).

Når det gjelder den siste kampen så mener vi oddsen er litt for dårlig til at vi tør å satse på den. Slovenia har ikke vært dårlige i noen kamp, selv med sine totalt tre tap. Ungarn har vært gode i flere kamper og kampen er veldig åpen. Faktisk en kamp hvor uavgjort kan vurderes. Eventuelt at man tar handikappspillet i kombinasjon med noe annet.

Vår håndballdobbel blir derfor:

Spania - Island 1.28 8.50 3.60

Frankrike - Kroatia 1,70 7.50 2.20

Det gir en odds på 7.92, som betyr et godt spill selv om man spiller mot forhåndsfavorittene.

Hvis du vil gamble så kan du også sette en på med uavgjort i den siste kampen, noe som gir en odds på 59,40. Skal du kose deg med gododds kan du slenge på at Real Madrid slår Barcelona på onsdag.

Her kan du levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus