*Nettavisen* Sportspill.

Duen får kamp

Foto: (Hesteguiden.com)

Kapable Duen's Photo blir stor favoritt på Klosterskogen torsdag, men får hard kamp av en annen formsterk fireåring. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny torsdag
Lunsjtrav Bjerke: Nye gevinster i dag?
Øvrevoll: Vi bankerspiller direkte

Oddstips: Vålerenga får bank i Stavanger

Det ble altså fullklaff for våre V5-tips på Bjerke onsdag kveld og 11 738 kroner i utbetaling. Storfavoritten Stiv Kuling gikk vi imot på alle kupongforslag med rette og dermed ble fint treff for våre V5-tips.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Klosterskogen

Torsdag kveld skal det kjøres dobbel V5 på Klosterskogen travbane i Skien og enkel V5 på landets eneste galoppbane, Øvrevoll. Det ser ikke lettløst ut på Klosterskogen og vi velger såkalt dobbeltbanker i V5-5A/V5-2B.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Klosterskogen

To solide fireåringer
Det handler om to flotte fireåringer i fin utvikling. Som vi nevnte i ingressen blir altså 4 Duen's Photo stor favoritt, men vi setter 2 Fighting Superb først. Vi tror det er flott mulighet for at Tom Forkeruds flotte Buvetier D' Aunou-sønn får tet eller lederrygg her nå som 1 Dynamic Prospect er blitt strøket. Fighting Superb har vært strålende i to strake seiersløp nå, og nest sist slo hesten bra hester på nettopp Klosterskogen. Fighting Superb er blitt mye bedre fra start etterhvert og den tredje strake seieren kan være innen rekkevidde her. 3 Duen's Photo har velkjent kapasitet, og var med i finalefeltet i Norsk Travderby. Der galopperte hesten seg bort. Gjorde et strålende løp til seier i et lunsjløp etter en formidabel sisterunde sist. Duen's Photo er variabel, men fungerer hesten er han bra. Kan muligens utfordre på startsiden her og har selvsagt vinnersjanse. Vi står på disse to hestene i V5-5A/V5-2B, vel vitende om toppform på både 4 Feel The Heat og 5 Goalpike, men vi tror disse må spille annenfiolin her.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2-3 B: 4-5 C: 7-12-6-9-8-10

V5-1A - Varmblodshester 1700 meter voltestart
Sjettevalget 7 Quayside blir vårt frekke drag i det første løpet i V5A. Merk at det er voltestart og fra et perfekt springspor vil vi tro at kveldens gjestekusk, Frode Hamre, prøver seg ned startsiden her. Quayside har to løp i kroppen nå etter over ett års pause og holdt koken strålende fra dødens sist. Quayside har alltid vist fin kapasitet, og denne oppgaven ser overkommelig ut. Kun markert på 17 prosent.

5 Game Over Land møter også svært riktig selskap. Ble sittende bom fast i V75 sist, og avsluttet flott til andreplass bak gode Diamond Va Bene på Sørlandet nest sist. Fine betingelser her. 11 Olivia Fair har vært god i to strake seiersløp. I kveld er startsporet vrient, men dyktige Tom Erik Solberg finner nok en bra posisjon direkte og Olivia Fair kan helt klare vinne igjen. Spillerne gjør 2 Zamotie Heikant til favoritt. Chips And Fish-sønnen imponerte i seiersløpet fjerde sist, men har havnet ugunstig til i sine tre løp etter det. I kveld skal han hanskes med et uggent andrespor i volten. Går den fasen bra er hesten en vinnerkandidat. 10 Rex Santana tok fin seier nest sist og galopperte som godtgående i den siste svingen sist. Formen er på topp og med noenlunde klaff fra bakspor er fireåringen aktuell her.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 5-11-2 C: 10-1-9-4-6-12-3-8

V5-2A - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Så er det slutt på moroa. Litt spøk til side, men dette løpet er en utfordring å rangere. 10 Holterjerven er utvilsom hesten i feltet, men treåringen til Jan Roar Mjølnerød har foreløpig vist seg som en svært variabel herremann. Tre strake nuller nå, men var altså et stallskrik i et meget flott treårsløp tredje sist. Fungerer Holterjerven vinner han dette.

9 Haugestad Hentesveis skuffet vel en smule sist som treer, etter et sterkt løp i starten før. Går litt i rykk og napp og galopperer ofte, men kapasiteten er bra. 12 Modig R.B. er en vallak i form, men ikke av de som kjemper mest nedover oppløpet. Motstanden ser svært riktig ut her. Både 5 Spik Vilja (ga seg mye sist), 1 Vigleik (ingen stjerne, men fint spor), 6 Lurifaxa (frakjørt sist), og 7 Flåli Knekten (trolig tethest, men viljen er ikke veldig fremtredende) viser fart, men har dårlig stridsmoral.
Rangering V5-2A: A: 10 B: 9-12 C: 5-1-6-7-11-3-8-2 D: 4

Annonse: Øivind Grøstad hadde 30.2 siste 500m på denne hesten nylig og her får Holterjerven. Ta imot et stekhett drag i V5-2A

V5-3A - DNT's unghestserie. Treårige kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Tretten lovende treåringer på farten her i kamp om førstepremien på 30 000 kroner. 9 Wik Emil er gjort til klar favoritt, trolig med rette. Lome Elden-sønnen virket tråkk i sine første løp, men i de tre siste startene har det vært klar fremgang å spore. Vant knepent, men sikkert i sin siste start på Jarlsberg etter en tung sisterunde. Satt fast mot svært gode hester nest sist, og uten for mye trafikkproblemer underveis er det bra sjanse for ny seier til Wik Emil.

13 Løkki Dino står med to strake og er en type som tåler å gjøre litt selv. Fint springspor på tillegg her og aktuell. 11 Mjølner Komet var knepent slått av favoritten Wik Emil sist og nok med i toppen her. 4 Brage Mollyn er en spennende strekhest som var nede på 32.8 sist. Var også positiv nest sist, og ikke helt utenkelig at denne vallaken kan ned på 31-tallet. Da er han en trussel for hestene på 40 meter tillegg. 1 Ådnes Faksa står veldig fint til i dette løpet og unngår Geir Flåten å kjøre i galopp, kan hoppa vinne. 10 Vital Sjanell er ei flink hoppe, men denne oppgaven ser tøff ut.
Rangering V5-3A: A: 9 B: 13-11-4 C: 1-10-5-12-6-7-3-2 D: 8

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 1700 meter voltestart
11 Hvindjerven er en hest vi iiker svært godt og til tross for bakspor setter vi Per Morten Hvattums fine Hvatt Djerven-vallak først. Han har gjort grovjobben selv i to strake seiersløp nå denne vallaken og skal ha en fin mulighet til å ta sin sin tredje strake seier her. Kun et tredjevalg i spillet, markert på 33 prosent.

Vi lanserte 5 Troll Viktor som en svært spennende banker i et V75-løp på Forus 1. oktober. Med Lars Anvar Kolle som kusk var det teten som gjaldt, men skuffende nok la Troll Viktor inn årene de siste hundre metrene. Sist holdt hesten farten fint på Bjerke til tredje. Her bærer det trolig til tet igjen og oppgaven ser fin ut på papiret. 9 Hjortejegeren blir forholdsvis stor favoritt etter solid seiersløp sist og en strålende opphenting til tredje nest sist. Nå har Sagholen-traveren trukket et sjanseartet bakspor og blir vel mye spilt i våre øyne. Vi synes disse tre skiller seg litt ut her, ikke minst nå som 10 Vald er strøket. Fartsfylte 4 Valle Arja står nærmest vår favorittrio, men et trangt fjerdespor trekker ned.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 11 B: 5-9 C: 4-12-3-6-8 D: 7-2-1

V5-3B - Varmblodshester 2100 meter autostart
Kun sju hester til start i dette løpet, men likevel er det ikke veldig lett. Om da ikke 6 Delmerica bare vinner. Glittum-hoppa er i knallorden og fulgte en strålende opplagt Mr. X.F. Royal helt inn på Sørlandet sist og landet på sterke 13.3a. Delmerica er imidlertid ikke noe lyn fra start, og vi velger å spekulere litt da det kan bli dødens igjen.

1 Highfive Kemp er heller ikke noe lyn fra start, men det er ikke helt utenkelig at Frode Hamre kan berge lederrygg her og på Kloster gir det som kjent siste indre. Kan også være farlig fra tredje inne i et slikt løp, det løser seg normalt i et så lite felt. 3 Yankee Rapida viste prov på gammel storhet på Jarlsberg sist. Til tross for startgalopp kom hesten tilbake til tredjeplass mot bra hester. Her kan det bære rett til tet og da kan årets første seier være innen rekkevidde. 2 Warwick R. er Høitomts valg i løpet. Halle-traveren er i utmerket form om dagen og god fra start. 5 Shining Lantern har startraske hester på innsiden og kan havne litt på vingel her. 7 New Cowboyland er klart bedre enn raden, men har igjen tapt sportrekningen.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 1-3-2 C: 7-5 D: 4

V5-4B - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Eliteløp for kaldblodshester dette, men kun sju hester til start. Det er nesten ikke mulig å ikke sette 4 Zevs først til tross for at hesten var langt under pari sist. Zevs er og blir variabel, men her bærer det til tet og trolig får Lars Anvar Kolle styre i et behagelig tempo. Da blir ikke Zevs lett å slå, men full vei er ikke hestens favorittdistanse.

3 Kasper Mollyn gjorde et strålende comeback til svært enkel seier på Biri sist etter mer enn et års fravær. Kasper Mollyn spant til tet og vant ubrukt. Her blir det garantert lederrygg og via siste indre er det ingen tvil om at Kasper Mollyn kan vinne igjen. 5 Særpefanten er tilbake hos gamletreneren Jan Roar Mjølnerød etter et opphold vestpå. Har foreløpig ikke fått sving på sakene igjen hos Mjølnerød, men normalt duger jo Særpefanten i dette selskapet alle dager i uken. 6 Rabb Odin henger fint med om dagen og har møtt knalltøff motstand i sine to siste starter. Klart bedre oppgave her og kan være aktuell hvis det klaffer litt med posisjonene.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 3-5 C: 6-7-2-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-5B - Varmblodshester 2100 meter autostart
8 Brickbybrick var ytterst nær en seier i et V75-løp nest sist. Ble på bakgrunn av det løpet, mye betrodd i et V75-løp på Sørlandet i starten etter. Fra tet ga Frode Hamres fireåring helt opp i den siste svingen og skuffet stort. Vi pratet med Frode Hamre tirsdag kveld og han melder at hesten ser fin ut i trening og hadde god tro på seier her. Selv fra åttendespor tror vi Brickbybrick er en tetkandidat her og motstanden er jo direkte svak.

Med unntak av 9 Moa Crown som var solid toer på Bjerke sist etter en flott siste 500. Startsporet er fint i kveld og havner Brickbybrick på vingel, er Moa Crown meget seiersaktuell. 6 Monticello Avenue leverte en svært oppløftende innsats i sin siste start på Biri og var kun to lengder bak gode Sexy Dirty Money i mål til tross for et tungt løp. 3 Beijing Silas er ingen kanon, men her er startspor og motstand riktig (er strøket). God fra start og kan trolig velge tet eller lederrygg. Også 1 Bonaparte R.M står fint til og viste fine tendenser før vallaken møtte veggen og vel så det på Färjestad sist (hvordan er det mulig å melde slike hester i svensk V75?). Hvis ikke det løpet har tatt knekken på psyken til hesten, er Bjørnerød-traveren en mulig vinner her fra et nydelig startspor.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 9-6 C: 1-4-2-10-7-5 D: 12-11


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag