*Nettavisen* Sportspill.

Eden Hazards lillebror i fyr og flamme

Foto: AFP / FRANCOIS NASCIMBENI

Thorgan Hazard skal skyte Zulte Waregem til Europa League-sluttspill i kveld.

12.12.13 10:58

Øvrig meny fra Sportspill torsdag:
Hockey-Pelle:Setter pengene på Haiene i natt
V4 Romme:Kontio for alle penga
V5 Bergen:Rebellen vinner direkte i ny regi
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

Vi varslet seier til Atletico Madrid til 2,0 i odds i går, og i dag prøver vi oss på en singel til 2,15 i odds. Det er en rekke Europa League-kamper på programmet, men vi kan også spille på håndball-VM og diverse hockeymatcher.

Dagens langskudd
Maribor – Wigan H 2,70
Mye skal klaffe for at Wigan går videre til sluttspillet i Europa League: Engelskmennene må vinne dagens kamp i Slovenia samtidig som Zulte taper sin kamp mot Rubin. Dette er Uwe Röslers første match som manager for Wigan, men søndagens seriekamp mot Bolton har nok høyere prioritert. Tyskeren har uttalt at opprykk er sesongens store mål, og Wigan står med fire strake tap i serien og er ni poeng bak (med en kamp mindre spilt) den siste playoffplassen.

Rösler han har valgt å hvile spissen Grant Holt i kveld. I tillegg er James McClean suspendert, mens Shaun Maloney, Ali Al Habsi, Gary Caldwell og Juan Carlos Garcia er ute med skader. Innleide Will Keane og Ivan Ramis er ikke berettiget for spill for Wigan i EL.

Maribor har ikke gjort det bra i EL, men leder tross alt den hjemlige ligaen. Vi tror faktisk Maribor er mest motivert i kveld og setter langskuddpengene på hjemmeseier.

Dagens spill
Zulte Waregem – Rubin Kazan H 2,15
Zulte er ubeseiret i sine ti siste kamper og har gode sjanser til å ta seg videre til Europa League. Avansementet er sikret med tre eller ett poeng i kveld, og det vil også holde med tap dersom Wigan feiler borte mot Maribor.

I serien står Zulte med flotte 3-3-0 på de siste seks, og laget har klatret til fjerdeplass – fire poeng bak ledende Standard.

Lagets store spiller er Thorgan Hazard (20), broren til Chelseas superstjerne Eden. Han står med ni mål og like mange målgivende i serien. I EL er det blitt to mål så langt. Thorgan er innleid fra Chelsea og har allerede rukket å få med seg en landskamp for Belgia.

Rubin Kazan har tatt 11 poeng og er sikret gruppeseier uansett resultat i kveld. Har hatt en skuffende sesong i den hjemlige ligaen og ligger på 11. plass med 24 poeng på 19 kamper. Opp til ledende Zenit skiller det hele 16 poeng.

Spissen Habib Habibou (ni seriemål) ser ut til å rekke kampen, men det er mer tvilsomt om Jens Naessens blir klar.

Russiske lag er sjelden å stole på ute i Europa. Senest onsdag tapte Zenit, som har tatt 14 seriepoeng mer enn Rubin, hele 1-4 for svake Austria Wien i en livsviktig Champions League-kamp. Dette oppgjøret betyr ingenting for Rubin, og det er ventet at lagoppstillingen blir noe alternativ i kveld.

Selv om uavgjort holder for Zulte, tror vi laget går for seier på hjemmebane. Dette er en liten klubb på vei opp, og Europa League er i så måte en stor opplevelse for spillere og fans.

Zulte Waregem – Rubin Kazan 2,15 - 3,20 - 2,80

Klikk her for å levere dette spillet på nett

Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.