Foto: hesteguiden.com

Eirik og Kari-Anne ordner opp

Vi bankertipper i de to første avdelingene på Sørlandet i dag.

Kommersielt

Klikk her for våre V5A-forslag
Vi var aldri i tvil om at to bankere er tingen på Sørlandets Travpark i kveld. Dermed får vi mulighet til å gardere rikelig i de øvrige løpene i V5A. 7 Friskus er en hest som lenge har vist talent i trening. Mannen bak Moe Odin, Tor Martin Moe trener treåringen som leverte en råsterk debut selv om det ikke ble triumf. Etter stor galopp kom H.G. Balder-sønnen mesterlig tilbake til annen bak et annet talent, Seier Kongen. Før dette har Friskus leverte noen knallgode hurtigarbeider. Eirik Høitomt opp i dag. Ingen tvil om at dette er en klar banker.

Kjøp Nettavisens eksperttips her
I V5-2A er 6 Kings Centaurus på plass i montèløpet. Sist ble hesten kraftig påkjørt i starten på Bjerke og fikk løpet ødelagt. Hesten ble likevel utrolig nok femte i mål og travet 1.14,5 på 2100 meter etter galoppen! Trolig er det bare montèkometen New Varenne L.A. som kan måle seg med Kari-Anne Knutsens styrkefenomen. Og det er ingen av et slikt kaliber i dag.

Oddstips søndag: Russland blir holdepunktet

5 Fjelleld er feilfritt den beste hesten i V5-3A. Han holdt skansen godt i sitt første feilfrie løp på lenge sist. Da ledet han i det lengste. Motstanden er ikke verre enn at han skal vinne dagens oppgjør. 9 Direktøren står på tillegg, men selskapet er så enkelt at han kan runde til årets første fulltreffer. Han var positiv som tredje på Forus sist. 3 Ulsrud Mikk har nesten bestandig uflaks. Nå synes vi det er på tide at Gaustad-traveren skal ha klaff. Innsatsen sist på Bjerke var av flott merke. Feilfritt skal han kjempe om seieren. 7 A.B. Eldin møter billigere selskap nå. Ikke ueffen. Det er heller ikke håpløst usikre, men hyperkapable 8 Sinsen Lykke som i dag kjøres av¨treneren Jan Martin Bjerring.

11 Donn Lyn får tipset i V5-4A. Han debuterer for landets beste travtrener Øystein Tjomsland. Tidligere har han vist et fint talent, men gjennom Tjomsland har nok Grimstad-traveren ganske sikkert funnet et ekstra gir. Treningsrapportene er også av det positive slaget. Donn Lyn er dog ikke travsikker. Derfor garderer vi bredt i et ellers vanskelig løp. 3 Atom Danelius er uryddig, men har kvaliteter nok til seier om han oppfører seg. Tyve meter tilgode på favoritten kan holde. 4 Kongsrappa galopperte seg helt bort sist. Har gått fine løp før det. 8 Alsaker Friggen stod på fint helt inn sist. 10 Langaardsvarten og 9 Knuds Støva er andre kandidater i et uoversiktelig løp.

Annonse: Grøstad tror på store penger

1 Yke C. Cumber har gunstige betingelser. Greier han å holde sporet kan mye tyde på tetkjenning hele veien. Skulle han bli overfløyet fra start er det hele mer sjanseartet. Vær obs på 4 Pearlchip. Fikk et vanskelig løp i comebacket i Drammen, men så fint ut. Hoppa skal kunne rekordforbedre seg og må sees som en stor outsider, spesielt om hun kommer til tet. 11 Money Lou kommer hadde halsbetennelse sist i Drammen. Ser veldig fin ut i trening. I et hurtigarbeide på Jarlsberg onsdag kjørte man 1.24 med hesten på distansen. Det er rolig, men hoppa så knallfin ut med 1.16 første 300 meter og 1.13 siste 300 meter. Kan være en luring får vi vite fra kretsen rundt hesten. Unge 8 Classic Star travet 1.14 i mor treårseliten i Oslo sist helg. Lettere nå, men uansett tøft mot eldre fra spor nummer åtte. Kan likevel gjøre seg gjeldene med sitt friske mot. 5 Gann Golden var bra etter pause sist. Ventes forbedret. 7 Nikodemus holder fin form. Gikk bra på Kloster sist og må ikke avskrives i et ellers vidåpent løp.

Ønsker du våre V5A-forslag taster du her . For DD tast her

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus