Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Elfsborg tar ikke en Aalesund

Elfsborg ble knust av Aalesund i fjorårets Europa League-kvalik. I kveld blir det seier mot Dacia Chisinau. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Tippetips torsdag: Tromsø lever farlig
Dobbel V5 Bergen: Ei jente til å stole på
Galopp Øvrevoll: Vi satser direkte
Lunsjtrav Bjerke: En vinner fra Bergløf

Torsdagens langoddsprogram er meget innholdsrikt, men samtidig svært krevende. Det spilles returkamper i andre kvalifiseringsrunde av Europa League, der både Aalesund, Tromsø og Rosenborg spilte uavgjort i sin første kamp. Totalt er det 61 spilleobjekter på dagens liste. Guttas OL-turnering sparkes også i gang i kveld der både Spania og Uruguay er gjort til storfavoritter i sine respektive oppgjør.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Mexixo - Sør-Korea og Gabon - Sveits

OL-turnering for menn. Både Mexico og Sveits er satt til ganske klare favoritter her, men som vi har repetert så mange ganger før. Dette er første kamp og da er faren for poengdeling alltid større enn ellers. 3,10 for poengdeling mellom Mexico og Sør-Korean og fine 3,25 for tilsvarende mellom Gabon og Sveits er begge fine langskudd i dag. Hvorfor ikke Norsk Tipping kan tilby singelspill på disse to kampene er derimot en gåte.

Dagens avslag
Tromsø - Olimpija Ljubljana

Tromsø gjorde en flott bortematch i Slovenia og med 0-0 fra bortemøtet bør det være en bra sjanse for avansement for TIL. Har imidlertid ikke vist toppform i Tippeligaen på slutten med svake 0-2-1 på de tre siste. Tromsø var med i denne turneringen også i fjor og avanserte da til andre kvalrunde. etter meget skuffende 0-3 hjemme for ungarske Paksi ble det derimot bråstopp. Viktige Kara og Ciss er opptatt med OL-spill for sine hjemland og er ikke med. Slovenske Ljubljana gjorde jobben med 3-0-seier hjemme og borte mot Jeunasse d'Esch i første kvalrunde. En av lagets profiler Dare Vrsic er borte, han er solgt til Austria Wien. Endte på andreplass i den hjemlige serien sist sesong, men hadde ikke bedre enn 8-5-5 på bortebane. Kom seg til tredje kvalrunde i fjor, men røk da 3-4 sammenlagt mot Austria Wien. 1,55 for Tromsø-seier med sentrale fravær og fjorårets fadese friskt i minne. Nei takk.

Storbritannia - Senegal
Hvorfor Storbritannia er så stor favoritt i denne åpningskampen i OL-turneringen for menn er ikke lett å begripe. Laget har ikke imponert i treningskampene, og dette senegalesiske laget er nok bedre enn det oddssettingen indikere. Vi styrer elegant unna 1,50 for hjemmeseieren.

Dagens spill
Elfsborg - Dacia Chisinau (0-1)
Verken Elfsborg eller AIK hadde noen særlig suksess i første kamp i denne runden. Men Elfsborg har tross alt et greit utgangspunkt etter å ha tapt bortekampen 0-1. I fjor kom laget seg til tredje kvalifiseringsrunde, men røk der sensasjonelle 0-4 borte mot Aalesund og da var det kjørt. Med 1-1 hjemme var det Aalesund som gikk til playoff.

Etter glitrende 10-0-2 før EM-pausen så Elfsborg ut til å ha avgjort Allsvenskan allerede halvveis. Men de tre første seriekampene etter EM-pausen ga kun ett poeng, før det ble en etterlengtet seier 3-0 seier hjemme mot Kalmar sist søndag. Men har nå ikke mer enn tre poengs ledelse til Malmø på andreplass. Hjemme i Borås står laget med knallsterke 7-1-0 og 13-2 i målforskjell.

Dacia Chisinau fra Moldova endte på andreplass i sin hjemlige serie sist sesong, fire poeng bak serievinner Sheriff Tirasspol. Hadde flotte 11-2-3 på bortebane da. Den serien ble avsluttet 23. mai, mens laget spiller sin første seriekamp i denne sesongen førstkommende søndag. Røg ut i Champions League-kvalik mot Zestafoni forrige sesong.

Et noenlunde skjerpet Elfsborg hjemme på kunstgresset i Borås må ha en svært solid mulighet for å fikse dette. Oddsen for ren hjemmeseier er ikke bedre enn 1,20, mens oddsen for at Elfsborg vinner med mer enn et mål er 1,80. Vi tror Elfsborg dekker dette handicapet og fikser avansement etter ordinær tid. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

97. FK Zeta Golubovci - JJK Jyväskylä 2,05 2,80 2,45
Zeta fra Montenegro tok seg av Pyunik Yerevan i første kvalrunde med 3-0 seier borte og 1-2 tap hjemme. Ledet 2-1 i bortemøtet med JJK, men endte tilslutt opp med 2-3 tap. Endte på tredjeplass i den hjemlige serien i fjor med 60 poeng, med hadde 20 poeng opp til serievinneren Buducnost. 10-4-3 på eget gress og 7-5-4 på bortebane.

Finske JJK slo altså ut Stabøk i den første kvalrunden etter 2-0 seier hjemme og 2-3 tap på Nadderud. I den hjemlige serien går det trått, men 3-3 borte mot Mariehamn i helgen var en liten oppmuntring. Tamas Grubovics var den store helten i hjemmemøtet med hattrick.

Det må være en kanonsjanse for hjemmelaget dette. Svært middelmådige JJK er ikke noe stort lag og vi er rimelig overbeviste om at laget får trøbbel i Montenegro i kveld. Oddsen for hjemmeseier er 2,05 og denne spilles i kombinasjon med at Elfsborg vinner med mer enn et mål. Totalodds på denne dobbelen er 3,69 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag torsdag (spillefrist kl 18.00):
Kamp 71. Elfsborg - Dacia Chisinau (0-1) 1,80 3,15 2,65
Kamp 97. FK Zeta Golubovci - JJK Jyväskylä 2,05 2,80 2,45
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus