(AP/Scanpix)

En dejlig dansk dobbel

Vi tror sterkt på to danske hjemmelag i dagens første oddstips. Sjekk våre tips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Oppturen fortsetter i Bergen
Oddstips 2: Nå tror vi på Viking

Søndagens langoddsprogram er spekket med interessante kamper fra både inn- og utland. Full runde i Tippeligaen og i Adeccoligaen, Charity-Shield mellom Manchester United og Manchester City og flere spennende objekter fra både Danmark og Sverige.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Lørdagens tips fra Sportspill-redaksjonen ble en ny opptur. Dobbelen med Hannover og Brighton satt fint, mens Southampton enkelt tok seg av Leeds. I tillegg varslet vi kraftig for Ipswich borte mot Bristol City. Dermed ble det flott overskudd og vi tror på nye fremganger søndag.

Dagens langskudd:
26. Halmstad - Norrköping
Det spanske prosjektet i Halmstad har sendt laget helt til bunns i Allsvenskan, og i øyeblikket ser det håpløst ut med overlevelse. Nå er både den spanske treneren og de spanske spillerne forlengst borte fra Halmstad, men poengene lar fortsatt vente på seg. Har imidlertid leverte flere gode kamper på slutten og i ettermiddag tror vi en svært etterlengtet seier kan komme mot et Norrköping-lag som ikke overbeviser og som må unnvære playmakeren Ajdarevic med skade i kveld. 2,40 på at Halmstad tar en svært etterlengtet seier, kan være verd noen småkroner.

7. FC Midtjylland - Lyngby
Et slitent hjemmelag etter en svært tøff kamp borte mot Vitoria Guimaraes sent torsdag kveld. FC Midtjylland hadde lenge avansementet i lomma på grunn av bortemålsregelen, men portugiserne fikk inn den avgjørende scoringen midtveis i andre omgang. Dermed ble det en lang tur hjem fra Portugal for FC Midtjylland, og et uthvilt Lyngby kan muligens dra fordel av det. 5,10 for en liten skrell her, er et morsomt objekt. Hjemmelaget har heller ikke overbevist i sesonginnledningen.

Dagens avslag:
61. Kongsvinger - Nybergsund
Riktignok er ikke Nybergsund noe stort bortelag, men 1,40 på Kongsvinger-seier må jo nesten være en vits. 3-5-0 er de skrale tallene Kongsvinger har levert på hjemmebane, og ingenting tydet på umiddelbar opptur i hjemmekampen mot Alta onsdag (endte 1-1). Nei, her er det bare å styre unna.

76. Rosenborg - Molde
Kampen som trolig avgjør om Rosenborg fortsatt kan ha en slags sjanse på seriegullet. I øyeblikket skiller det femten poeng mellom lagene, dog har Rosenborg to kamper til gode og dersom vi forutsetter at Rosenborg vinne sine to hengekamper og vinnner søndag kveld er avstanden da sju poeng. For Molde fortsetter oppturen. Vant en svært jevn kamp 2-1 i Kristiansand torsdag og hadde marginene med seg i en kamp som fort kunne bikket andre veien. Har dermed fem strake seire i Tippeligaen, men det er verd å merke seg at de tre av disse kampene er spilt hjemme i Molde. Bortetallene er uansett gode 5-1-3. Denne kampen ser man best fra tribunen eller TV-stolen, som spilleobjekt kan man argumentere for alle utfall, og det er ensbetydende med ingen innsatser.

Dagens spill:
FC Nordsjælland - Silkeborg

Hjemmelaget har kun ett poeng etter de tre første serierundene i den danske superligaen, men har møtt knallføff motstand i sine tre første kamper. To av de tre første kampene er spilt borte, mot ligaens to beste lag. I sesongpremieren ble det tap 0-2 borte og sterke Odense, så ble det 1-1 hjemme mot Horsens (som i øyeblikket leder Superligaen) og forrige helg ble det tap 0-2 borte for FC København.

Med tanke på det svært tøffe programmet, er det ikke vanskelig å forstå at laget foreløpig ikke har vunnet. Hjemmelaget har vunnet seks av de sju siste tilsvarende hjemme på Farum Park mot dagens motstander Silkeborg.

Når det gjelder Silkeborg så vant de åpningskampen borte mot FC Midtjylland, men i den kampen fikk FC Midtjylland en spiller utvist etter åtte minutter, og måtte altså spille over åtti minutter med en mann mindre på banen. Tapte deretter fortjent 0-1 hjemme for Brøndby, og var i følge rapportene heldige som fikk 1-1 hjemme mot Sønderjyske sist søndag.

Meget viktige Mikkel Beckmann (hentet fra Randers før sesongen) har mistet de tre første kampene (men kom innpå i andre omgang mot Fc København sist). I kveld er han garantert i startoppstillingen og vil garantert styrke laget. Beckmann var med i Danmark sin tropp til fotball-VM i Sør-Afrika.

Statistikken er altså på hjemmelagets side i ettermiddag, troppen ser stort sett intakt ut og nå skal det være topp sjanse for sesongens første trepoenger til fin odds (2.15). Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Odense - Brøndby
Og også denne kampen velger vi fra dansk Superliga og matchen mellom Odense og Brøndby. Sesongstarten i Superligaen for Odense har vært godkjent med en seier og to uavgjorte (begge borte) til nå. Den ene av disse bortekampene mot FC København (2-2). Sesongens hittil eneste hjemmekamp endte i en komfortabel 2-0 over FC Nordsjælland. Første playoff-kamp spilles ikke før om 10 dager, og bør ikke forstyrre i kveld.

Brøndby klarte å rote vekk en 4-0 ledelse hjemme mot svake Ried torsdag og når østerrikerne scoret to sene mål, gikk de videre til playoff. Det må ha vært en gedigen nedtur for Brøndby.

Det er ingen tvil om at dansk klubbfotball er i fremgang. FC København og Odense er begge klare for playoff til gruppespillet i Champions League, selv om da Brøndby rotet seg bort. Så er det svært sterkt å ha to lag klare for playoff.

Søndag møtes Odense og Brøndby i Odense, og hjemmelaget er garantert høyt oppe etter den strålende bortekampen mot Panathinaikos tirsdag der laget vant 4-3 og sikret seg retten til Playoff. Har sett solid ut i sesongstarten og både Espen Ruud og Tore Reginiussen har levert solid hittil.

Brøndby sjokktapte 1-4 hjemme for Horsens sist helg, etter å ha vunnet litt heldig 1-0 borte over Silkeborg helgen før.

Begge lag har noenlunde intakte mannskaper etter ukens Europacup, men i øyeblikket tror vi Odense er et klart bedre lag og skal vinne denne greit. 1,70 på hjemmeseieren er ikke mer enn det må være, men vi spiller det beste laget. Vi får dermed en dobbel til 3,65 i odds og vår innsats er kr 100.

PS. Vi vurderte lenge også et spill på Djurgården hjemme mot GAIS. Bortelaget må unnvære sin klart viktigste spiller i kveld. Brassen Wanderson har vært glitrende for GAIS denne sesongen, men han er ikke klarert på grunn av rot med overgangspapirer. Han er nå hentet til GAIS på permanent basis. Oddsen er riktignok satt ned til 1,95 i morgentimene søndag, men vi synes fortsatt Djurgården kan være et aktuelt spill.

Spilleforslag 1 søndag (obs spillestopp 15.55):
Kamp 23 FC Nordsjælland - Silkeborg 2,15 2,85 2,75
Kamp 69 OB - Brøndby 1,70 3,10 3,75
Klikk her for å lever denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus