Foto: Hesteguiden.com

En fremfor femten

I en ursvak V5-5 på Bergen travpark velger vi å stole på Village King. Sjekk våre V5-tips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Tetgaranti for vår banker
Oddstips: Godt betalt borteseier
Trav Klosterskogen: Vi tror på Hans Even

Det er ikke noe latmannsliv for de norske travkuskene og travtrenerne i romjulen. Torsdag skal det avvikles hele tre travkjøringer. Det starter med lunsjtrav på Bjerke og avsluttes med kveldstrav både på Bergen travpark og på Klosterskogen.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bergen travpark

V5-5 på Bergen travpark torsdag må være det svakeste varmblodsløpet vi har sett på norske travbaner i 2011. Det er stort sett premieplukkere over en lav sko som møtes og kvaliteten er syltynn, med et hederlig unntak. En noenlunde frisk 1 Village King kan ikke tape dette løpet. Odd Storetvedts talentfulle fireåring har ikke fått noen hel sesong og kun startet seks ganger og vunnet to.

Var riktignok langt under pari i sin nest siste start på Bergen travpark for to måneder siden da hesten brøt feilfritt. Kom tilbake etter to måneders pause sist torsdag og da var det fin stil på hesten. Overtok teten etter 500 meter da og kom alene til mål. Village King gjestet også Jarlsberg under sommertravet der og fullførte da flott til fjerde mot en helt annen motstand enn her.

Fra førstespor i volta er vi rimelig sikre på at Odd Storetvedt enten forsvarer sporet eller overtar teten tidlig og da kan vi nesten ikke se Village King tape dette. Og skulle vi gardert dette løpet, måtte vi tatt med alle femten hestene. Bak Village King er det nemlig vidåpent. Vi satser på at Odd Storetvedt loser Village King inn til seier i V5-5. Storetvedt er i ferd med å gjennomføre en av sine aller beste sesonger og står med 36 seire (1,2 mill innkjørt) før årets siste kjøredag på Bergen travpark. Det er nesten på nivå med rekordsesongen i år 2000 (hadde da 43 seire og 1 264 000 innkjørt).
Rangering V5-5: A: 1 B: 9-3 C: 6-13-12-10-8-5-14-2

V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
I likhet med vår bankerkusk Odd Storetvedt, er også Tom Erga i ferd med å gjennomføre en strålende sesong. For Ergas del er det karrierebeste med bred margin. Like før årslutt har Erga vunnet 38 løp og kjørt inn drøyt 1,4 millioner kroner. Den forrige rekorden kom i 2010 da Tom Erga vant 24 løp.

I V5-1 kommer Tom ut med meget kapable 4 Kleppe Manden som gjorde et bra løp første gang etter pause i et V75-løp på Forus sist. Kunne ikke helt følge de aller beste til mål da, men det løpet har garantert gjort godt. Her er motstanden klart overkommelig og årets fjerde seier skal være innen rekkevidde. Kleppe Manden er strøket og da blir Kandidaten vårt førstevalg.

7 Kandidaten blir ikke veldig hardt betrodd her, men formen er klart bedre enn raden og vi setter Kandidateten tidlig på her. 6 Ulfaks burde vel vunnet sist for å få fullt godkjent. Fireåringen har variert i prestasjonene i det siste og må nok være litt forbedret for å vinne dette. 9 Polar Høvding dukker opp i regi Ove Wassberg og hesten er bra når galoppen unngås. 12 Lomepia vant endelig igjen sist etter å ha levert litt på det jevne i startene forut. 15 Kringelandtellus er i knallform, men blir eierkjørt. Det er et minus. 14 Gjerde Åsar har en tøff oppgave fra 40 meter tillegg, og er avhengig av posisjonsflyt herfra, men formen er helt på topp for Storetvedt-hesten. 3 Lygne Pål er en minioutsider fra sin fine utgangsposisjon.
Rangering V5-1: A: 7 B: 6-9 C: 12-15-14-3-11-13 D: 1-10-5-2-8

Annonse: Øivind Grøstad dro til med førstevalg på niendevalget ATM Angie under tirsdagens V75 på Momarken.

V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Ungdomsløp i den andre avdelingen og Oda Mykkeltvedt har fått et flott oppsitt i 7 Dag Viktoria som må være en bankerkandidat her. Gjorde et strålende løp sist fra tet og vant veldig lett. Oda har vunnet noen løp østpå i høst med Elding Tora og er selvfølgelig svært lysten på å vinne på sin opprinnelige hjemmebane. Topp vinnersjanse.

Stallvenninnen 1 Fjord Vikki så ut til å gå mot en sikker seier sist, men satte bremsene på hundre meter fra mål og måtte se seg forbiløpt av Dag Terna. Fjord Vikki er ikke noen tetløper lenger og må ha rygg i det aller lengste for å vinne. 9 Drav Mai får meget lovende Erlend Rennesvik som kusk. Drav Mai spurtet fint til tredje sist og får et fint smygløp herfra. Bak disse er det ikke lett å få øye på flere vinnerkandidater. 10 Ulsrud Rigg er ikke i form for tiden og 5 Alpha Polaris var langslått av Dag Viktora i samløp sist.
Rangering V5-2: A: 7 B: 1-9 C: 10-5-4-3 D: 2-8

Annonse: Rolf Lerum byr på dagens aller beste spill på Bergen travpark i V5-4 og byr på en herlig frekkis

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
10 Goal Pointer gjorde et råsterkt seiersløp sist torsdag og må nesten settes først på den prestasjonen. Møter ikke noe tøffere motstand her og har en fin mulighet til å legge på til to strake seire sammen med Svein Ove Wassberg. Men Goal Pointer har vært ujevn i prestasjonene tidligere og vil vil gjerne se hesten mer stabil før vi setter alle pengene på ham.

7 Yankee's Wish overrasket med å slå gode Ønas William regelrett mot mål sist torsdag. Det var årets første for Yankee's Wish som ellers stort sett har gått på det jevne. Vårt andrevalg her. 4 Overlover imponerte ikke i det hele tatt i debuten for Tengsareid sist på Forus og var sjanseløs mot enkle Boggy Mitchell. Det løpet har trolig gjort godt og Overlover på normalform burde jo ha en knallsjanse her (er strøket).

9 Noah Cæsar trøtnet fra dødens sist, men møter vel litt enklere motstand her. 2 Omer spurtet meget oppløftende sist og varslet form. Kan ta sin første seier på svært lenge her.
Rangering V5-3: A: 10 B: 7-9-2 C: 6-5-8 D: 3-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
8 Nopeacelikeheaven leverte et feiende flott oppløp sist torsdag og varslet gryende storform. Satt langt bak underveis, men spurtet best av samtlige nedover oppløpet. Torsdag er motstanden klart enklere og selv fra åttendespor blir Nopeaceheaven klar favoritt for oss.

9 Runday's Power spurtet fint til fjerde i sitt løp forrige torsdag og viste tegn til form igjen. Vi husker at hesten vant tidligere i år uten å ha vist form i forkant. Dette ser ut som en svært fin oppgave. 4 Britney Spur gjorde sitt første løp etter ett års pause forrige torsdag og holdt farten hyggelig i kulissene. Her kan det bære rett til tet og motstanden skremmer ikke. Best på kapasitet er nok 2 Cosmo Marie, men nå er det lenge siden Hyllestad-hoppa har fungert som best. Feilfritt er hun seiersfarlig.

10 Dobb Nalan orket ikke stå imot dødenstravende Goal Pointer mot mål sist, men holdt farten noenlunde anstendig mot mål. 7 U.S. Funds har kapasitet, men Erga-traveren har ikke fungert som best etter svært lang pause. Holdt i det minste bra sist til tross for at det ikke ble premie (er strøket).
Rangering V5-4: A: 8 B: 9-4 C: 2-10-6-3 D: 1-5

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus