*Nettavisen* Sportspill.

En gammel kjenning rydder opp

Foto: AFP/SCANPIX

Det er fortsatt liv i velkjente Obafemi Martins og lørdag skyter han Levante til ny hjemmeseier.

Sportspills meny lørdag
Oddstips 1: Følelsesladet for Demidov
Tippetips: Fulham går på trynet
V75 Forus: Jackpot og store penger i omløp
Overgangsvinduet: Alle bekreftede overganger

Lørdagens langoddsprogram er som vanlig fullspekket med interessante objekter. I England avvikles 4. runde i FA-cupen denne helgen, i tillegg spilles det seriefotball i både Championship, League One og League Two. Ellers er det kamper fra alle de store fotballnasjonene i Europa. NM på ski fortsetter med Skiathlon, og i Vikersund er det knyttet voldsom interesse til dagens verdenscuprenn i skiskyting. Det er ellers ishockey fra både Norge, Sverige, Finland, KHL og NHL og definitivt mer enn nok å bryne seg på.

Dagens langskudd
Freiburg - Bayer Leverkusen

Strålende form på hjemmelaget som står med 4-4-1 på sine ni siste seriekamper (tapet kom mot suverene Bayern München). Er helt oppe på en flott 6. plass med 27 poeng og har ni poeng opp til Dortmund på 3. plass. Bayer Leverkusen på sin side er på 3. plass, a poeng med Borussia Dortmund på 2. plass. Sterke 6-0-1 på sine sju siste seriekamper, men vi merker oss at laget ikke har bedre enn 4-1-4 på bortebane. 2,65 på at hjemmelaget tar denne er definitivt verd noen kroner som et langskudd lørdag.

Bolton - Everton H 4,65
Bolton sliter fortsatt med å innfri i Championship etter fjorårets nedrykk, men eliminerte Sunderland i 3. runde etter omkamp. Etter 2-2 hjemme tok Bolton en råsterk 2-0 seier borte i omkampen. Brukbare 6-5-3 hjemme på Reebook. Den irske landslagsspilleren Keith Andrews er svært usikker til denne kampen, men langtidssakdde Stuart Holden og Josh Vela er begge tilbake. Matt Davis (f), David Wheater F) og Mark Davies (m) er alle fortsatt skadet. Uavgjortspesialist Everton fornektet seg ikke i bortemøtet mot Southampton i Premier League mandag kveld (0-0), det var lagets ellevte poengdeling i denne sesongen. Meget sterke 9-11-3 totalt i Premier League gir en foreløpig femteplass i serien. Tok seg enkelt til 3. runde etter å ha slått League Two-laget 5-1 borte i den forrige runden. Det er ingen tvil om at Bolton har større kapasitet enn det tabellplasseringen i Championship tilsier, og vi er slett ikke sikre på at Everton er i femte gir lørdag. Hvis den analysen er riktig, er det ingen tvil om at hjemmeseier til helspreke 4,65 i odds er et meget spennende langskudd her.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens avslag
Macclesfield - Wigan

Conference-laget Macclesfield tok seg av serieleder Cardiff i den 3. runden og møter her et Wigan-lag som endrer laget på ni posisjoner fra siste ligakamp. Når Wigan i tillegg har seks mann ute med skade, er det ikke mye Premier League-standard på det laget Martinez sender på banen i ettermiddag. Da er det bare å trykke på den røde knappen og melde pass i dette oppgjøret.

Dagens spill
Levante - Valladolid
Hjemmesterke Levante har måttet tåle tre tap på sine fire siste seriekamper, men samtlige tre tap har kommet på bortebane, mens den ene hjemmekampen som er spilt i perioden er vunnet. Levante er falt ned til 8. plass på tabellen med sine 30 poeng, men det er kun ett poeng opp til Rayo Vallecano på 6. plass (Europa League-kvalik) og kun fem poeng opp til Real Betis på 4. plass (Champions League-kvalik). Meget flotte 6-1-2 på hjemmebane og da har laget møtt alle de tre topplagene (Barcelona, Atletico Madrid og Real Madrid allerede på eget gress).

Valladolid stod med fire seriekamper uten seier (0-1-3), før laget har slått tilbake med seier i sine to siste. Det har vært hjemmeseire mot Mallorca og Zaragoza, på bortebane har ikke nyopprykkede Valladolid bedre enn 3-1-5 hittil. Valladolid har uansett gjort en fin sesong etter opprykket og ligger i øyeblikket på 10. plass med 28 poeng og har ti poeng ned til streken.

Levante får Bakero tilbake i kveld, mens Juanfran returnerer etter karantene. Michel er suspendert og ellers er det ingen spesielle problemer for Levante. Valladolid på sin side må igjen unnvære sin kaptein Victor Perez, mens Manucho er opptatt med Afrikamesterskapet. I tillegg er viktige Patrick Elbert skadet. Veldig typisk kamp dette der hjemmebanefordelen er avgjørende. Levante har stort sett innfridd hver gang vi har foreslått spill på laget og har nesten ikke fravær. Bortesvake Valladolid får trøbbel her og vi spiller Levante til 1,85 i odds. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å kombinere med en kamp fra fransk Ligue 1.

Troyes - Brest
Nestjumbo Troyes har med sine 13 poeng sju poeng opp til Evian på sikker plass, når det gjenstår 17 serierunder av den franske toppdivisjonen. Har ikke hatt marginene med seg på slutten (det er jo rimelig typisk for bunnlag) og måttet tåle knepne nederlag for blant Lorient (2-3 borte sist helg) og (1-2 hjemme for Lyon nest sist). Hjemme står laget med 2-5-4.

Brest sliter tungt med store fravær for tiden og så mange som elleve spillere kan være uaktuelle lørdag kveld. Fem av de som mangler hadde garantert vært i førsteoppstillingen. Brest er i øyeblikket på 14. plass på tabellen med sine 24 poeng og har fem poeng ned til nedrykksplass. Meget svake 2-2-7 på bortebane.

Troyes-trener Jean Marc Furlan har måttet se midtbanespilleren Mounir Obbadi forsvinne til Monaco nå i overgangsvinduet. Ellers er fire mann skadet, men det er kun forsvarsspilleren Stephan Drouin som ville vært aktuell for startoppstillingen. Brest har fem av sine spillere avgårde på Afrikamesterskapet og ytterligere seks mann skadet.

Forutsetningene er rimelig klare foran denne kampen. Troyes MÅ vinne, mens Brest må gjøre tildels store rokeringer på sitt lag. Man blir ikke rik av å spille bunnlag, men bedre forutsetninger enn dette får ikke Troyes og da spiller vi hjemmeseier i denne kampen i kveld. Oddsen for hjemmeseier 1,85 og vi kombinerer altså denne med seier til Levante.

Vi får da en dobbel til 3,42 i odds og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 102 Levante - Valladolid 1,85 3,20 3,50
Kamp Troyes - Brest 1,85 2,90 3,45
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag