*Nettavisen* Sportspill.

En hockeyby holder pusten

Foto: Scanpix

Det er være eller ikke være for Modo i kveld. Sjekk fredagens oddstips.

Langoddsen har en interessant meny denne fredagen. Fransk Ligue 2 og tysk Bundesliga er faste innslag, men nå er det også Tippeliga, nederlandsk og irsk fotball, samt noe ishockey.

MODO Hockey - Södertälje SK

I hockeybyen Örnsköldsvik i Nord-Sverige er det svært nervøs stemning i dag. Byen som har fostret Peter Forsberg, Markus Näslund og brødrene Daniel og Henrik Sedin er altså i fare for å ryke ut av eliteserien. Det står om 28 millioner kroner i TV-penger og det er nesten økonomisk katastrofe for det laget som rykker ned.

Det er altså siste runde i denne kvalifiseringsserien, der de to beste lagene får plass i Elitserien kommende sesong. Växjö Lakers, et av de mest hardtsatsende lagene fra nivå 2, Allsvenskan, er allerede klare for Elitserien. På plassene bak følger de to lagene som rykket ned fra Elitserien, og som mange trodde skulle ende som nummer 1 og 2 i kvalserien, MODO og Södertälje. De møtes i kveld, og kun ett av lagene blir å se i Elitserien neste sesong. Dette er en uhyre viktig kamp for de involverte.

MODO har vært gode på egen is i kvalserien, men ikke gode nok. 8-1 over Mora, 1-0 i forlengning over Växjö og 6-3 over Örebro er bra, men man røk 1-2 hjemme for Rögle. Man har også tapt borte for Rögle, og Växjö. Vi har ikke hørt om skader hos MODO, men heller ikke sett noen tropp.

Södertälje tapte begge oppgjørene mot Växjö, og dummet seg ut hjemme mot Örebro og røk 1-4. De kan meget vel ha mistet en sesong i Elitserien på grunn av denne ene, svake matchen. Ellers er alt vunnet, men det trengtes forlengning i den andre kampen mot Örebro, og mot dagens motstander. Det er ingen nye skader i laget.

Södertäljes Jörgen Bemström sier dette på klubbens nettsider før sesongens siste match: "Båda lagen vet ju att dom måste vinna för att vara kvar i Elitserien, så det kommer att bli en tät match där misstagen kommer att avgöra och de som gör minst misstag kommer att vinna matchen. Det är en blandning av att våga och att göra så lite misstag som möjligt och det är en svår kombination. Jag tycker ändå att det är skönt att ha den här matchen på bortaplan, för när man väl är på bortaplan så kan man spela lite mer med defensivt tänk."

MODO-Södertälje 6-3
Södertälje-MODO 3-4 sd
MODO-Södertälje 7-1
Södertälje-MODO 4-3
MODO-Södertälje 2-1 sd
Södertälje-MODO 3-2 str

Det ble 2-2 i det omvendte oppgjøret, så tok Södertälje seieren på straffer. For Södertälje har 3 av hittil 9 matcher gått til forlengning, det samme for MODO. Når halvparten av sesongens inbyrdes oppgjør har gått til forlengning, er det matematiske grunnlaget klart, og kampens viktighet og lagenes redsel for å gjøre feil øker sannsynligheten for få mål og spilleforlengelse. Slik ser hvertfall vi det. Man kan jo bare tenke seg hvor forsiktige lagene blir hvis det står 1-1 eller 2-2 et stykke ut i siste perioden.

Norsk Tipping ser det muligens litt annerledes, siden de gir 4,10 i odds for U etter tre perioder, ganske raust i skrivende stund, og denne spilles. U i ishockey er selvsagt sjansepreget, men denne må være mer sannsynlig enn 4,10 tilsier. Singlespill hadde vært å foretrekke, men objektet må kombineres.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Macclesfield - Accrington Stanley
League Two. Det går mot slutten på sesongen og Macclesfield har falt litt av og mistet formen når 6 runder gjenstår. Grunnen kan være skader på sentrale spillere, litt sviktende motivasjon, eller begge deler. Etter en fin periode i mars er de fire siste tapt, senest 0-1 hjemmefor middels gode Bradford. Man har sluppet inn 12 baklengs på disse fire tapene. Macclesfield har 6-4-10 på hjemmebane hittil, og nedrykk er 8 poeng unna. Det skal gå fint med tanke på ny kontrakt, men veldig motiverende er det kanskje ikke.

Bolland (m) og kapteinen Morgan (f) er ute med skader i dag også. Disse er faste på laget. Hamshaw (m) og reservekeeper Cudworth er usikre.

Accrington Stanley sviktet oss ikke da vi tipset om dem så sent som på tirsdag, da de vant 3-1 hjemme mot Southend. De har satt inn en skikkelig sluttspurt, og med 6-3-1 i mars er de oppe på 6. plass og innenfor play-off. Men med 13-4-3 på hjemmebane og 3-11-6 på bortebane er det liten tvil om hvor man er sterkest.

Det er skadefritt mannskap og ingen suspensjoner hos bortelaget.

Innbyrdes oppgjør:

21.08.2010 Accrington - Macclesfield 3 - 0
09.03.2010 Accrington - Macclesfield 1 - 1
13.02.2010 Macclesfield - Accrington 0 - 0
10.03.2009 Macclesfield - Accrington 0 - 2
23.08.2008 Accrington - Macclesfield 2 - 0

For å oppsummere så har vi et hjemmelag ute av form og inne i en tapsperiode, og med mulig motivasjonssvikt og et par skader i laget. Bortelaget er i form, skadefritt og har alt å spille for, men de har bare vunnet tre bortekamper hittil. De har dessuten spilt mange kamper den siste tiden, men det har hjemmelaget også, og begge var i aksjon på tirsdag. Accrington må være det beste laget i øyeblikket, utvilsomt, og 2,15 for at de vinner synes vi er fristende. Nå i innspurten er motivasjon og skadefritt lag viktige faktorer. Vi spiller B i objekt 24 og får en dobbel til 8,82 og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

9. MODO Hockey - Södertälje 1,65 4,10 3,05
24. Macclesfield - Accrington Stanley 2,75 2,85 2,15

Total odds 8,82

Klikk her for å levere dette spillet
(Innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag