Foto: hesteguiden.com

En ny herlig torsdag i Bergen

Vi hadde kjempeklaff med tipsene sist torsdag til Bergen travpark og er på nytt seierstokt denne torsdagen.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Preview Champions League: Her er det mye å glede seg til
Lunsjtrav Momarken: Søta bror til lunsj

Oddstips: Er du i form, Tarjei?

V65 Boden: Trives på isen

Det ble som kjent storveis klaff på Bergen travpark sist torsdag både i V5A-spillet og i V5B-spillet. Det mellomste forslaget i begge V5-spillene satt klokkerent. I V5A-spillet ble det pene 3150 kroner tilbake på forslaget til 480 kroner, mens det ble enda bedre uttelling i V5B-spillet der forslaget til 512 kroner betalte tilbake meget pene 4 608 kroner. Totalt spilte vi inn 15 516 kroner på våre forslag til Bergen travpark sist torsdag.

Innleveringsfrister Bergen
V5A kl. 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Torsdag er vi naturligvis på jakt etter ytterligere fremganger på Travparken og selv om det kan se litt oversiktlig ut på forhånd, skal det som kjent lite til før det blir fart i utbetalingene. Sist torsdag satt Åsbjørn Tengsareid bak en av våre bankere. Denne torsdagen får Åsbjørn alle innsatspengene våre sammen med 3 Eminent Sund i V5-5A/V5-2B.

Femåringen var omgitt med gode rapporter fra Sverige når han debuterte på Bergen travpark fjerde sist (11.desember i fjor). Men en overivrig Magnus Söderström brente kruttet for tidlig og Eminent Sund ble litt snill mot mål (femteplass). Tredje sist var det tet og slutt for samme Söderström, mens den godeste Magnus også nest sist klødde for mye i kjørefingrene underveis og brente kruttet litt for tidlig (3.plass). I sin siste start fikk endelig Åsbjørn Tengsareid tillit og en knallgod Eminent Sund viste hvor skapet skulle stå og landet på sterke 16.4/2100 voltestart.

Annonse: Rolf Lerum har varsellampene på og senker faks og byr på flaks i V5-3A

Torsdag får Åsbjørn sjansen igjen, hesten har vist seg dønn travsikker i Bergen og fra et flott tredjespor i volta, formoder vi at volteekspert Tengsareid sitter tidlig i tet og da er dette løpet kjørt. Skulle han mot formodning misse teten, tror vi det betyr lite. Eminent Sund skal vinne dette løpet om han holder seg på beina og blir vår banker i begge V5-spillene på Travparken torsdag.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 1-2-6 C: 10-9-12-11-4-7-5-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
Sju hester til start i dette stayerløpet og hestene starter over tre distanser. Det må naturligvis være en strålende vinnersjanse for formsterke 6 Vertigo Bjørn som gjorde et kanonløp i V75 på Forus i sin siste start. I følge Lars Tore Hauge fikk han ikke sluppet hesten til for fullt underveis, og det gjør prestasjonen enda mer imponerende. Tre råsterke seiersløp på Bergen travpark før det og en soleklar alternativ banker.

Veldig spennende er det uansett med Svein Ove Wassberg opp på 3 Bottolf. Var riktignok sjanseløs til å utfordre nettopp Vertigo Bjørn nest sist, men Svein Ove kan få ut det ekstra lille. 5 Schuvablessa vant sist, men imponerte ikke og må være forbedret for å vinne dette. 7 Høiby Gullet kan vi også se med vinnersjanse, men det er vondt å se en feilfri Vertigo Bjørn tape dette.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 3-5-7 D: 1-4-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Varmblodshestene. 2100 meter voltestart.
Ryktene går både i Norheimsund og på Bergen travpark om at Håkon Steine kan ha en flott treåring i 6 Poulidor som debuterer i totoløp denne torsdagen. Lars Tore Hauge (som er utelukket torsdag) var svært fornøyd sjåfør i prøveløpet og blir ikke overrasket om hesten viser fram 18-tallet allerede. Det kan være en klink vinner direkte, men vi kan naturligvis ikke stå på en hest vi ikke har sett i ordinære travløp.

Svein Ove Wassberg er svært spent på 7 Charme, som faktisk har stått på Wassberg-stallen siden i fjor sommer. Så ifølge Svein Ove ut som et "vrak" når hun kom til Bergen, men har kommet seg veldig de siste månedene og fungerte ypperlig i et hurtigjobb sist uke. Svein Ove ble ikke overrasket om han vant fra dødens, for hoppa som minner ham om svært kapable Papaounet (og den tålte som kjent å gå en bit).

Like interessant var det at Svein Ove var helt sikker på at han hadde utfordret Marcus Hanover mot mål sist torsdag uten galoppen i den siste svingen med 10 Clint Greenwood. Clint Greenwood hører naturligvis hjemme på bongen her. Vi synes disse tre skiller seg litt ut. På videre gardering er 8 Volontaire Vici L. (i stadig fremgang), 3 Soldier Of Fortune (bra prøveløp), 5 Lookalike (betydelig bedre enn raden) og 12 Miss Inkato (maks sist, men travsikker) de mest aktuelle.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 7-10 C: 8-3-5-12-13-2-1-4 D: 11-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
En feilfri 1 Fakseflya blir ikke så lett å hanskes med her, men hun har tjent mye penger på kort tid nå og har noen galopptendenser fra tid til annen som hun hadde sist. Møter også bedre hester nå og skal garderes.

6 Gam Jarl er normalt kjapp i vei på voltestart og fra springspor kan det bære rett til tet. Trives utmerket i den posisjonen og er det klare motbudet. Svært forbedret i ny regi var 5 Sophus K.G. sist torsdag og med ytterligere forbedring kan Solveig Maria Fosse endelig være tilbake i vinnersirkelen. Svein Ove Wassberg tester kapable 9 Veslefrikk med Fela for første gang og det er bra fart i denne dama, som nesten nekter å trave feilfritt i helt løp.

Fire hester er nesten heldekk, vi slenger også på en gardering for 8 Tun Tora (litt i fremgang) og 2 Ådnes Faksa (svak sist, men bra nest sist).
Rangering V5-3A: A: 1 B: 6-5-9 C: 2-8 D: 7-3-4

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Neppe noen tvil om at 9 Benny B.R. er beste hesten her. Imponerte i travparkdebuten med enkel seier og flott opphenting etter galopp sist. Møter ikke noe tøff motstand her og må være et klart førstevalg.

5 Rambo Vategård har to ganger på rappen levert solide opphentinger etter grove startgalopper, og på bakgrunn av de prestasjonene skal vallaken være tidlig aktuell her. 1 Eloise Håleryd fikk maks sist og er som Svein Ove Wassberg helt korrekt påpeker ingen stjerne. Men det trenger heller ikke hoppa være for å duge her. Bak disse er det tilnærmet bingo i et meget svakt felt.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 5-1 C: 8-4-6-3-7-10-2

V5-3B - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart. Monteløp.
Meget interessante forutsetninger for raske 2 Gosengutt som vant i monte sist gang det var sprint (13.september i fjor). En hest som 10 Gil Rau Jo var sjanseløs å hente 40 meter den dagen og det full form på Gosengutt nå, som kan lede dette løpet fra start til mål sammen med dyktige Caroline L.B. Morken.

9 Pål Stjernen har to førsteplasser, en andreplass og en tredjeplass på sine fire siste monteløp i Bergen og er selvsagt en het vinnerkandidat her sammen med Malin Berås (som tok sin første årsseier sammen med Prins Hardy i Drammen mandag). 4 Sjerpen står spennende til på 20 meter tillegg og ifølge Kristine Kvasnes fungerte hesten fint i prøveløpet. 6 Heffalompen er alltid å regne med når det er monteløp.

10 Gil Rau Jo har fin form og kan kanskje få en sjelden seier torsdag. Til tross for 15 startende hester, tror vi vinneren er fanget på disse fem.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 9-4-6-10 C: 14-15-8-11-12-1-5-3-7-13

Annonse: Rolf Lerum liker ikke det han ser av Balder Exclusive for tiden og byr på en glitrende arkivvinner

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
- Jeg er svært usikker på formen nå, sa Svein Ove Wassberg til oss onsdag ettermiddag om 11 Balder Exclusive. Greit nok at hesten møter klart enklere motstand enn normalt torsdag, men han har ikke villet gå fremover i sine to siste løp. Selvsagt kan vi vinne, men jeg kan ikke anbefale bankerspill, var det videre resonnementet fra Svein Ove og vi er helt enig og velger noen garderinger.

Først med 10 Highfive Kemp som sammen med Balder Exclusice er eneste hesten fra 20 meter tillegg. Conway Hall-sønnen går stort sett for full maning de siste 700 metrene, men han er flinkere enn de fleste til å holde farten og formen er det lite å utsette på. 3 Be My Hero vant et meget svakt løp på Bergen travpark sist torsdag, men innsatsen var bra den og fra strek er det ikke helt iskaldt med gjentagelse.

2 Macho har en veldig fin oppgave på papiret, men viser ikke mye form om dagen, selv om han satt stengt nest sist. Andre vinnerkandidater får vi ikke øye på.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 11 B: 10-3-2 C: 8-9-4-6-1 D: 7-5

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Claus Olsen har 55 annenplasser og 18 seire de tre siste årene og da er det kanskje ikke så rart at 3 Cabana Boy har plasseringene 4-2-2-5-3 i sine fem siste løp. Torsdag er dog oppgaven helt perfekt og en velfortjent seier for både hest og kusk må være innen rekkevidde. 2600 meter har hesten vist at han takler.

1 Oeuvre D'Art trivdes ikke i det hele tatt på en vrien Forusbane sist, men viste fine takter i løpene forut og har også vist at han takler distansen. 7 Magic Me er vi mer usikre på over denne distansen, men formen er helt på topp og Magic Me går stort sett til mål på kortere distanser. 5 Pomodori Gubi må nok ha smygløp i det lengste over denne distansen, men det vet Svein Ove Wassberg og på speed er denne en tøffing.

10 Yankee's Wish er i sitt livs form og har ingen problemer med distansen. Skal med på bongen her. 11 Shocking Gidde holder neppe toppform for tiden, men normalt skal vallaken kunne hevde seg her. 2 Fast Brown Talk er klart bedre enn raden, og vi værer at 9 Eyeformoney L. er bedre enn det mange tror (avsluttet storveis sist).
Rangering V5-5B/Dd-2: A: 3 B: 1-7-5-10-11 C: 2-9-8-4-6

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus