*Nettavisen* Sportspill.

En sikker vinner fra Tengsareid

Foto: Hesteguiden.com

Vi tror på en kraftig forbedret Super Market i Bergen. Sjekk våre V5-tips.

28.07.11 14:14

Det er full fart innenfor hestesporten denne torsdagen, med lunjstrav på Bjerke og dobbel V5 på Bergen travpark til kvelds. I tillegg kjøres det galopp på Øvrevoll og det er masse flotte hester på farten på landets eneste galoppbane i kveld.

V5 Øvrevoll: Vi sparer bankeren tilslutt

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

På Bergen travpark klemmer vil altså til med bankeren direkte i V5A-spillet, mens vi spiller bankerfritt i V5B-spillet. 2 Super Market mener vi skal være en sikker vinner i den første avdelingen i V5A-spillet. Den femårige Andover Hall-sønnen har kun gjort fire starter i sin foreløpig korte karriere og fremgangene har vært påtagelige. Tredje sist fullførte hesten flott til tredje på bra tid på Sørlandet (Marcan Photo vant). Nest sist under storløpshelgen på Forus gjorde hesten et flott løp fra dødens til femte og det var ikke veldig overraskende at hesten da vant under lunsjtravet på Jarlsberg på storløpsuken der.

Da bombet hesten til tet og vant svært uanstrengt på flott tid. I kveld ser motstanden svært overkommelig ut og fra andrespor bak bilen bærer det tidlig til tet og da må det være en flott vinnersjanse. Vi lot oss imponere av 8 Deep Sea Dream i debuten da hesten enkelt avviste gode Bugatti M., men Alversund-hesten har aldeles tapt sportrekningen i kveld og da spiller vi Super Market.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 8-4-5 C: 10-6-1 D: 12-7-3-9-11

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

V5-2A- Kaldblodshester 1609 meter autostart
2 Sagina er stadig meget ustø på beina og vinner og galoppere stort sett annenhver gang. Knallgod vinner fra delvis dødens nest sist, og i sedvanlig galopphumør igjen sist. Feilfritt er hun trolig vinneren. 3 Trø Stilig fikk maks som tredje i seiersløpet til Lygne Pål sist, men har fordel av at det er sprint igjen i kveld og er svært travsikker. Med optimalt løpsopplegg kan hun vinne. Det kan også 7 Skarstad Pia som har hevet seg en god del etter at hun kom til Bergen, men vinnervillig er hun fortsatt ikke.

1 Stjerne Kvikken klarte ikke å slå Lygne Pål, til tross for et perfekt løp sist. Men fra førstespor bak bilen kan formhesten vinne dette. 9 Iben H. er blant de bedre i feltet på kapasitet, men sprint er normalt ingen fordel.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 3-7 C: 1-9-10-4-12-11-6 D: 8

Annonse: Øivind Grøstad i storform med fire førstevalg på Bjerke onsdag og 197 000 innspilt

V5-3A - Kaldblodshester 1609 meter autostart
3 Athena Kos måtte gi seg litt i sluttfasen i sitt første løp etter flere års fravær 8. juli. En uke etterpå var hoppa klart forbedret og imponerte stort som vinner på sterke 28.4 over full vei. Torsdag er det sprint og det er neppe noe minus. Har løst strålende på volte i begge sine løp nå og løser trolig kjapt bak bilen også, og tet fra start til mål er ikke usannsynlig.

2 Willyne slo nevnte Athena Kos 8. juli etter et tøft løp. Vant også sist, men falt helt ut av travet de siste 50 metrene. Blir veldig sannsynlig overflydd her og sprint er trolig ingen fordel. Har utviklet seg voldsomt på kort tid, men vi har ikke ståltro på denne dama i kveld. 9 Ulsrud Rigg kom aldri skikkelig inn i løpet sist, men har vist voldsom fart i sine siste løp ellers. Litt enklere imot i kveld og sprint er neppe noe minus. 5 Kringelandsbestina var god sprintvinner på Sørlandet sist, og har fått tre løp i kroppen nå etter pause. 11 Espeset Frøya klarte ikke å henge med Athena Kos sist fra lederrygg. Står 20 meter bedre inne i dette løpet og sprint er en klar fordel. Skal kanskje ikke glemmes helt.
Rangering V5-3A: 3 B: 2-9-5 C: 11-4-10-12-8 D: 1-7-6

Annonse: Rolf Lerum setter alle varsellampen på full styrke i V5-4A/V5-1B på en hest i ny regi

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester 1609 meter autostart
Det ligner et svært fint løp for 8 John Paul's Legacy dette i forhold til motstanden han har møtt i sine foregående starter, men Gudmestad-traveren har opptrådt svært ustabilt i Norge og spor åtte bak startbilen gjør at vi garderer. I tillegg har vel heller ikke Geir Gudmestad vært like heldig med disponeringene hver gang med den svært flittig startende amerikaneren. Fungerer han så skal det uansett være en solid vinnersjanse, spesielt med tanke på at flere av de fremste utfordrerne også har trukket dårlige startspor.

Vi setter en annen rogalending nærmest, 11 Conrads On Line. Har stort sett holdt formen i lengre tid nå, og selv om bakspor er en ulempe så er det stor forskjell på hestene her og med klaff underveis kan Conrads On Line ta årets fjerde seier. 9 Rembrandt November har kommet bra tilbake etter et par skuffende sesonger. Meget god tetvinner tredje sist og holdt flott følge i et V75-løp i Bergen nest sist (Cromwell vant). Sist fikk hesten melkesyre etter tøff kjøring. Fra bakspor blir det ryggløp i kveld.

6 Santiago og 3 Montana F.H står begge bedre til enn favorittene og kan begge være aktuelle dersom det klaffer med løpsopplegg og tempo underveis.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 11-9-6 C: 3-4-1 D: 12-5-7-2-10

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester 1609 meter autostart
Spor tre bak startbilen og sprint er "mat" for 3 Frescha G.E. selv om formen er usikker. Men samtlige av de fem siste startene har vært over full distanse og motstanden har også vært tøff i flere av disse løpene. Sist satt hoppa i tillegg fast. Vi tror tredjevalget (kun markert på 12 prosent) har en fin vinnersjanse her.

11 Lisa's Monet er en annen trønder som har fått en ny vår i Bergen. Vant såre enkelt fra tilsvarende utgangsposisjon sist (selv om motstanden var enklere da) og har en svært giftig speed med ryggklaff i sisterunden. 9 Leticia var vår helspreke banker på Forus 21. juni og vant da greit fra tet. Har vært ute i Aktaion Grand Prix hoppeavdeling i sine to starter etter det, og møter behagelig motstand i kveld, men er fortsatt avhengig av å få det servert. 2 Halleluja O. har egentlig et veldig fint løp her, men formen lar fortsatt vente på seg.

6 Olivia Sund dukker opp i regi Lars Tore Hauge og har levert en del fine løp opå Forus i regi Tom Erga. Skrellbud. Det kan også 12 Miss Maksi være, men også der er formen svært usikker. Men med svake favoritter er det et småskummelt løp dette.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 11-9-2 C: 6-12-10-1-7-4-8 D: 5

V5-3B - Kaldblodshester 2100 meter volte
Femten kaldblodshester i lavt grunnlag, men slik vi ser det er det ikke mange vinnerkandidater. Fra lengste tillegg ser det ut som en bra vinnersjanse for 14 Skaffer Elden. Har foreløpig ikke vunnet, men blitt nummer to i alle sine tre starter. Men legg merke til vinnerne i de tre løpene, Doktor Jaros - Låhne Lukas og Spydermann Ø.K. Det er tre flotte travere. Mye enklere motstand her og Skaffer Elden må ha en bra vinnersjanse her.

9 H.G Hlin gjorde en fin debut for tre uker siden. Galopperte da på startsiden, men kom flott tilbake til andre og kan være mye forbedret i kveld. Klart motbud. Obs er strøket. 7 Steggsjura måtte innom sin sedvanlige galopp sist, men gjorde påny en råsterk opphenting. Skulle denne dama mot formodning holde seg på beina i kveld, er hun mer enn god nok til å vinne.

Debuterende 2 Spikdrøm er et lite spørsmålstegn fra strek. Hun har fin stamme denne hoppa. 12 Min Blesen var forbedret sist, men må nok utvikle seg litt til for å være seiersaktuell.
Rangering V5-3B: A: 14 B: 7-2 C: 12-13-11-3-10-5-15-4-1-6-8

V5-4B - Varmblodshester 2100 meter autostart
Ikke veldig mange vinnerkandidater her heller og to hester skiller seg litt ut. Vi setter Rolf Tvedt og 6 Zarbara Boko først. Knallgod som toer bak stallkompisen Likeable Heldia nest sist og svært uheldig i et V75-løp på Forus sist (ble sittende fast). Han har vist talent hele veien denne hesten og kan trolig vinne dette løpet fra dødens.

2 Bugatti M. skuffet noe sist, da han var sjanseløs nedover oppløpet mot debutanten Deep Sea Dream. I kveld er forutsetningene bedre, med spor to bak bilen og mulig tetkjenning. Kapasitet finnes også i 4 Skyboy som riktignok var sjanseløs mot nettopp Bugatti M. sist de møttes. Men nå har Skyboy fått løp i kroppen og kan være mye forbedret. Brukbar kapasitet er det også på 8 Nefertiti D.E, men fra spor åtte kan det bli tungt.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 2-4 C: 8-9-7-1-5 D: 3-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen travpark

V5-5B - Kaldblodshester 1600 meter autostart
7 Fjord Vikki er i stadig fremgang og bør ha et godt bud på seieren her og i tilfelle ta sitt livs første seier på forsøk nummer atten. Gikk skikkelig i nærkamp med vinnerhesten Willyne sist og møter klart enklere motstand i kveld. Skulle Fjord Vikki komme seg tidlig til tet, er vinnersjansen utmerket. Men foreløpig har hun ikke vist seg som en løve i tette sluttstrider.

8 Haukeli Blæsen drar muligens ikke fordel av sprint, men er nok feltets mest kapable hest. Klarer Lars Tore Hauge å lose femåringen feilfritt fra start her, er han skikkelig tøff i sluttfasen og tåler å gjøre mye selv. Klart motbud. 3 Unik vant i debuten i Bergen, men var vel ikke som best sist. Sprint er trolig ikke en fordel, men Ove Wassberg er en mester i å kjøre slike hester og vinner med "alt" i Bergen om dagen. 2 Dag Viktoria er under flott utvikling og sprint er neppe noe minus, ei heller utgangsposisjoen.

12 Dag Terna avsluttet flott i kulissene sist i sitt første løp på flere år. Har sikkert fått kraftig frem med det løpet i kroppen og kan overraske selv herfra.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 8-3-2-12 C: 1-10-11-4-5 D: 9-6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.