Foto: Hesteguiden.com

En velfortjent seier

Fashion Albert i kanonform og fredag kommer det en etterlengtet seier. Sjekk våre Biri-tips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg: Vi spiller Best Boy

Fredag er det travkjøring både på Jarlsberg og på Biri. Det er Jarlsberg travbane som er arrangør av V65-løpene, mens det på Biri skal spilles enkel V5.

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

På Biri har vi svært god tro på at 1 Fashion Albert leder hele veien i V5-5. Det er absolutt toppform på Incognito Kemp-sønnen om dagen, og sist holdt han koken strålende til sølv bak svært gode Odessa La Marc. Fashion Albert avviste faktisk en så god hest som Usnooze Ulooze i kampen om andreplassen. Nest sist på Magnor var hesten urtapper etter et tøft opplegg underveis, og både fjerde sist og femte sist avsluttet hesten bunnsolid til andreplass.

Fredag tror vi på svært god sjanse for tet direkte, og derfra blir ikke seksåringen lett å ta ned. Geir Vegard Gundersen er en av landets beste taktiske kusker og er spesielt god til å tempobedømme i tet (sjekk V75-løpet med Chanto Lady Jet fra sist lørdag på Biri - det er et av mange gode eksempler). Skulle hesten mot formodning miste teten, er han uansett sikret et fint løp. Den klart tøffeste motstanderen 11 Twins Torpedo var med i det samme løpet som Odessa La Marc vant sist, men til tross for fint heng på Usnooze Ulooze i sisterunden, klarte ikke fireåringen helt å fullføre og han kom i mål fire lengder bak Fashion Albert. Noenlunde samme forutsetninger her, og da skal det være topp sjanse for vår banker.

7 Micromate bankerspilte vi på Jarlsberg for fjorten dager siden, og da innfridde hesten lett. Det var mot uhyre svak motstand, og fra spor sju med eier Ulf Alme tilbake i sulkyen har vi ikke særlig tro på Micromate denne fredagen. Vi spiller Fashion Albert og Geir Vegard Gundersen.
Rangering V5-5: A: 1 B: 10-7-3 C: 2-10-12-9-4-6-8-5

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
11 Ino Lloyd er mildt sagt ustø på beina, men gjentar vallaken løpet fra tredje sist skal det være en topp vinnersjanse. Mats Gunnar Ringberg (stallmann) satt i sulkyen i det løpet og setter seg opp igjen i kveld. Ino Lloyd hang mer eller mindre i tredjespor i hele sisterunden i det nevnte løpet og avviste en så god hest som Chanto Lady Jet (V75-vinner sist lørdag) i kampen om andreplassen da. Både i startene før og startene etter det løpet har Ino Lloyd galoppert seg bort, men feilfritt tror vi Mats Gunnar Ringberg sitter bak den beste hesten.

1 Tag Sensation har foreløpig ikke vunnet på fjorten starter og vist seg litt tam oppunder mål ved flere tilfeller. Vi syns det var bedring sist på Klosterskogen, der hesten avsluttet fint til sjette etter sen åpning. En smygkjørt Tag Sensation kan avlevere sitt maidenship her (altså vinne sitt første løp i karrieren). 4 Quillity's Wonder vant løpet der vår banker Bo Brady galopperte seg bort sist fredag (Bo Brady gikk for øvrig et strålende løp etter galoppen). Quillity's Wonder er ingen stjerne, men er travsikker og har trukket et fint startspor og kan vinne igjen. Lars B. Revheim har ikke vunnet løp siden 18. november 2008 (vant da med Tronvar). Det skal tillegges at han ikke har kjørt mer enn tredve løp siden den gangen. Her må vi varsle litt for 10 Long Legs som kom ut etter fem måneders pause på Drammen for halvannen uke siden. Da satt hesten fast i det lengste med krefter spart og Long Legs blir ikke rørt i totoen fredag. Spennende skrellbud.

12 K.L.M. Buymethemoon viste fremgang sist og gikk en fin sisterunde. God kusk kompenserer mye for en dårlig utgangsposisjon. 6 Eliminator er fartsmessig mer enn god nok, men har vært meget svak i sine tre første løp etter pausen. Siste sjanse fra oss fredag. 7 American Emir har fått to løp i kroppen etter ni måneders fravær og avsluttet ålreit i kulissene sist. I et åpent løp er det ikke helt iskaldt for fireåringen.
Rangering V5-1: A: 11 B: 1-4-10-12 C: 6-7-8-9-3 D: 2-5

Annonse: Øivind Grøstad byr på en sjokkrank i V5-2 på Biri og et strålende drag i V5-3. Sjekk hans tips

V5-2 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Ellleve galopplystne og ustabile kaldblodshester på farten i dette løpet på en oppjaget sprint. Det er neppe noen tvil om at 9 Ulven Storm og 10 Næskvikk er kapasitetshestene i løpet. Førstnevnte var sterk toer bak Gylden Kongen nest sist, og galopperte i seierskampen inn i den siste svingen sist og bekreftet form igjen. Ulven Storm har neppe fordel av sprint og har faktisk kun gått et sprintløp i karrieren, ble da nummer fem med innlagt galopp. Uansett blir den lett gjenkjennelige vallaken vår favoritt.

10 Næskvikk har slitt med å komme i gang i år, men sist var det endelig bedring. Etter en solid sisterunde avgjorde Næskvikk 50 meter fra mål på styrken. Heller ikke Næskvikk er en utpreget sprinter, han har kun startet i to sprintløp tidligere med en fjerdeplass som best. Likevel synes vi han er tidlig aktuell her. Det samme gjelder for 11 Løset Elden som galopperte seg bort i V75 sist lørdag på Biri. Gjorde et flott sprintløp til annenplass tredje sist og hang flott med Derbydeltageren Lome Brage nest sist.

7 Megårds Knerten overrasket med enkel tetseier under V65-løpene på Jarlsberg midtsommers. I de tre påfølgende løpene har eks-nordlendingen galoppert seg bort. Felifritt er det ingen tvil om at Bokli Eld-sønnen duger her, men formen er usikker nå. 4 Nordby Flisa så ut som en vinner i det lengste nest sist, men måtte kapitulere for Næskvikk på de siste metrene. Vi innbiller oss at sprint er en fordel, men hoppa har ikke vunnet på 44 forsøk. Gunnar Austevoll prøver seg bak trønderhoppa Bakkmo Stina, som har gått veldig på det jevne hjemme på Leangen. Hoppa er startrask, men har ikke vist noe på Leangen som skulle tilsi at hun er en heit vinnerkandidat her.
Rangering V5-2: A: 9 B: 10-11-7 C: 4-2-1-5-8 D: 6-3

V5-3 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Ny utfordring for spillerne her i den tredje avdelingen, og igjen støter vi på variable kaldblodshester. 4 Engas Kvikk blir trolig spillefavoritt og den notorisk ustabile Spikeld-sønnen holdt seg på beina sist og da ble det også seier. Engas Kvikk er ingen hest å stole på, men har trolig høyest kapasitet i dette feltet. Vi setter hesten først, men blir ikke det minste overrasket om hesten er borte etter 500 meter.

1 Rabb Arger bankerspilte vi på Biri 31. juli mot den store favoritten Bings Smokken. Med fasit i hånd ble det helt feil, Rabb Arger gjorde kanskje sitt svakeste løp i karrieren og ville ikke fremover. Har fått en liten pause nå, og er Rabb Arger tilbake slik han var tidligere i år, skal han være med i seierskampen her.

Vi finner fire hester i kategorien outsidere. Det gjelder 11 Høymyr Gutten (veldig forbedret sist og duger feilfritt), 12 Aaby Knekten (fryktelig ustø, men har fart), 10 Heidi Frøya (har form) og 8 Linus T.G. (finner ikke formen, men billigere oppgave nå). Og dersom alle disse seks skulle galoppere seg bort, er det heller ikke helt utenkelig å se travsikre 9 Hvatt Erle først på målstreken, ei heller 5 Nebbenes Eldar.
Rangering V5-3: A: 4 B: 1-11-12-10-8 C: 9-5-2-7 D: 6-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V5-4 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Dersom Gunnar Austevoll har fått skikk på 6 Lovestrong etter pause, tror vi på flott vinnersjanse for Vossahesten. Lovestrong leverte en rekke flotte løp i Bergen både i fjor og tidligere i år og er en hest som tåler å gjøre grovjobben selv. Var ikke som best første gang ut i regi Gunnar Austevoll for drøye to måneder siden, men har siden vært på verksted og meldes fit for fight igjen nå av stall Austevoll.

9 Obtain gjorde et råsterkt løp til andre nest sist og utfordret gode Paco Halbak mot mål da. Sist ble det galopp under angrep snaue runden fra mål. Obtain tåler også en tur i sporene og må ha en flott vinnersjanse her. 8 King Volo blir en av omgangens største favoritter og etter vår oppfatning for mye spilt. Vant greit sist på stumme bein på Bjerke. Nå er distansen 500 meter lenger, det er ingen fordel for Mikkelborg-traveren og fungerer våre to favoritter, tror vi King Volo blir tatt ned. Olav Mikkelborg kommer helt sikkert til å satse mot tet. Vi ser kun en vinnerkandidat utover disse tre, det er 10 Oliver V.P som var litt uheldig sist. Det er endelig full form i stallhestene til Sigbjørn Kolnes igjen og da er det grunn til å være litt på vakt.
Rangering V5-4: A: 6 B: 9-8 C: 10-4-12-5-1 D: 7-11-2-3

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus