Foto: Ronny Hartmann/AFP

En vinner fra Berlin

Hertha Berlin kunne ikke rå på Bayern München sist. Lørdag er det hjemmekamp mot middelmådige Mainz. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Newcastle-oppturen fortsetter
Tippetips: Liverpool gjør jobben
Premier League: Oversikt over skader og karantener
V75 Bergen: 38 millioner til alenevinner

Lørdagens langoddsprogram er meget innholdsrikt og består av 91 objekter. Det spilles fotball over det meste av fotball-Europa, i tillegg til norsk og svensk ishockey og det finnes en god del spennende objekter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Blackpool - Nottingham Forest

Variable Blackpool (2-2-2 på siste seks) måtte helt ned i kjelleren for å avgjøre hjemme mot Doncaster tirsdag og er gjort til store favoritter hjemme mot Nottingham Forest, som tok en flott hjemmeseier mot ubeseirede Middlesbrough tirsdag (2-0). Ingen tvil om at Nottingham Forest er bedre enn det tabellposisjonen indikerer, og den nye manageren Steve Cotteril kommer til å løfte laget. 3,40 på borteseieren bør testes lørdag.

Reading - Southampton
Seks kamper på rad for hjemmelaget uten tap nå og det gir en foreløpig fjortendeplass på tabellen. I kveld returnerer flere viktige spillere i hjemmemøtet med Southampton. Likevel er bortelaget gjort til favoritter her. Greit nok at Southampton har levert varene til nå, men borte er de langt mer menneskelige (2-2-2). Vi synes hjemmelaget skulle vært snau favoritt her og 2,55 på Reading-seier er verd noen kroner.

Dagens avslag
Cardiff - Barnsley

Hvorfor hjemmelaget er satt til skrøpelige 1,55 i odds her er ikke lett å begripe. Ett poeng på de tre siste kampene og tirsdag ble 3-2 ledelse kvarteret før slutt snudd tull til 3-4 tap borte mot Peterborough. Barnsley tok en fin seier hjemme mot Burnley tirsdag (2-0) og har kun tapt en av seks bortekamper (1-4-1). 1,55 er det bare å glemme i denne kampen.

Malaga - Real Madrid
Ambisiøse Malaga fikk så hatten passet og vel så det borte mot sensasjonen Levante sist søndag (0-3). En utvisning var med på å ødelegge den kampen. Gode Baptista er fremdeles ute, men likefullt er det plenty av kvalitet i dette Malaga-laget. Real Madrid har ikke bedre enn 2-1-1 på bortebane, og selv om de ser veldig sterke ut i øyeblikket er det ikke mulig å forsvare spill på Real Madrid borte til fryktelige 1,32.

Dagens spill
Det er flere lag som ikke er på våre offisielle forslag denne lørdagen som kunne vært aktuelle. Skarbøvik (fra Aalesund) møter Træff (fra Molde) til ren opprykkskamp i 3. divisjon avd 9. Skarbøvik har et klart tak på Træff i innbyrdes oppgjør og står med råsterke 10-2-0 hjemme på Skarbøvik stadion. 1,95 på Skarbøvik var nærmt. I Trøndelag fjerner bydelsklubben fra Trondheim, Nardo, all tvil om videre eksistens i 2.divisjon med seier over opprykksklare Ullensaker/Kisa. Dessverre var 1,80 på Nardo-seier litt snaut.

HERTHA BERLIN - MAINZ
Nyopprykkede Hertha Berlin har levert en klart godkjent sesonginnledning og med tolv poeng etter de ni første seriekampene er hovedstadslaget på en fin 11. plass. Møtte overmakten i Bayern München sist helg og måtte tåle 0-4 i kofferten. Det er det lite å si på, Bayern feier stort sett all motstand av banen om dagen. Formen viser brukbare 2-1-2 og hjemme i Berlin er tallene 2-1-1.

Når det gjelder bortelaget Mainz ligger de nede på femtende plass med sine åtte poeng. Fjorårets store overraskelseslag går nok ikke overraskende en tyngre sesong i møte nå. Kun ett poeng er hanket inn på de fem siste ligakampene.

Trener Markus Babbel i Hertha Berlin kan mønstre et tilnærmet skadefritt mannskap til ettermiddagens kamp. Bortelaget Mainz har noen fravær, men ser ut til til mønste noenlunde likt lag som sist. Uansett har vi svært god tro på at Hertha Berlin tar sesongens tredje hjemmeseier lørdag og 1,90 på Hertha spilles. Kampen kan ikke spilles singel og vi må kombinere, og gjør det med en kamp fra League One i England.

Huddersfield - Preston
Toppkamp i League One mellom ubeseirede Huddersfield (7-6-0) på andreplass og Preston (7-1-4) på sjuendeplass. Hjemmelaget har nå spilt 38 kamper på rad uten tap og jager et etterlengtet opprykk. Tre strake seire nå, inkludert to overbevisende 4-0 seire borte (mot hhv Brentford og Exeter). Med mannskapet til til manager Lee Clark ser det fortsatt bra ut.

Preston har etter en strålende start på sesongen måttet tåle tre strake nederlag og var også i aksjon i midtuken hjemme mot Sheffield United, men røk da på et forsmedelig 2-4 tap. Toppscorer Neil Mellor (åtte mål denne sesongen) var ikke med da og er svært usikker også til lørdagens dyst.

Et hjemmelag stinn i selvtillit, mot et bortelag i nedadgående formkurve dette og vi tror på ny suksess for Huddersfield i ettermiddag. Hjemmeseier betales med 1,85 i odds og vi kombinerer denne med seier til Hertha Berlin.

Vi får dermed en dobbel til 3,52 i odds og vår innsats er 100 kroner som vanlig.

Spilleforslag 1 lørdag
Kamp 43 Hertha Berlin - Mainz 05 1,90 3,00 3,15
Kamp 62 Huddersfield - Preston 1,85 3,15 3,15
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus