Foto: Wiklund, Anders (SCANPIX)

Er du i form, Tarjei?

Noe overraskende fikk Tarjei Bø plass på det norske mixed-laget når VM i skiskyting innledes i Nove Mesto torsdag.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Preview Champions League: Her er det mye å glede seg til
Lunsjtrav Momarken: Søta bror til lunsj

Dobbel V5 Bergen: En ny herlig kveld i Bergen

V65 Boden: Trives på isen

Det er skiskyting og ishockey for alle penga på torsdagens langoddsprogram og i ettermiddag innledes altså VM i skiskyting med mixed stafett i Nove Mesto. På hockeyfronten innledes Sweden Hockey Games med Sverige mot Tsjekkia, i tillegg til at det spilles noen OL-kvalifiseringskamper. I NHL ruller det på for fullt og hele 12 kamper finnes på dagens liste.

Bestill gratis kortleser her!

Dagens langskudd
Tsjekkia - Sverige

Sweden Hockey Games som innledes i Malmö torsdag. Den svenske landslagssjefen Per Mårts kan ikke stille med sitt beste lag og har fått forfall fra både Linus Omark, Calle Järnkrok, Robin Jonsson og Mathias Karlsson. I tillegg er selvsagt NHL-proffene uaktuelle, slik de naturligvis også er for Tsjekkia. Sverige blir nesten på gammel vane satt til ganske klar favoritt her, men må tro at Tsjekkia grunnet de mange forfallene til Sverige har bedre muligheter her enn oddssettingen indikerer. 2,55 på tjekkisk seier er vårt forslag til langskudd på en laber spilledag.

Dagens avslag
Norge - Russland

Mixed stafett. VM skiskyting. Norsk Tipping hadde opprinnelig 1,70 1,80 på denne duellen, men uvisst av hvilken grunn har oddsen på Norge blitt satt ned til 1,65. Dette må være de to store forhåndsfavorittene og russerne har vist gryende storform under de siste verdenscupløpene. Denne er dagens mest åpne duell og ingen av oddsene frister.

Norsk Tipping

Dagens spill
Wales og Skottland gjorde jobben sin onsdag og dermed ble det flott treff på vår utvalgte dobbel onsdag til pene 3,48 i odds. Men ingenting er mer historie enn gårsdagen i spillverden og de velger vi å ha fokus på VM i skiskyting.

Norsk Tipping

Norge - Frankrike
Norsk Tipping tilbyr seks dueller på dagens mixed stafett som altså innleder årets VM i skiskyting. Norge er regjerende verdensmester på distansen, og årets lag er helt identisk med fjorårets lag, med ett unntak. Tarjei Bø erstatter kongen av skiskyting, Ole Einar Bjøndalen. Det var kanskje litt overraskende, men som kjent har Ole Einar slitt med sykdom de siste ukene. Det norske laget består ellers av Tora Berger (1.etappe), Synnøve Solemdal (2.etappe) og Emil Hegle Svendsen (4.etappe). Tora Berger avgjorde på mange måter denne stafetten i fjor etter en glitrende førsteetappe (null ekstraskudd) og i mål var avstanden ned til den overraskende sølvvinneren, Slovenia, på drøye 20 sekunder. Tora på første etappe og Emil på ankeretappen er normalt sikre kort. Litt mer usikkert er det med Synnøve Solemdal på 2. etappe (har variert mye på standplass denne sesongen), mens Tarjei Bø neppe er i toppform langrennsmessig, men skytemessig bommet Bø kun en gang på 30 skudd under verdenscupløpene i Ruhpolding for en måned siden (Bø var ikke med i Anterselva).

Norge står oppført i duell med Frankrike og Russland, og vi synes duellen mot Frankrike ser mest overkommelig ut. Frankrike stiller med Marie Laure Brunet (1.etappe), Marie Habert Dorin (2.etappe), Alexis Bouef (3.etappe) og Martin Fourcade (4. etappe). I forhold til fjorårets VM i Ruhpolding er Alexis Bouef kommet inn for Simon Fourcade på den tredje etappen. Utrolig nok endte Frankrike helt nede på 11. plass da, det er selvsagt ikke representativt for franskmennenes styrke. Både Brunet og Dorin er habile skyttere, men har ikke vært i noen god langrennsform i år og dersom ikke Norge skyter seg helt bort, må Norge ha en svært god sjanse til ta denne duellen. Oddsen på 1,55 er trolig som den må være. Kan spilles som singel, men så lav odds kan ikke forsvares og vi velger å kombinere med en annen duell.

Tsjekkia - Slovenia
Tsjekkia kom på 7. plass under sist VM på denne distansen, men kun to av dem som deltar i dag var med dengang. Veronika Vitkova går 1. etappe som i fjor, mens Barbara Tomesova er byttet ut med formsterke Gabriela Soukalova. Jaroslav Soukop kommer inn på 3. etappe, mens treffsikre Ondrej Moravec er flyttet fra 3 til 4. etappe. Soukalova tok tre pallplasseringer i Pokljuka og fulgte opp med en flott 10 og 13. plas i Anterselva (siste verdenscuprennene før VM) og skal være en markant forsterkning i forhold til Tomesova. Vitkova har en 2. plass fra jaktstarten i Oberhof som best denne sesongen og Tsjekkia har to gode løpere på kvinnesiden. Jaroslav Soukop er det usikre kortet på 3. etappe, men er noenlunde stødig på standplass. Moravec har hatt en strålende sesong og vært på pallen både i Pokljuka og Oberhof.

Slovenia ble altså sølvvinner på denne distansen under forrige VM og stiller helt identisk lag i år. Det betyr Andreja Mali på 1, etappe, velkjente Teja Gregorin på 2. etappe, ustabile Klemen Bauer på 3. etappe og raske Jakov Fak på siste etappe. Mali har en 15. plass som best denne sesongen og ellers vært plassert mellom 30 og 50 og er således et meget usikkert kort på startetappen. Gregorin har plasseringene 6, 14, 28, 25, 50, 5, 31, 8 og 11 og er altså alt annet enn stabil. Klemen Bauer er et enda større usikkerhetsmoment og har lagt på rundt 60 i treffprosent på skytingen de siste årene og skal Bauer jage bakfra i tillegg, ser det tøft ut.

Vi har svært god tro på at Vitkova og Soukalova "avgjør" denne duellen på de to første etappene og spiller således tsjekkisk duellseier til godkjente 1,60 i odds.

Vi får dermed en dobbel med norsk duellseier mot Frankrike og tsjekkisk duellseier mot Slovenia og totaloddsen på denne dobbelen er 2,48 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 17.25):
Objekt 204 Tsjekkia - Slovenia 1,60 1,93
Objekt 205 Norge - Frankrike 1,55 2,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus