Foto: Hesteguiden.com

Er han Norges beste kusk?

Svein Ove Wassberg gjør det glitrende som kusk og for femte gang på rad kjører han vår V5-banker på Bergen travpark skjærtorsdag.

Kommersielt

Sportspills meny skjærtorsdag:
V4 Jägersro: Hopp og sprett med Kolgjini

Dobbel V5 Momarken: Ruth og Vidar regjerer i Østfold

V65 Åby: En kompis til å stole på

Oddstips: Skellefteå tar første stikk

Det er ingen påskehvile på travfronten og skjærtorsdag har vi tips til fire baner. Det starter med V4-trav fra Jägersro travbane i Malmø, og fortsetter med dobbel V5 fra Momarken på ettermiddagen. Til kvelden er det V65 fra Åby og enkel V5 fra Bergen.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag

Det ble mye stang ut for våre tips onsdag. Under V4-løpene på Bergsåker galopperte vår banker Björnjägarn som klink vinner 100 meter fra mål, og fratok oss en V4-gevinst på ca 7 500 kroner. Uansett har det vært en flott uke for våre tips, ikke minst mandagens supertreff på Åby der våre forslag suste inne med over 37 000 kroner i utbetaling. Norsk Rikstotos nye konsept Eksperten har så langt vært en formidabel suksess for Sportspill, og så langt har vi spilt inn rundt 600 000 kroner på våre utlagte andelslag siden oppstarten forrige onsdag!

Innleveringsfrister Bergen
V5A kl 18.30

På Bergen travpark er det i ferd med å bli hakk i plata når det gjelder Svein Ove Wassberg. Så sent som tirsdag seiret det som etter undertegnedes oppfatning må være Norges beste kusk hele tre ganger på Forus. På Bergen travpark triller seirene inn og som sist torsdag så bankerspiller vi igjen 5 Selenason. Vallaken har fått en helt ny vår i Bergen og sist torsdag mente vi at hesten gjorde karrierebeste i seiersløpet for fjorten dager siden, men mon tro om ikke hesten var enda bedre sist torsdag. Torsdag møter han stort sett den samme gjengen han har banket flere ganger allerede og startsporet er så perfekt som det kan bli. De øvrige løpene ser svært vanskelige ut på forhånd, så det kan bli solid utbelaling uansett, selv om Selenason blir veldig stor favoritt i V5-5.
Rangering V5-5: A: 5 B: 8-7 C: 2-10-1-4-11-9-12 D: 3-6

V5-1A - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Vidåpent sprintløp i innledningsløpet om ikke 5 Steamer bare er best. Vallaken har tidligere vært ujevn i prestasjonene, men har stablisert seg mye på slutten og gjorde et nytt flott løp på Forus sist. Daniel Kvamsdal har kjørt hesten med fin hånd tidligere, men han kan havne på vingel her, da hesten ikke er veldig kjapp i vei.

11 Magic Me spurtet storveis fra køen sist og selv fra ellevtespor synes vi Wassberg-traveren er tidlig aktuell her. Går ned en klasse fra løpet sist og pengemessig står hesten fint inne i løpet. 4 Lady Cigar Bar holdt koken overraskende bra over langdistanse sist. Det var første starten etter åtte måneders pause. Nå er distansen 1000 meter kortere og hoppa har løp i kroppen. Er rask fra start og blir svært lite betrodd trosdag. Se opp. 6 Spenda D'Hilly sørget for at verdien steg fra drøye 500 kroner til over 16 000 i V5B-spillet sist torsdag og ga oss en godt betalt V5. Hoppa er i form og kan vinne igjen.

12 Noras Photogenic liker verken sprint eller tolvtespor, men har kapasitet til å runde denne gjengen. 1 Perfect Globe har atter trukket førstespor og møter vel litt enklere motstand enn vanlig. Det er mange om beinet i V5-1A og vel verd å gardere bredt.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 11-4-6-12-1 C: 10-2-9-8-7 D: 3

V5-2A - Kaldblodshester. 1600 meter autostart.
Skummelt sprintløp for kaldblodshester, men 4 Loke Faks blir vår favoritt. Han er klart best når han er med der fremme direkte og har levert to solide løp nå fra vanskelige utgangsposisjoner på tillegg. Går opp en liten klasse denne torsdagen, men motstanden er likefullt ikke veldig skarp.

2 Solberg Jerkeld er strøket inn i førstespor, og det er ikke gunstig. Kan ikke være med i kampen om teten, men det løser seg normalt. Kan vinne på direkten i regi Jan Erik Landaas. Vi gir fortsatt ikke opp med 7 Frøken Fakse. Hoppa fortsetter å levere sterke løp, men havner stadig vondt til. Det er det fare for her også fra spor sju, men ellers er oppgaven grei. 10 Karmøy Mai henger mest med, men møter ikke noe skarp motstand her og trives på sprint.

6 Vertigo Ella møtte altfor gode hester sist, men det er bra klasse i denne fireårshoppa. Litt spennende er det også med stallvenninna 9 Vertigo Faks som utstyres med Øyvind Austevoll. 3 Stjerne Kvikken er trolig tethesten og har et bedre løp enn på lenge på papiret, men stridsmoralen er ikke den beste lenger.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 2-7-10-6-9-3 C: 5-11-8 D: 12

V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Ingen tvil om at en feilfri 10 Spydermann Ø.K. har en solid vinnersjanse i dette løpet, men det har vært veldig mye tøys og galopper i årets sju starter og da synes vi det er vel verd å spekulere, all den tid vi føler vi har en tryggere banker.

4 Skøien Pjokken har vært klart forbedret etter sitt lange løspopphold og holdt overraskende bra sist. Er den sannsynlige tethesten her og kan faktisk lede rundt om. 13 Gjerde Åsar har varslet gryende storform i kulissene i sine to siste løp. Har dessverre havnet i bakspor på tillegg, men hedershesten er lettplassert og speedig.

2 Bottolf har vært ujevn på slutten, men står forlokkende til på strek og roter Spydermann Ø.K. seg bort, kan det meste skje. 9 Kandidaten har feltets beste kusk, men det må klaffe fra tillegg. Bak disse er det vidåpent.
Rangering V5-3: A: 10 B: 4-13-2-9-6 C: 5-8-3-1-7-12-11

V5-4 - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Herman Tvedt opp på 1 Cash Point og da må dette bli vår favoritt. Kom sent løs fra lederryggen på The Sorceress sist og bekreftet oppadgående form. Offensive Herman blir ikke sittende fast ofte.

6 Eminent Sund gjorde et helt greit løp fra lederryggen på Mister Pepper under Unionstravet på Momarken i sin siste start, men måtte slippe med et par lengder mot mål. Er kjapp i vei, men har ingen tetgaranti her. 2 Pearl Harbour D. var god vinner fra tet nest sist, sist ble mye feil underveis. Ikke helt utenkelig at Frank Ringheim og Pearl Harbour D. kan være tethesten her.

9 W.J. Anker Nor slipper vi ikke fra et fint smygspor og 3 Amiral Godiva varslet endelig form igjen sist torsdag. Mye bra hest på farten i dette løpet og nesten ingen er sjanseløse.
Rangering V5-4: A: 1 B: 6-2-9-3 C: 10-5-12-11-8-7-4

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus