TABELLTIPS OBOS-LIGAEN

1.-plass: Lillestrøm

Hva tror du om ditt lag denne sesongen?

- Vi har beholdt de aller fleste fra i fjor med unntak av noen få, så jeg tror vi skal få en god sesong iår. Det ser bedre enn på lenge og alt annet enn at vi vinner ligaen vil være en gedigen nedtur. Vi har skjønt at vi blir store favoritter, men jeg må presisere at vi er ydmyke overfor oppgaven og vi vet at OBOS-ligaen er tøff.

Hvilken spiller fra ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år - og hvorfor?

- Det er mange som har sett freshe ut, men om jeg skal trekke frem en så må det bli Daniel Gustavsson. Han fikk mye pepper i fjor. I år har han sett veldig skarp ut, så jeg tror han kan bli veldig spennende.

Hvilke lag tror du rykker opp fra Obos år, og hvorfor?

- Vi må takle det presset og sikre opprykk. Det blir en prøve for oss, men jeg tror vi skal takle det på riktig måte. Tromsø driver profesjonelt, men de har mistet noen viktige spillere. Uansett så tror jeg at de er en favoritt sammen med oss. Ranheim er også drillet i systemet og kan gjøre det bra. så er det jo alltid overraskelser, men jeg tror det vil stå mellom disse lagene.

Hvilke lag vil slite i bunnen?

- Jeg tror Strømmen får det ganske tøft. De har mistet en viktig mann i Mathias Blårud til Sogndal. Han har båret det laget mer enn man har innsett tror jeg. De har mange ferske og spennende spillere, men de er uten erfaring. Jeg tro også Stjørdals/Blink og Åsane kan få det vanskelig.

- Grorud har jeg litt mer tro på, de kan hevde seg bra.

Hvilken spiller tror du kommer til å bli Obos-ligaens store profil - og hvorfor?

- Thomas Lehne Olsen er en kvalitetsspiller og en stor profil. Han kan score mål på bestilling og er kjent for de fleste.

Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obos har du størst sans for?

- Jeg har sett mye av Grorud de siste årene og til og med trent litt med dem i sommerferiene. Jeg synes Eirik Kjønø fortjener suksess, så jeg går for han. Han er unge og litt under radaren, men jeg synes han er en trener som har vist mye bra allerede.

Hva er den største grunnen til at folk bør se på Obos-ligaen i år?

- Det er jo en kokos-liga der det alltid er mål og fart i kampene. Det skjer også alltid overraskelser og man vet aldri helt hva som skjer. Det synes jeg er en god nok grunn til å se på ligaen i år, det er alltid underholdende.

Hvilken bortebane i Norge liker du best - og hvorfor?

- Brann Stadion er alltid fin. Der er det god atmosfære og i tillegg har de naturgress, noe jeg synes er viktig. Om jeg ikke kan velge Åråsen, så må det bli den.

Hvis du må trekke frem ett talent i Obos du har stor tro på og hvorfor, hvem velger du? (kan både være fra egen klubb eller ikke)

- Der går jeg for en LSKer i Magnus Knudsen. Han er 2001-modell og en allrounder som kan spille både indreløper og dypt på midtbanen. Han er energisk og har gode ferdigheter, samtidig som han kan bidra både offensivt og defensivt.

- Elias Hagen i Grorud er også spennende. Han har sett god ut.

Hva er det beste og verste med å spille i Obos-ligaen?

- Det verste er at man føler at man burde spilt i Eliteserien. Det er et steg ned og jeg kjenner at det ikke er godt for min egen del.

- Det beste er at jeg får muligheten til å score mål og være involvert i mye. Vi kan mest sannsynlig vinne mange kamper og da kan det bli veldig morsomt.

- Du uttalte rett etter nedrykket i desember at du hadde lyst til å legge opp. Kan du beskrive de timene og dagene etter det var et faktum?

- Det var blytungt og det tyngste jeg har vært med på. Verden raser sammen og det er mange tanker som surrer. Jeg står fortsatt for den uttalelsen om at jeg hadde lyst til å legge opp, men heldigvis fikk jeg rømt landet så raskt som mulig og koblet av med litt ferie.

- Ting endret seg litt når vi fikk inn en ny trener og en ny giv i klubben. Da kommer motivasjonen kjapt tilbake og nå er den egentlig på topp. Det ble forsterket veldig av ny trener, samtidig som det har blitt en positivitet i klubben. Jeg ser fremover og bruker det som motivasjon og en enorm revansjelyst.

- Hva har Geir Bakkes inntreden gjort med deg personlig og klubben som helhet?

- Jeg er veldig fornøyd med Bakke, det er en uhyre sterk signering av LSK og det viser at vi mener alvor. Han virker veldig motivert selv og er dyktig både faglig og menneskelig. Geir er veldig rettferdig og behandler alle likt utifra de ulike forutsetningene hver enkelt har, det er veldig deilig å forholde seg til. Han ønsker også en energisk spillestil noe som passer meg godt, da får jeg en del frihet til å gjøre ting jeg er god på.

- Trenerteamet består jo nå av to trenere som var en viktig del av suksessen til deres største rival på 2000-tallet. Har det vært et tema i garderoben?

- Hehe, vi har ikke snakket så mye om at Bakke og Petter Myhre (assistent) har vært i Vålerenga og hatt suksess der. Det er kanskje ikke det beste at de har vært der, men vi holder det profesjonelt og det er jo såpass mange år siden at det ikke har noe å si nå. De er også fra Romerike begge to og har en tilknytning til området, så det er nok glemt om de får til noe i LSK.

- LSK er en av klubbene som ikke har permittert ansatte i en tøff økonomisk periode for norsk fotball. Har du gjort deg opp noen tanker om det?

- Det viktigste er nok at alle tok et lønnskutt etter nedrykket, så klubben og spillerne hadde på en måte allerede tatt grep. Så har også klubben stått litt opp for å unngå permitteringer og vært tydelige på at man ikke skal bruke det verktøyet før det er nødvendig, og ikke for å spare penger i forkant. Det setter vi spillerne pris på.

- Vi har også hatt dialog med klubben om at hvis det hadde dratt ut lenger før vi kom i gang så måtte vi nok permittert her også. Simon Mesfin (sportssjef) har tett en kamp i media mot andre lag som har gjort det for å spare penger . Jeg har ikke satt meg inn i alle klubbene og hvordan de har gjort det, men det kan jo skape litt dårlig stemning. For oss skaper det en lojalitet til klubben og jeg tror LSK kommer sterkt ut av dette.

- Dere har beholdt store deler av stammen i laget, men Daniel Pedersen var tidlig ute og forlot klubben etter nedrykket. Synes du han burde ha blitt for å hjelpe klubben tilbake til Eliteserien?

- Vi har ikke noe negativt å si om Daniel Pedersen og jeg ser at det er en fin mulighet for han. Det er ikke noe dårlig stemning. Det kunne fort blitt slik at flere ville dra og at det ble en snøball-effekt, men det ble tvert i mot og de fleste har vært lojale. For meg personlig var det flaut og pinlig å rykke ned, jeg vil ha LSK tilbake og det ser lovende ut i årene som kommer om vi rykker opp i år.

- Kontrakten din går ut etter denne sesongen. Hvordan ser du på din egen fremtid i LSK?

- LSK er en av de kuleste klubben å spille for i Norge. Det skjer alltid noe her og jeg har en enorm revansjelyst. LSK kan ha hatt litt godt av et nedrykk og at profiler vil være med på reisen er veldig positivt.

- Jeg har merket at det er interesse rundt meg også og jeg vet at klubber har sjekket ut flere spillere i troppen. For min del er jeg veldig glad i LSK og ser frem i mot sesongen her når vi endelig kommer i gang. Man vet aldri hva som skjer, men om jeg skal videre så skal det eventuelt komme et ekstremt bra tilbud jeg føler passer meg. Det skal utrolig mye til om jeg ikke blir.