*Nettavisen* Sportspill.

Eventyret fortsetter i V75!

Foto: (Hesteguiden.com)

I en omgang hvor 22 millioner kroner venter en alenevinner på Bjerke i kveld garderer vi ikke to seiersmaskiner av de helt sjeldne. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Det er en severdig meny spillerne blir presenetert i denne V75-omgangen rett før jul, og vi ser med stor spenning frem i mot å få se verdensstjernen Yarrah Boko i aksjon i Bjerkepokalen hvor 100.000 kroner venter vinneren i V75-6.

Dagens sikreste vinner dukker opp allerede i innledningen på denne rebusen i finalen av bronsedivisjonen hvor hele 150.000 kroner venter vinneren, og da snakker vi om 3 Alm Taragon. 5-åringen har vunnet hele ti løp denne sesongen, og det er ingen ting som skulle tilsi at han skal kunne gå på et nederlag denne gangen heller.

En langt tøffere oppgave venter dagens folkebanker på Momarken i romjulen, og da kan vi muligens begynne å spekulere litt i mot (men ikke i kveld). Lome Kongen-sønnen har vært totalt overlegen ved de to siste triumfene på 27-tallet på hhv 2600 meter og over aktuell distanse (halve oppløpet foran i mål), og mot tilsvarende motstand ved denne anledningen, skal det da normalt ikke være snakk om saken.

Hesten må være syk for dagen for å tape dette løpet, og vi var aldri inne på tanken om å gardere. Ved triumf er årsfortjenesten oppe i svimlende 610.000 kroner, og det er svært sjeldent vi opplever maken til grunnlagsklatring som denne hesten har stått for denne sesongen. Det er bare å bøye seg i støvet over hva trener Lars O. Romtveit får til med sine kladblodshester, og ny suksess blir det trolig i kveld.

Vår rangering: A: 3 B: 13-12-2 C: 1-4-6-7-8-11-10 D: 5-9

Tet og slutt?
Vi tror heller ikke at 12 Stiv Kuling lar seg slå i V75-7 i Kristianiapokalen, og ved suksess bokfører i så fall den flotte 5-åringen til Eivind Gravdal årets syvende triumf. Moe Odin-sønnen har hatt en strålende sesong med noe nær en halv million kroner innkjørt, og i kveld tror vi sterkt på at nye 200.000 kroner blir bokørt på konto.

Det er kun tre hester igjen på strek etter at det har kommet til to strykninger i løpet, og sammen med gjestekusk Eirik Høitomt sitter da vår andre banker for dagen i teten før det har gått hundre kjørte meter, fra et flott springspor på 20 meter tillegg.

Hesten gikk på en smell etter et veldig tøft opplegg på Biri i den nest siste starten, men i den siste starten avsluttet Gravdal-traveren noe helt voldsomt til fjerde på 24.5 over en sprint mot eliten. Nå har vår andre banker for dagen fått ladet batteriene litt etter en mindre pause, og vi tror sterkt på at en opplagt Stiv Kuling leder dette løpet rundt om.

Vår rangering: A: 12 B: 6-14-9-4-5-2 C: 8-10-11 D: 7-13

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

Lar seg neppe slå feilfri
I Bjerkepokalen for varmblodseliten i den sjette avdelingen entrer verdensstjernen 3 Yarrah Boko ovalen i hovedstaden, og i en feilfri utgave taper ikke 6-åringen dette løpet. Coktail Jet-sønnen har hatt en helt fantastisk sesong med nesten 3 millioner kroner innkjørt, og dagens oppgave er et ledd i oppkjøringen mot større oppgaver som venter Anderssen-traveren i Frankrike i januar.

Vant dette løpet i fjor på enkleste vis på 14.8, og etter mindre pauser før har hesten gjort det skarpt direkte (og da bekymrer ikke 2 måneders løpspause oss nevneverdig). Faren kan ligge i at hesten er løpssugen (og da i overkant pigg), og med veldig raske hester på begge sider ned startsiden kan det da fort gå over styr for folkebankeren (og da slå på en galopp).

Hvis så skulle skje står trolig 4 Garland Kronos klar til å overta, og da betaler vi for 8-åringen til Per O. Midtfjeld på våre to største spilleforslag. I den siste starten ble det meste feil (mange omstarter), men forut for den starten så Viking Kronos-sønnen lekker ut i tre strake seiersløp. Piler ventelig til tet denne gangen, og da synes vi at 10-prosenteren i spillet er snakk om det opplagte motbudet til den store favoritten.

Vår rangering: A: 3 B: 4 C: 2-1-11-5-6-9 D: 7-10-12

V75-2, 2100 meter autostart
Vi støter på et litt åpent varmblodsløp i den andre avdelingen, og på vårt store system stryker vi da kun to hester (seks hester hever seg dog litt over mengden på kapasitet).

Best på kapasitet tror vi at 3 The Taste Of Energy er, og vi synes at det var sterkt av 4-årshoppa å ta ned tetløpende Spirit Of Forests ved triumfen på 16.5 over en sprint i Drammen i den siste starten. To løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt, og gjestekusk Hans Chr. Holm setter seg trolig opp bak en hest med topp vinnersjanse i kveld.

Teten er innen rekkevidde for 1 Livi Goal, men vi er litt usikre på om 3-årshoppa er tøff nok til å taue dette feltet rundt om (vist litt varierende stridsmoral siste biten så langt). Kolnes-traveren får ikke mer enn godkjent minus for innsatsen til tredje på 16.9 over en sprint i den siste starten (burde strengt tatt avgjort det løpet til sin fordel til slutt etter kremreise underveis), men dersom champion Eirik Høitomt får bestemme tempoet der fremme i front underveis, kan det selvsagt gå veien denne gangen.

I rivende utvikling er både 10 Maria Nova og 11 Alegra, og begge bør da vurderes tidlig denne gangen. Førstnevnte har vunnet to løp i billig lag nå på slutten, men det var virkelig fin stil på 4-årshoppa ved triumfen på fine 18.3 full vei i Drammen i den siste starten. Sistnevnte var overdådig god ved seieren på 16.9 full vei i den siste starten, og 5-årshoppa har helt åpenbart funnet et nytt gir i vinter.

Det er intet å utsette på kapsiteten til 6 Ronaldina, men 3-årshoppa er ikke akkurat utstyrt med verdens beste sjåfør. I en feiflri utgave duger Good As Gold-datteren langt, og da snakker vi om en 11-prosenter i spillet. Litt spennende etter litt pause synes vi også at 9 Protector`s Lady K.B. er (gikk velidig mange fine løp tidligere i høst), og fra et fint smygspor bør da 9-prosenteren i spillet vies litt oppmerksomhet.

Vår rangering: A: 3 B: 1-11-10-6-9 C: 2-5-8-12-4-7

V75-3, 2100 meter autostart
Et herlig varmblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og vi synes at fem hester hever seg litt over mengden. Vi synes dog at 3 Lorne Elijon Galing skal være snakk om en bankerkandidat, og i kveld jakter den tøffe 5-åringen årets åttende triumf. Selv fra spor tolv på en sprint i den siste starten hadde vi god tro på Hov-traveren, og i det løpet avsluttet han noe helt voldsomt til sølv på 13.6 over en sprint.

Tilbake etter lang pause med glitrende treningsrapporter i ryggen kommer 10 Sune Palema, og på sitt beste er det ingen tvil om at 6-åringen er god nok. Banker Hall-sønnen har hatt en skuffende sesong i år (tjente nesten 600.000 i fjor), men muligens har trener og kusk Bo Westergård nå fått skikk på 11-traveren (og da skal det i så fall være snakk om en opplagt vinnerkandidat).

Det skal også 2 Support Vacation være fra et fint spor, og i en feilfri utgave har ikke 5-årshoppa mange foran seg i mål, kanskje ingen. Hoppet seg vekk i den siste starten, men forut for den starten var Killingmo-traveren brenngod til seier på fine 13.2 over en sprint.

Bedre til enn på lenge står 5 Frameable (fikk luken alt for sent i den siste starten), og dersom kusk Thor Borg skulle klare å erobre føringen med Anderssen-traveren (får overta fra 7 Taxdodger Joe ut av den første svingen?), ja så skal 13-prosenteren i spillet tilmåles solide vinnersjanser.

Det er inet å utsette på kapasiteten til 9 Year One, men i den siste starten var 7-åringen alt annet en god (skuffende svak etter en fin reise underveis). Vi mistenker at Hansen-traveren er som aller best på sommeren, og da krysser vi først på vårt store system denne gangen.

Vår rangering: A: 3 B: 5-10-2-9 C: 7-1-4-6-8-11

V75-4, 1609 meter autostart
Vi har et vidåpent sprintløp for kaldblodhester å forholde oss til i den fjerde avdelingen, og på vårts store system tyr vi da til helgardering. Det kan dog være så enkelt som at 9 Kampen Blessen bare blåser rundt konkurrentene til slutt, og da bokfører i så fall 5-åringen årets femte triumf.

Moe Odin-sønnen har blomstret i regi Cato Antonsen, og både i Østfoldingens regi og tidligere har favoritten gått sine klart beste løp på nettopp landets hovedbane. Totalt overlegen ved de to siste triumfene på hhv flotte 27.1 og 28.8 over aktuell distanse på Bjerke, og Antonsen-traveren blir da snakk om en soleklar utgang på vårt store system.

Odd A. Sagholen melder om at 1 Hjortejegeren er litt tung i ”sessen” etter mindre pause, men vi tør ikke å avskrive 6-åringen av den grunn. Lome Elden-sønnen gikk veldig fine løp hele veien forut for litt hvile, og en kjapp sprint er midt i blinken for den fartsfyllte krabaten.

Kraftig forbedret i regi Arild Berås er 2 F.H. Eiken (strålende innsats til tredje etter startgalopp i den siste starten), men det gjestår å se om 7-prosenteren i spillet er tøff nok til å legge dette feltet på rygg (svært svak i psyken tidligere).

Stridsmoralen er ikke allltid helt på topp hos 5 Alvine S.K. heller, men det er intet å utsette på fartsressursene der i gården. 5-årshoppa ”plystrer” trolig til tet, og etter en mindre pause kan fort Aasheim-traveren vise seg å være veldig opplagt (og da ser vi i så fall ikke helt bort i fra at 9-prosenteren i spillet leder rundt om).

Uforandret fin form holder 3 Bork Faksen, og i en feilfri utgave (ikke helt stø på beina) dukker ventelig 6-åringen opp i striden helt der fremme til slutt (vært helt nede på 27.8 over aktuell distanse tidligere).

Litt langt ute bak startbilens vinger står både 7 Tordin og 8 Engas Kvikk, og vi er også litt usikre på om en kjapp sprint er deres ”likør” Det er dog intet å utsette på kapasiteten til noen av dem, og i feilfrie utgaver skal ingen av dem avskrives i kampen helt der fremme (men vi er som sagt litt skeptiske under dagens forutsetninger).

Vår rangering: A: 9 B: 1-2-5-3-7-8 C: 4-12-11-10-6

V75-5, 1609 meter autostart
Tolv varmblodshester skal ut over en kjapp sprint i den femte avdelingen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange også i dette løpet (vi stryker kun 3 Qpid og 4 Tour De Paris på vårt store system).

Vi setter 6 Most Wanted One fremst, og med to løp i kroppen etter litt pause regner vi med at 4-årshoppa er seiersaktuell denne gangen. Avsluttet flott til sølv på 16.3 full vei i den siste starten, og Conway Hall-datteren har tidligere vunnet et V75-løp på Biri på 15.9 over aktuell distanse.

Det går fine rapporter på 5 Knekt Boti forut for debuten i regi Bo Westergård, og i fjor viste 4-åringen til tider veldig fine takter (bl.a. tredje på 18.7 full vei i Jærløpet på Forus på slutten av sesongen). Rite On Line-sønnen besitter fine fartsressurser, og vi synes at 22-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Det må også 7 Yankee`s Photo på tross av et spor litt vel langt ute bak startbilens vinger, men med litt klaff underveis tror vi at den flotte 3-åringen til Odd A. Sagholen blander seg inn i striden helt der fremme til slutt. Avsluttet veldig bra til tredje på fine 16.0 full vei i den siste starten, og løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt.

I outsidergruppen finner vi duoen 1 General Ideal (vunnet to løp i relativt billige omgivelser nå på slutten, men 4-åringen virker til å være i rivende utvikling) og 9 Be My Love (det er tilbake på yndligsdistansen sprint som gjelder for 6-åringen denne gangen, og fra et optimalt smygspor synes vi da at 15-prosenteren i spillet bør vurderes tidlig denne gangen).

Vår rangering: A: 6 B: 5-7-1-9 C: 11-2-8-10-12-4-3

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 105, 420, 840 og 2145 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 18.20 (løp 2-6)
V75 kl. 19.00 (løp 4-10)
V4 kl. 20.00 (løp 7-10)
DD kl. 20.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 23.05-23.35 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.