Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

Everton er ikke ferdig

Vi tror seier nummer fem kommer mot Wigan.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
V75 Leangen: Gull i Trondheim?
Oddstips 1: Evertons femte seier
Oddstips 2: Palermo taper i Genoa

V65 Kalmar: Spill til Sverige lørdag kveld
Premier League: Skaderapport
Premier League: 20 ting om helgens runde
Tippeligaen: Skaderapport

langoddsen finner vi mye norsk fotball fra Oddsen-Ligaen og Viking - Aalesund fra Tippeligaen. Engelsk fotball er godt representert med Premier League og Championship. Bundesliga, Ligue 1, Serie A og Primera Division er også representert, samt svensk og dansk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
41. Ålgård - Vard Haugesund U 4,05

Det er innspurt i norsk 2. divisjon og Vard Haugesund leder avdeling 3 med fem poeng ned til Fløy. Vard taper meget sjelden, de har 6-3-1 på sine ti siste og litt spesielle 4-6-1 på bortebane. De tre siste på bortebane har endt uavgjort, mot Brann 2, Vidar og Åsane. Ålgård lå svakt plassert lenge, men har fått opp dampen og sikret plassen med 5-2-1 på de åtte siste. De er uten tap i sine fire siste hjemme. Vi tror dagens kamp blir en tøff batalje mellom to gode lag, og antaglig ganske så jevn. Resultatene i de fem siste tilsvarende oppgjørene har vært 1-1, 1-2, 2-2, 2-1 og 0-0. Sett i lys av dette begynner 4,05 for en ny uavgjort å se veldig bra ut, det er et langskudd selvsagt, men mye ligger til rette for en ny, jevn kamp.

60. Derby - Brighton H 2,50
At bortelaget Brighton skal være favoritter i dette oppgjøret er vanskelig å akseptere. De har gjort to svake kamper på rad, først tapte de hjemme mot Birmingham og så var de nær tap, men kom seg unna med 1-1 hjemme mot Ipswich i midtuken. Savnet av Mackail-Smith og Vicente er åpenbart, og disse er ikke tilbake før etter den kommende landslagspausen, melder klubben. Derby scorer mange mål og har tatt poeng i tre av de fire siste. De har alle bortsett fra spissen Ward på plass. Her må hjemmelaget ha størst sjanser og 2,50 for hjemmeseieren blir dagens andre langskudd.

Dagens avslag
33. Nybergsund IL-Trysil - Ørn Horten H 1,45

Hvor mange ganger til skal vi få se lav favorittodds på Sundet? Laget har mistet formen, mistet sjansen til opprykk, mistet spillere og mye av troen på fremtiden grunnet svak økonomi. 1-1-4 på de seks siste er blant det svakeste i avdelingen. Oddsen på Sundet var rundt 1,30 da de røk 1-2 hjemme for Gjøvik og rundt 1,25 da de røk 0-1 hjemme for nedrykksklare Brumunddal neste hjemmekamp. Nå får vi 1,45 på at dette umotiverte laget skal slå Ørn Horten, som kjemper desperat for overlevelse og spilte 3-3 i Raufoss-bobla på forrige reise. Det blir for dumt.

Sportspills travredaksjon har spilt inn flotte 54 250 kroner på sine foreslåtte spill denne uken og har hatt eventyrlig flyt de siste ukene. I dag er det V75 på Leangen i Trondheim. Kjøp en ekspertkupong i spillboksen under til dagens V75.

Dagens spill
Det skjer mye i England, og vi finner en del interessant odds. Vi plukker to lag i storform og får en dobbel til hele 4,09 i dagens første oddstips. Deretter ser vi på en interessant italiensk kamp i dagens andre tips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

53. Wigan - Everton
Premier League. Wigan har tapt 1-2 for Fulham og 0-1 for Sunderland i de to siste. Alt er som det pleier, Wigan taper de jevne kampene og styrer mot nedrykk. Nå vant de riktignok bortekampen i Southampton og har med 1-1-4 totalt lagt seg til på en 16. plass, men det er vanskelig å se Wigan som favoritt i en Premier League-kamp. Det er de heller ikke i dag, selv om de har hjemmebanen og har spilt 1-1 mot Everton på DW Stadium to år på rad. Men hvis Wigan skal følge tradisjonen, må de ligge på nedrykk og se fortapte ut rundt nyttår, før de hever seg utover våren og berger plassen med ett eller to poeng.

Alcaraz (f) er ute, muligens Fyvie også.

Everton har startet meget friskt og er oppe på 2. plass. Bare bortekampen mot West Bromwich er tapt. 3-0 i Swansea på forrige reise. Formen er meget god og Everton spiller som er topplag i alle lagdeler.

Gibson og Hibbert er ute, mens Naismith er usikker.

Everton ser veldig gode ut for tiden, det gjør ikke Wigan. Hjemmelaget må trolig enda lenger ned i gjørmen før de begynner å vinne. Vi mener det er gode sjanser for borteseier og 1,90 på Everton når de er så gode som nå, det kjøper vi. Denne kan spilles alene, men vi bruker den i en dobbel.

66. Crystal Palace - Burnley
The Championship. Crystal Palace imponerer voldsomt for tiden, og helt i front står den meget unge og lovende Wilfried Saha. Han scoret begge målene på tirsdag da Palace vant 2-1 i Wolverhampton. Dermed har London-laget 5-1-0 på sine seks siste og er oppe på en fin 7. plass etter at de tapte sesongens tre første. Etter seks poeng på to bortekamper gleder Dougie Freedmans mannskap seg til å spille hjemme på Selhurst Park igjen.

Kagisho Dikgacoi (m) fikk hvile tirsdag men er tilbake her. Peter Ramage (f) fikk et innhopp sist etter et skadeavbrekk. Paddy McCarthy (f) er fortsatt ute.

Burnley kommer fra 2-2 hjemme mot Millwall og 3-3 hjemme mot Sheffield Wednesday. De scorer mål, men har store problemer med å forsvare seg. Tre ganger ledet de mot Wednesday og tre ganger lot de motstandere redusere. 3-2-ledelsen holdt bare i snaue to minutter, og det er åpenbart at manager Eddie Howe må jobbe med det defensive, noe han selv har poengtert flere ganger allerede.

I dag er det skadeproblemer defensivt. Kaptein Jason Shackell (f) sto over sist med en kneskade og ser ut til å kunne miste denne kampen også. Michael Duff (f) er ute med en lignende skade. På topp fortsetter brennhete Charlie Austin, og så spørs bare hvor mange ganger han må score for at Burnley skal vinne. Hat-tricket hans på tirsdag holdt bare til ett poeng.

Det blir tøffere for Burnley nå som de skal spille bortekamp igjen. De er svekket defensivt, og det passer nok dårlig å møte et lag som er så sterke offensivt som det Crystal Palace er nå. Zaha vil bli vond å stoppe for bortelagets nykomponerte forsvarsrekke, tror vi. 2,15 for hjemmeseieren er mer enn vi hadde ventet oss. Vi får en dobbel til flotte 4,09 på to av Englands fremste formlag Everton og Crystal Palace, mot middels til svak motstand. Det er sannelig ikke verst. 100 kroners innsats, spillefrist klokken 15.55.

53. Wigan - Everton 3,35 3,10 1,90
66. Crystal Palace - Burnley 2,15 2,85 2,75

Total odds 4,09

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus