Gå til sidens hovedinnhold

Feier guttene av banen!

Som eneste høne i flokken tror vi at dronninga Briskebyrappa viser seg som den klart tøffeste til slutt i et langløp på Momarken i kveld. Sjekk vår V5-tips her.

Det er Forus travbane og Momarken travbane som står på menyen tirsdag kveld, og det skal spilles enkel V5 til begge banene. På Forus vil svært mange spillere ty til samlebonger i kveld, vi tror ikke det er så enkelt og velger å gardere de fleste storfavorittene. Når det gjelder Momarken finner vi vår banker i et amatørløp.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Formbomben kommer ut i et spesielt langløp over 2680 meter med hester fordelt over hele fem distanser i V5-3, og 9 Briskebyrappa står da på lengste tillegget (100 meter bak strekhestene). Unikumet med hele 41 triumfer på samvittigheten (nærmer seg hele 3 millioner kroner innkjørt med stormskritt) toger og går hele året, men på denne tiden av året har 14-årshoppa holdt kanonform hvert eneste år.

Intet unntak i år, og i sitt siste sulkyløp var Rappfot-datteren sterk tredje på 24.7 full vei bak Feseth Lynet og Åsajerven (vant NM for hoppene på solide 23.7 full vei forut for den starten). Støter ikke på hester i nærheten av slikt kaliber i kveld, og vi synes i grunnen at vår banker for dagen har en helt skreddersydd oppgave foran seg denne gangen.

Utstyres med svært rutinerte Robert Kruse (viste fin form ved å vinne med antivinneren Speed Star på Drammen i går) i dette amatørløpet, og det var jo da også slik at denne konstellasjonen vant nettopp dette oppgjøret i 2009. Vant lett den gangen, og vi synes at det sto litt bedre hester på alle distanser det året. Vi tror således at Raastad-traveren løser dagens oppgave veldig greit, og vi garderer da følgelig ikke.

Vår rangering: A: 9 B: 10-2-11-12-13-14-3 C: 8-6-7-1-4

Travtips Forus:Rune Wiig i knallform

V5-1, 1640 meter autostart
Et vidåpent sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen (og vi garderer da veldig bredt), og på vårt store system stryker vi da kun to hester. Utviklet seg veldig fint i høst har 5 Perfect News gjort, og i kveld jakter 3-åringen årets tredje triumf.

Innsatsen til sølv på 18.1 over aktuell distanse i den siste starten fra utvendig posisjon var godkjent, og forut for den starten var Super News-sønnen god i to strake seiersløp. Virker til å være snakk om en type som kan nå en bit dette, og normalt skal vinnersjansene være gode.

Toppform holder 7 Ravi, men sporet i kveld er ikke mye å rope hurra for (og det gjør det hele litt sjanseartet denne gangen). Vant sprettlett et lunsjløp i den siste starten fra tet på 18.1 full vei, og innsatsen til sølv på 17.1 full vei forut for den starten på nettopp dagens arena var av den solide sorten.

En komplisert krabat er 1 Oh Prins Bravur snakk om, men det er ingen tvil om at 5-åringen rekker langt i en feilfri utgave. Galoppert vekk fremskutte plasseringer flere ganger på rad nå på slutten i den siste svingen (hoppet vekk en lav 14-tid i den nest siste starten), og dersom Enjoy Lavec-sønnen skulle finne på å te seg har han ikke mange foran seg i mål, kanskje ingen.

PS! Sistnevnte ble tredje på 15.5 over aktuell distanse i et løp som ikke står i programmet (og det er jo snakk om en liten skandale i seg selv) i et løp på Færjestad på lørdag, og han fungerte da langt bedre etter utstyrsendringer (vi hadde da satt denne hesten klart først dersom vi hadde hatt kjennskap til det resultatet før vi la ut våre spill)!

Vi likte innsatsen til 3 Icantry ved andreplassen på 16.9 full vei i den nest siste starten (blåste til tet fra spor fem), og 5-åringen trekker trolig klar fordel av sprint (og da synes vi at Muscles Yankee-sønnen er vel lite spilt med sine 7 %)

Fin form er det på 2 Olsen Halbak (dog foreløpig til gode å vinne løp på 20 forsøk, og da skal han ikke være favoritt med sine 60 %), mens fartsfyllte 4 Philadelphia Love ikke trenger å være helt borte i en feilfri utgave (ikke helt stabil).

Vår rangering: A: 5 B: 7-1-3-2-4 C: 12-9-8-6 D: 10-11

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5-2, 2140 meter autostart
Vi finner fire vinnerkandidater i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, men en klar bankerkandidat skal 6 Freia Maxim være snakk om. Det ble en enkel seier på 17.0 full vei i et V65-løp på Bjerke i den siste starten (etter flere sterke innsatser i Sverige forut for den starten), og på ny er den sterke 4-årshoppa snakk om hesten å stå i mot til slutt.

Støter dog på litt bedre hester enn i det siste seiersløpet (og det var så vidt båten bar i den nest siste starten, og alt klaffet jo helt perfekt i den siste starten), og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Dundrer til tet gjør ventelig 7 Najad Rib (misser ikke teten fra åpne spor denne startkatapulten), og selv om det er snakk om full distanse denne gangen (de tre siste seiersløpene har vært på sprint), ja så tilmåler vi 4-årshoppa solide vinnersjanser (også vunnet løp på 2100 meter).

Super Arnie-datteren var helt overlegen ved triumfen på fine 15.2 over en sprint i den siste starten, og vi synes at Nilsen-traveren så helt lysende ut ved den anledningen.

Hever seg for hvert løp hun går gjør 9 Opossum (solide innsatser til sølv i de to siste startene på sprint), og vi tror at dagens distanse skal passe Kolnes-traveren langt bedre. Seig til å holde farten oppe, og da krysser vi på våre to største spilleforslag.

På vårt store system får vi også plass til en formtoppet 5 Sunray Shadow (solid innsats til sølv på fine 17.0 full vei bak gode Thai Merlot i den siste starten), men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 6 B. 7-9-5 C: 2-8-4-10-1-3

V5-4, 1640 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i et heftig sprintløp for varmblodshester i den fjerde avdelingen, og i slike løp kan det som kjent skje litt av hvert (og vi tyr da til veldig bred gardering på vårt store system).

Fire hester hever seg dog litt over mengden, og en helt skreddersydd oppgave foran seg har 2 Luciano. Vi synes dog at 6-åringen burde fullført litt bedre til slutt i den siste starten (ble veldig stum i steget siste biten), men løp i kroppen etter litt pause skal normalt ha gjort godt.

Uansett formløs på denne tiden i fjor (noe hele stall Holm var fra september til april, og vi synes at det ligner samme tegningen i år), og da tør vi ikke å velsigne et bankerspill (på sitt beste er det dog ingen tvil om at Varenne-sønnen legger dette feltet på rygg).

Det ble galopp for 4 Boggy Twinstar i debuten for Bjørn Larsen på den trange ovalen i Skien i den siste starten (taklet ikke de krappe svingene), men 6-åringen viste flott form forut for den starten i to strake seiersløp. Utstyrt med den beste kusken i form av Ole J. Østre for anledningen, og fra et perfekt spor er da Super News-sønnen snakk om en opplagt vinnerkandidat.

Veldig fine sprintegenskaper har 6 Who`s My Daddy (fulgte svært gode Anthony Boko til døra i et V75-løp i Drammen tidligere i år), og med løp i kroppen etter litt pause forventer vi at 4-åringen dukker opp i fremste rekke denne gangen (avsluttet helt greit fra køen uten å få premie i den siste starten).

Klappet sammen fra tet i den siste starten gjorde 11 Veeren Dior i et langløp (dog trolig ikke snakk om noen stayer dette), men tilbake på yndlingsdistansen sprint skal 6-åringen være tidlig aktuell. Gikk sterke løp hele veien forut for den siste starten (vunnet hele fem løp i år), og Engebretsen-traveren er trolig klart mest effektiv med et løp i rygger.

Vår rangering: A: 2 B: 4-6-11 C: 1-7-8-5-12-10-9

V5-5, 1640 meter autostart
Et mildt sagt vanskelig sprintløp for kaldblodshester å vurdere avslutter denne rebusen, og på vårt store system stryker vi da ingen. Nesten i mangel av bedre alternativer setter vi 9 Hågå Odin fremst, men 4-åringen har litt tvilsom form etter lang pause (ikke på noen måte spisset til dette løpet).

Sporet er dog helt perfekt med tanke på en flott reise underveis, og selv på halvform ser vi ikke helt bort i fra at Moe Odin-sønnen legger dette feltet på rygg. Viste strålende takter mot årgangens beste i våres, og vi får håpe på at Owren-traveren nå kan holde seg skadefri utover (mye å hente da).

Variable 4 Rådim Maud er med i tetkampen, og på en god dag kan 8-årshoppa lede et slikt løp rundt om. Det ble helt feil i den siste starten i Sverige, men i den nest siste starten gikk Ara Svarten-datteren et godkjent løp til tredje på 26.5 over aktuell distanse.

Det kan dog bli tøft å hente en lengde på 3 Tronstuelden, og sistnevnte er i samme kategori som Rådim Maud. Variabel, men klart god nok på sitt beste (vunnet to sprintløp fra tet i år, og et av de var på nettopp dagens arena).

Utenfra kommer 7 Doffen i stor fart, og når 10-åringen til Knut A. Ødegård viser en sterkt stigende formkurve (flott innsats til tredje på fine 26.3 i den siste starten) må vi ta Lome Elden-sønnen på alvor denne gangen.

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause kan 2 Skusviken vise seg å være, og 12-åringen vant det siste sprintløpet han var ute i (og det er spennende nok med skrellkusk Gunnar Austevoll opp bak Braute-sønnen denne gangen).

Kinkig til står både 11 Hjerteborken og 12 Sør Odin, men begge har fin form (og ved klaff på løpet er det da ikke helt utenkelig at de dukker opp i striden helt der fremme til slutt).

Vår rangering: A: 9 B: 4-3-7-2-11-12 C: 10-1-6-8-5

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 168, 504 og 1428 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 19.05 (løp 3-7)
DD kl. 20.05 (løp 6-7)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Kommentarer til denne saken