Gå til sidens hovedinnhold

Finnene blir banket oransje

Nederland fosser videre i EM-kvaliken. Her er dagens første oddstips.

Det er EM-kvalifiseringen som gjelder på langoddsen i dag, men det er også gjort plass til privatlandskamper, U21-fotball, 3. divisjon, spansk og engelsk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
7. Tsjekkia - Ukraina U 3,00

Vi så hvor lite Tsjekkia hadde å by på i privatlandskampen mot Norge. Nå er de slitne etter det heldige 2-2-resultatet mot Skottland. Tidligere i år sprudlet de ikke i 0-0-treningskampen mot Japan, ikke mer enn i 0-0-treningskampen mot Danmark for et år siden. Ukraina spilte 2-2 i borte mot Romania i treningskamp, og møter lignende motstand her. Dette kan bli langdrygt å se på, men et spill på 0-0, eller uavgjort som det må bli hos Norsk Tipping, kan være et godt alternativ.

Dagens avslag
37. Italia - Slovenia H 1,28

Italia er store favoritter hjemme mot Slovenia. Ikke rart, så svakt som Slovenia gjorde det sist fredag da de tapte hjemme for Estland. Men hold an, Italia trenger ikke vinne denne kampen, de lever fint med uavgjort, og er det ett lag som gjerne senker skuldrene når det tillates, er det Italia. Derfor takker vi nei til denne lave oddsen på et hjemmelag som ikke må vinne. Men du verden så lite det frister med spill på U og B også.

Dagens spill
Det ser på forhånd ut som en meget takknemlig dag for oddsspill, men man vet jo aldri. Vi har hatt fire spill i tankene siden forrige EM-runde på fredag, og alle disse er fortsatt aktuelle. Det blir to dobler i dag, først ut er et spill på Norges urviktige kamp mot Danmark, i kombinasjon med laget i oransje drakter som vant 11-0 på fredag.

I dagens andre dobbel spiller vi to hjemmelag med stor motivasjon og styrke i laget, Sveits og Bosnia-Hercegovina.

Følg EM-kvalifiseringen LIVE

16. Danmark - Norge U til pause
Gruppe H. Danmark spilte ikke sist fredag, da satt foran TVene sine og så både Norge og Portugal vinne sine kamper. Gruppen toppes av Portugal og Norge med 13 poeng, mens Danmark har 10 poeng og én kamp mindre spilt. Det er derfor enormt press på Danmark for å vinne, hvertfall ikke tape, kveldens skandinaviske derby i Parken. Danmark har igjen Kypros borte og Portugal hjemme etter kveldens kamp, vanskelige oppgaver begge to.

Danmarks stiller med alle sine beste, men det ligger noe usikkerhet i hvor god formen er for enkelte av utenlandsproffene som har fått lite spilletid. Liverpools Poulsen er utelatt fra troppen, lagkamerat Agger overtar kapteinsbindet. Disse er tatt ut:

Målvakter: Lindegaard (Manchester U.), Andersen (Evian T.G), Sørensen (Stoke).
Utespillere: Svensson (Mainz), Agger (Liverpool), Jacobsen (klubbløs), Boilesen (Ajax), Kjær (Wolfsburg), Eriksen (Ajax), Poulsen (Midtjylland), Schøne (Nijmegen), Silberbauer (Young Boys), Zimling (Brugge), Kvist Jørgensen (Stuttgart), Rommedahl (Olympiakos), Krohn-Dehli (Brøndby), Bendtner (Arsenal), Pedersen (Groningen), Busk Poulsen (Alkmaar), Jørgensen (Leverkusen), Junker (Roda) og Nordstrand (FCK).

Norge gjorde jobben mot Island. Det ble som ventet en vanskelig kamp mot et kompakt forsvar, og vinnermålet signert Moa og Carew kom sent. Norge hadde mye ball og styrte kampen, noe Drillo er motstander av, men scoret også kampens eneste mål, noe Drillo er stor tilhenger av. I dag er Norge i en situasjon som mange mener passer laget bedre. Underdogs, på bortebane, mot et hjemmelag som alle forventer skal styre og score. Her kan Drillos kyniske og effektive spillestil virkelig komme til sin rett, hvis Norge får kampen inn i sitt spor.

Mot Island stilte Norge uten J.A. Riise på venstreback og Gamsten på venstre ving. Ruud og Parr overtok disse rollene, og gjorde en del bra, men manglet kanskje noe av den gnisten som samarbeidet mellom Riise og Gamst-Pedersen har på sitt beste. Riise kan bli klar etter skade, avgjørelsen tas sent. Ellers forventer vi samme oppstillling, Moa på topp fra start. SISTE: John Arne Riise er friskmeldt og starter i Parken.

Presset er enormt på Danmark her, og det favoriserer Norge. Men at kampen starter smånervøst, med et hjemmelag som er meget forsiktige med å ta for store sjanser fremover, og et ultradefensivt Norge som ligger og vaker etter kontringer, tror vi sterkt på. Både under 2,5 mål i kampen og 0-0 til pause ser ganske sannsynlig ut. Vi bruker uavgjort til pause til odds 1,85.

09. Finland - Nederland
EM-kvalifisering gruppe E. Finland var gode på fredag og slo Moldova 4-1. Finnene gikk offensivt ut og scoret allerede etter 11 minutter, og Moldova var aldri i nærheten. Finland har slått San Marino 8-0 hjemme og 1-0 borte, men hjemmekampen mot Ungarn tapte de 1-2. Til EM kommer de ikke, og det var forsmedelig da de røk 0-5 for naboen Sverige i juni.

Vi forventer noenlunde samme oppstilling som på fredag. Litmanen (a) er ute, og unge Hradecky fortsetter i mål. En sannsynlig startoppstilling:

Hradecky, Moisander, Toivio, Arkivou, Raitala, Eremenko, Hetemaj, Sjolund, Ring, Hamalainen, Forssell.

Nederland har 17-3-0 på sine 20 siste spilte i følge Norsk Tippings tabell, de har 7-0-0 og målforskjell 32-5 på sine syv første kamper i denne gruppen, og de blir klare for sluttspillet med seier i dag. I realiteten ha de jo vært klare fra dag 1, kjennes det som. Fra å vinne 2-1 over dagens motstander og 1-0 borte i Moldova tidligere i kvalifiseringen, blomstrer de oransje nå for fullt, man ser det på både resutlater og spill. 4-0 i Ungarn, 5-3 hjemme over Ungarn og 11-0 mot San Marino er de tre siste resultatene.

Trener Van Marwijk har all grunn til å være fornøyd med laget som aldri sluttet å underholde på fredag, og starter trolig med de samme:

Stekelenburg, Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters, Van Bommel, Strootman, Kuyt, Sneijder, Van Persie, Huntelaar.

Innbyrdes oppgjør:

07.09.2010 Nederland - Finland 2 - 1
08.06.2005 Finland - Nederland 0 - 4
13.10.2004 Nederland - Finland 3 - 1

Nederland ser så stabilt gode ut, og man ser at spillerne har det gøy på banen. De vinner i Finland selv om de ikke må, tror vi, og når de ha scoret 20 mål på de tre siste kampene, ser vi ingen grunn til de skal nøye seg med 1-0 i Finland. En klar borteseier til 1,75 spilles. Dette gir oss en dobbel til 3,24 og vi setter 100 kroner. Frist klokken 18.55.

9. Finland - Nederland (1-0) 3,15 3,45 1,75
16. Danmark - Norge - (pause) 2,60 1,85 4,00

Total odds 3,24

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken