*Nettavisen* Sportspill.

Førjulsfotball på tippekupongen

GOD SESONG: Anderlecht-spillerne kan med seier mot Sporting Lokeren klatre opp til 2. plass på tabellen. Foto: Valery Hache (Afp)

Fotballen tar heldigvis ikke juleferie. Her er onsdagens tippekupong.

23.12.15 09:22

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Dagens dobbel: Juledrama i Italia
TV-kampene: Slik ser du fotball i julehøytiden

Selv om det nærmer seg jul, finnes det fortsatt kamper på dagens langoddsprogram.

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Komplette kampanalyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.1. Sporting Lokeren — RSC Anderlecht
Hjemmelaget Sporting Lokeren ligger i skrivende stund på 12. plass i belgiske Pro League, med 23 poeng etter 19 kamper. De fleste av Lokerens poeng har kommet på bortebane - hjemmestatistikken deres er nemlig ikke mye å skryte av. 2-3-5 og -1 i målforskjell er Lokerens fasit på eget gress.

Mer å glede seg over for dagens motstander, Anderlecht. De befinner seg på 4. plass i den belgiske toppdivisjonen, med 37 poeng på 19 kamper, og kan med seier klatre opp til 2. plass på tabellen. Anderlecht har vært bunnsolide på bortebane denne sesongen, og står med 4-3-2 borte, noe som gjør dem til Pro Leagues nest-beste bortelag.

Tror ikke det er nødvendig å argumentere mer for Anderlecht-seier her. B.

2. Crotone — Trapani Calcio
Serieleder Crotone har fortsatt ikke tapt på eget gress denne sesongen, og når Trapani Calcio, som bare har vunnet én bortekamp denne sesongen, tror vi det blir en tidlig julegave for Crotone-fansen på Stadio Ezio Scida. H.

3. Bari — Brescia
Både Bari og Brescia har erfaring fra Serie A, men når de nå møtes til dyst på andre nivå i Italia er det vanskelig å skille de. Bari og Brescia ligger på henholdsvis 4. og 5. plass i Serie B. Hjemmelaget står med 34 poeng, mens dagens bortelag har 31. Bari har vært gode på hjemmebane denne sesongen, men Brescia har også sanket brukbart med poeng på bortebane - og derfor velger vi å helgardere oss på denne toppkampen. HUB.

4. Novara — Cesena
Dagens hjemmelag har hatt en god sesong, og ligger i skrivende stund på 3. plass i Serie B med 37 poeng. Mye av æren skal Novaras hjemmeform ha. Med 7-1-1 på hjemmebane, har Stadio Silvio Piloa nærmest blitt et fort, og de har altså sanket 22 poeng på eget gress.

Cesena har også hatt en god sesong, og er nummer syv i Serie B. Cesena har sanket 30 poeng på 19 kamper, og har dermed god kontakt med toppen av tabellen. Med seier kan de klatre opp til 5. plass, dersom andre resultat skulle gå i deres favør. Cesena har en bortestatistikk på 1-3-5 å vise til.

Novara har vært svært gode på hjemmebane denne sesongen, men Cesena har vist at de kan få med seg poeng fra bortekamper, og derfor spiller vi HU her.

5. Pescara — Modena
Pescara befinner seg i skrivende stund på 7. plass i Serie B, med 31 poeng på 19 kamper, mye takket være hjemmeformen deres som har sikret hele 22 av poengene. Det har ikke vært gått like bra for Modena, som ligger på 17. plass med 21 poeng. Modena har fortsatt ikke vunnet en eneste bortekamp denne sesongen, og står med 0-2-7 når de har vært på reisefot. Derfor gjør vi det enkelt og kjører en H her.

6. Spezia — Como Calcio
Hjemmelaget Spezia har hatt en middels sesong, og ligger på 12. plass med 25 poeng. På tross av en god poengfangst har Spezia en spesiell måldifferanse, og har faktisk bare scoret 20 mål denne sesongen. De har i tillegg måttet plukke hele 27 baller ut av eget nett - på tross av en god tabellposisjonen. Spezia står med 4-3-2 på eget gress, og har dermed sanket de fleste poengene sine på hjemmebane.

Det har ikke vært en god sesong for Spezias motstandere Como Calcio, som ligger desidert sist i Serie B med ti poeng og bare én seier denne sesongen. Deres eneste seier kom faktisk på bortebane, og de står dermed med 1-3-5 på bortebane. Vi tror ikke Spezia får store utfordringer mot tabelljumboen, og spiller H her.

7. FC Pro Vercelli 1892 — Perugia Calcio
Pro Vercelli ligger i skrivende stund på 13. plass i Serie B med 24 poeng på 19 kamper. Vercelli har vært flinke til å unngå poengdelinger på eget gress denne sesongen, og de fleste kampene på Stadio Silvio Piola ender med alle- eller ingen av poengene, og står med 5-1-4 på hjemmebane.

Bortelaget Perugia ligger på 9. plass i Serie B, og kan dermed bli gått forbi av dagens motstandere dersom de skulle tape. Perugia har sanket 27 poeng denne sesongen, og kan med seier komme seg opp på playoff-plassene i Serie B. Perugia står med 2-2-5 på bortebane, og når de i dag møter et lag som enten taper eller vinner på hjemmebane, spiller vi HB her.

8. Livorno — Ascoli
Livorno og Ascoli ligger på henholdsvis 14. og 20. plass i Serie B, og ingen av klubbene har levert noen stor sesong. Livorno har sanket 23 poeng mens Ascoli har 17 poeng. Bortelaget Ascoli står med 1-0-8 på bortebane denne sesongen, men Livorno har ikke vunnet på sine siste seks kamper. Der er to underpresterende lag som møtes til dyst - og begge lag har dermed alt å spille for. Derfor kjører vi HB her.

9. Ternana Calcio — Lanciano
Ternana Calcio ligger på 15. plass i Serie B, og når Lanciano, som ligger på 21. plass kommer på besøk tror vi det enkelt å greit blir poeng på hjemmelaget. Lanciano har fortsatt til gode å vinne på bortebane, og Ternana har en brukbar hjemmestatistikk på 4-1-4. Derfor spiller vi HU her.

10. Vicenza — US Latina Calcio
Når Vicenza tar i mot Latina til dagens oppgjør, er det to lag på nedre halvdel av Serie B som møtes. Hjemmelaget Vicenza ligger på 18. plass med 20 poeng, mens Latina er to tabellplasseringer over med 22 poeng.

Vicenza er et av ligaens dårligste hjemmelag, og står med 1-6-2 på Stadio Romeo Menti. Manager Pasquale Marino har bare fått med seg to poeng frå de siste seks kampene. Latina kan vise til en bortestatistikk på 1-3-6, noe som heller ikke er mye å skrive hjem om. Latina har derimot sanket fem poeng på sine siste seks forsøk - og vi tror formkurven deres får nok en pil oppover etter dagens kamp mot Vicenza. UB.

11. Salernitana Calcio 1919 — Cagliari
Salernitana ligger på 19. plass i Serie B med 20 poeng på 19 kamper. Hjemmelaget har vært brukbare på eget gress denne sesongen, og står med 4-2-3 på Stadio Arechi. Men manager Vincenzo Torrente får en tøff nøtt å knekke når de møter Cagliari som ligger på 2. plass i Serie B.

Cagliari ligger som allerede nevnt på 2. plass, med 40 poeng på 19 kamper. Mye av æren skal deres glimrende hjemmeform ha, men det har ikke vært en dans på røde roser på bortebane, hvor de kan vise til 3-3-3. Vi tror det blir mer jubel for Cagliari i dagens oppgjør mot ett av bunnlagene, men ser ikke bort fra at Salernitana kan få med seg noe fra oppgjøret. UB.

12. Western Sydney — Newcastle United Jets
Sydney har hatt en glimrende sesong så langt, og troner øverst i den australske A-League. Hjemmelaget har sanket 23 poeng så langt, og 12 av disse poengene har kommet på eget gress. Tony Popovics menn har ikke tapt på de siste seks kampene, og har totalt sett bare tapt to kamper denne sesongen.

Det har ikke gått like bra for ambisiøse Newcastle Jets, som i skrivende stund ligger på 7. plass med 13 poeng. De fleste lagene i A-League har spilt seks bortekamper denne sesongen, men Newcastle Jets har bare spilt fire - og står med 2-1-1 på disse fire kampene. Det er derfor vanskelig å vurdere Newcastle ut i fra borteformen deres, men vi tror de har poengsjanser mot serieleder Sydney. HU.

384-rekker:

1. Sporting Lokeren — RSC Anderlecht B

2. Crotone — Trapani Calcio H

3. Bari — Brescia HUB

4. Novara — Cesena HU

5. Pescara — Modena H

6. Spezia — Como Calcio H

7. FC Pro Vercelli 1892 — Perugia Calcio HB

8. Livorno — Ascoli HB

9. Ternana Calcio — Lanciano HU

10. Vicenza — US Latina Calcio UB

11. Salernitana Calcio 1919 — Cagliari UB

12. Western Sydney — Newcastle United Jets HU

192-rekker:

1. Sporting Lokeren — RSC Anderlecht B

2. Crotone — Trapani Calcio H

3. Bari — Brescia HUB

4. Novara — Cesena HU

5. Pescara — Modena H

6. Spezia — Como Calcio H

7. FC Pro Vercelli 1892 — Perugia Calcio HB

8. Livorno — Ascoli HB

9. Ternana Calcio — Lanciano HU

10. Vicenza — US Latina Calcio UB

11. Salernitana Calcio 1919 — Cagliari B

12. Western Sydney — Newcastle United Jets HU

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag