*Nettavisen* Sportspill.

Forren er med mot Manchester City

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kan den norske forsvarskjempen lede Southampton til poeng? Lørdagskupongen gir svaret.

09.02.13 10:05

Sportspills meny lørdag
V75 Leangen: Grønt lys i V75
Oddstips 1: Krisehjelp til Mallorca
Oddstips 2: Napoli straffer Lazio
Tippetips: Forren er med mot City
Premier League: Skader og karantener

Lørdagskupongen består av oppgjør fra Premier League og The Championship. Leveringsfristen er klokken 15.55, som vanlig.

Bonuspotten er oppe i 2.900.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Så lett tipper du på mobilen!

1. Southampton - Manchester City
Southampton har hevet seg et lite hakk, ikke fordi, men til tross for at de nylig sparket manager Adkins. Etter at Adkins hadde ledet laget til borteseier mot Aston Villa og 2-2 borte mot Chelsea, overtok Mauricio Pochettino roret. Under argentinerens ledelse har det blitt 0-0 mot Everton, tap 1-2 borte for Manchester United og 2-2 borte mot Wigan forrige helg. Southampton har bedret seg defensivt, offensivt har de vært gode en stund, og de har fire lag bak seg på tabellen. 3-5-4 totalt hjemme på St. Marys.

17-åringen Shaw (f) og Clyne (f) er usikre, det samme er Ramirez og Do Prado. Fonte er definitivt ute, mens det er ventet at Lallana starter kampen etter et skadeavbrekk og at nysigneringen Vegard Forren (f) får sin debut.

Manchester Citys manager Mancini sier at City må vinne de resterende kampene denne sesongen for å ta gullet foran rivalen United. Det er ikke sikkert det er nok en gang, United ser stødige ut og leder med ni poeng før helgens kamper. Men det er kanskje lov å håpe at United brenner en del krefter i Champions League fremover, da er det litt bedre muligheter for City til å ta dem igjen. I Premier League har City spilt 0-0 mot QPR og 2-2 mot Liverpool i sine to siste, etter at de vant fire strake kamper. Formen er god, og det er viktig å holde Chelsea og Tottenham unna 2. plassen og Champions League-plassen de innehar i øyeblikket. 6-5-1 borte totalt.

Kapteinen Kompany (f) kan være tilbake, men det er ikke sikkert han starter. Yaya og Kolo Toure er tilbake fra Afrikamesterskapet etter at Elfenbenskysten røk ut.

Vi tror ikke City taper denne, men vi tror ikke på noen overkjøring heller. Southampton er sterke nok til å spille jevnt med de beste på hjemmebane for tiden. UB i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Chelsea - Wigan Athletic
Chelsea og manager Benitez fikk en liten franskleksjon av Newcastle forrige runde, de tapte 2-3 i kullbyen oppe i nord. Et skuffende resultat, omtrent like skuffende som da det ble 2-2 i Reading runden før og 2-2 hjemme mot Southampton før det igjen. Med 2-2-2 på de seks siste rundene er Chelsea nærmere å miste 3. plassen sin til Tottenham eller Everton, enn de er å ta igjen Manchester-lagene foran. De blå har 6-4-2 hjemme på Stamford Bridge og i dag kommer en kamp de absolutt ikke kan avgi poeng i. Torsdag spiller Chelsea borte mot Sparta Praha i Europa League, men denne kampen prioriteres neppe særlig høyt.

Førstevalget i mål, Cech, og den nyinnkjøpte målmaskinen Demba Ba (a), er begge usikre og må sjekkes nærmere avspark. Romeu er stadig ute og Moses og Mikel holder det gående i Afrikamesterskapet, men nå er Hazard tilbake fra tre kampers suspensjon for den mye omtalte ballgutt-episoden.

Wigan ligger tradisjonen tro på nedrykk, men de har scoret to mål i alle sine tre siste kamper og offensivt står det ikke så ille til. Shaun Maloney berget 2-2 hjemme mot Southampton forrige helg, etter at Wigan overrasket med 2-2 i Stoke runden før. 3-2-7 på bortebane totalt er ikke galt, og Wigan er blitt et guffent lag å tippe. Det er aldri godt å si når de kniper med seg et poeng.

Kapteinen Caldwell (f) skadet seg for Skottlands landslag i midtuken er regnes som 50/50 usikker i dag. Alcaraz (f), Boyce og Lopez er ute. Arouna Kone (a) er tilbake fra Afrikamesterskapet.

Presset er så definitivt på hjemmelaget, alt annet enn seier er direkte pinlig, spesielt nå som man har feilet i to på rad og holder på å bli hentet inn av lagene bak. Wigan forventes ikke å få til stort, og de har tapt fire ganger på rad på dagens bane. H i kamp 2.

3. Sunderland - Arsenal
Det ble tap igjen for Sunderland forrige runde, 1-2 borte mot Reading, slik det ble tipset om her. Bare uavgjort hjemme mot Swansea runden før, slik vi også tipset om. Sunderland har lagt seg til rundt midten, og der bør de klare å holde seg så lenge toppscorer Fletcher og andre nøkkelspillere holder seg skadefrie. Formen er middels, 4-4-4 totalt på Stadium of Light.

McClean (m) er nesten garantert ute etter at han skadet seg med Irland i midtuken. Cattermole (m) er ganske sikkert også ute, mens Cuellar (f) er tilbake.

Podolski berget 1-0 for Arsenal mot Stoke sist. Arsenal har vært opp og ned gjennom hele sesongen, de har levert noen meget sterke prestasjoner, men det har ikke vært så langt mellom de dårlige dagene på jobb heller. Summen er 11-6-8 totalt og en 6. plass, noe man ikke er spesielt fornøyde med. Arsene Wengers mannskap er fast inventar i Europa, men nå må de jobbe hardt for å kvalifisere seg, lagene foran dem er i form. Arsenal møter Bayern München i dobbeltoppgjør i Champions League i februar og mars, første kamp spilles i London 19. februar.

Gibbs (f) og Vermaelen (f) er ute, mens Koscielny (f) kanskje kan nå kampen. Ramsey (m), Coquelin (m) og Walcott (a) meldes klare for spill. Gervinho (a) er tilbake fra Afrikamesterskapet, men det er ventet at han blir å finne på benken her.

Arsenal har 1-3-1 på dagens bane de fem siste sesongene. Vi mener det er gode sjanser for uavgjort også denne gangen, for Sunderland må regnes med på hjemmebane og Arsenal er ikke bedre denne sesongen enn at de skal få slite her. Alt i alt en ganske åpen kamp og vi svir av helgarderingen her. HUB i kamp 3.

Se kampen live på TV 2 Sumo

4. Norwich City - Fulham
Det er ikke så lenge siden vi skrev om den fantastiske formen til Norwich. De gikk ubeseirede gjennom ti runder i ligaen og slo Arsenal og Manchester United på veien. De gode tidene er så definitivt forbi, nå står Norwich med 0-3-5 på de åtte siste rundene. De har spilt 1-1 mot Tottenham og 0-0 mot QPR i sine to siste. 5-4-3 totalt på Carrow Road er greit, men de må begynne å vinne igjen snart, de 28 poengene de har er ikke nok til ny kontrakt.

Pilkington (m) og Tettey (m) sliter med mindre skader og regnes som usikre. Bennett er tilbake. Leeds toppscorer Luciano Becchio (a) er hentet inn og kan bli å se.

Fulham får heller ikke til det helt store for tiden, og ligger på en 13. plass, a poeng med Norwich. De vant borte mot West Bromwich fem runder tilbake, men har siden tapt borte for Manchester City. 2-4-6 borte totalt. Fulham er som regel farligst når Berbatov starter på topp.

Berbatov (a) sliter med en strekk og skal sjekkes nærmere avspark. Etheridge (k), Diarra og Frei er ute. Sidwell og Richardson er tilbake, mens det drøyer enda en tid før vi får se nykommerne Enoh og Manolev har arbeidstillatelsene på plass.

Norwich har miserabel statistikk mot Fulham, de har ikke slått dem på denne siden av årtusenskiftet. I våre øyne har denne kampen alle forutsetninger for å bli lite severdig og ende med ett poeng til hver. Norwich bør avgjøre på hjemmebane, men har mistet evnen. Fulham tar til takke med ett poeng. U i kamp 4.

5. Swansea City - Queens Park Rangers
Swansea imponerer mest av de mindre store klubbene i Premier League. De er oppe på en 8. plass i skrivende stund og viser styrke ved å spille sitt eget spill og følge sine egne kamp-planer til punkt og prikke. De har dessuten et ess i ermet, de skal spille Ligacupfinale mot Bradford 24. februar, og vinner de den, får de sjansen i Europa League til høsten. I Premier League har det blitt mye uavgjort i det siste, men forrige helg tapte de 0-1 borte for West Ham. Hjemme i Wales står de med 4-6-2 totalt.

Manager Laudrup har godt håp om at Vorm (k) kan spille. Britton (m) er mer usikker. Taylor, Situ og Agustien er fortsatt ute.

Manager Harry Redknapp sa at å berge plassen for QPR i Premier League var hans hittil vanskeligste oppgave som manager, og det ser ut til at han får rett i det. Selv om QPR bare har tapt tre kamper etter at Redknapp overtok i november, er 2-7-3 på de tolv siste rundene ikke nok til at QPR klatrer på tabellen, de er stadig sist. 0-0 mot Norwich forrige runde var deres fjerde strake uavgjort, og den tredje 0-0-kampen på de fire siste rundene. Kjedelig og lite effektivt, men vi har ikke glemt at QPR vant 1-0 borte mot Chelsea i årets første kamp, da de spilte like dørgende kjedelig men faktisk scoret på en kontring. 1-4-7 borte totalt.

Nykommer Loic Remy (a) er usikker, men mer og mer tyder på at han kommer til å spille, den lille skade heles raskere enn ventet. Hoilett og Diakite spiller ikke denne.

Hadde Swansea vært bortelaget, hadde vi gått for ren U og satt noen kroner på 0-0 som resultat. Men som hjemmelag må Swansea prøve å vinne dette, og det kan gi en mer åpen kamp. QPR trenger en seier, men det er en grunn til at de spiller så mye 0-0 og det kan godt skje her også. HU i kamp 5.

6. Stoke City - Reading FC
Stoke har bare vunnet én av sine ti siste, og fire av de fem siste er tapt. 6-12-7 totalt er godt nok til en 10. plass. Som hjemmelag er Stoke vanskelige å slå, de har bare ett tap så langt på Britannia. Stoke røk 0-1 borte mot Arsenal forrige runde og i dag er det viktig å vinne igjen, det begynner å bli på høy tid.

Nykommer Brek Shea (m) fra Dallas FC får trolig sin debut for Stoke i dag. Wilson (f) er ute igjen, men spilte treningskamp tidligere uken og kan bli å se snart.

Reading viser en overraskende evne til å komme tilbake i kampene sine, de har hevet seg ganske kraftig og står med 4-2-1 på de syv siste rundene. De så ut som en banker til nedrykk, men nå er de over streken, uten at det er helt enkelt å peke på hvorfor. Det som hvert fall er klart er at Adam Le Fondre har begynt å bøtte inn mål, den tidligere Rockdale og Rotherham-toppscoreren puttet til sammen fem mål på de tre kampene mot West brom (3-2), Newcastle (2-1) og Chelsea (2-2). Kebe og Pogrebnyak har også fått opp målteften. Å lede mot Reading må være noe av det mest utrygge man kan gjøre i Premier League for tiden, men nå spørs det om Reading blir undervurdert i like stor grad fremover. Reading er stadig ligaens svakeste bortelag, med 1-2-9 totalt.

Hunt (a) er tilbake. Jamaicanerne Mariappa, McAnuff og McCleary skal være tilbake fra landslagsspill i god behold. Roberts (a) og McCarthy (k) er stadig ute.

Magefølelsen sier at Reading taper dette, for Stoke er et lag som gjør en skikkelig fysisk innsats uansett hvem de møter, de er et lag som vet at det må jobbes i alle kamper. Likevel har Reading overbevist så mye i det siste at vi må gardere her også, og HU-garderingen pleier å gjøre jobben på Britannia. HU i kamp 6.

7. Huddersfield Town - Cardiff City
Huddersfield satt en stopp for en lang rekke uten seier da de slo Crystal Palace 1-0 hjemme for rundt ti dager siden. Forrige runde var det imidlertid tilbake til tap, Huddersfield hadde lite å melde da det ble 0-3 i Derby. Dermed har opprykkeren vunnet bare én gang på de fjorten siste rundene. Poengene de tok tidlig i sesongen holder imidlertid oppe på en 17. plass, fem poeng over streken før helgens runde. Huddersfield har 1-4-0 på sine fem siste hjemme, men i dag venter en tøff motstander.

Oscar Gobern (m) har vært ute med skade hele sesongen, men nå spiller han fotball igjen og kan få sine første minutterfor A-laget. James Vaughan (a) ventes klar for spill etter hjernerystelse, og Joel Lynch (f) og Chris Atkinson (m) skal også være tilbake. Men fortsatt er Danny Ward (m), Keith Southern (m), Jermaine Beckford (a), Lee Novak (a), Oliver Norwood (m) og Peter Clarke (f) ute eller usikre.

Cardiff topper tabellen og har fått en luke på 10 poeng ned til neste lag. Waliserne har vært med i opprykkskampen flere sesonger, de har blitt slått ut i play-off tre år på rad, men per i dag ligger de bedre an enn noen sinne til å ta steget opp. De er suverene hjemme, og har fått opp dampen på bortebane også, de har vunnet sine fem siste bortekamper.

Det er ingen skader eller suspensjoner hos bortelaget, men fire spillere som har spilt landskamper i midtuken skal få en næreme sjekk (Bellamy, Marshall, Kim Bo-Kyung og Gunnarsson).

Det er mye positiv energi hos Cardiff for tiden, og vi lukter toppet lag i Huddersfield. Hjemmelaget sliter med skader og holder knapt Championship-nivå. Det skal det bli B i kamp 7.

8. Bolton Wanderers - Burnley
Bolton har vært en stor skuffelse denne sesongen, i likhet med de andre nedrykkerne fra Premier League. Det skiller bare tre poeng ned til streken før denne runden. Formen er som man skjønner ikke på topp, de fire siste rundene har man skrapt sammen to poeng. Hjemme på Reebok Stadium har man 1-1 mot Millwall og seier mot Birmingham i de to siste i ligaen, og 6-5-3 totalt. Det er ikke godt nok, og det kreves en formidabel sluttspurt dersom de skal klare play-off.

Manager Dougie Freedman har en del spillere på vei tilbake fra skade, men vil ikke stresse noen av dem, sier han. Stuart Holden (m), Keith Andrews (m), David Wheater, Mark Davies og Matt Mills (f) er tilbake i trening, men må regnes som usikre her, trolig får vi ikke se så mange av dem, og det er synd, for dette er nøkkelspillere.

Play-off er langt nærmere for Burnley, det skiller bare fire poeng opp til 6. plass i skrivende stund. Med 4-3-3 på de ti siste rundene ser de egentlig for ustabile ut til kjempe i toppen, og tap 1-2 hjemme for Birmingham og 2-2 mot Peterborough i de to siste lukter ikke av fugl. Burnley har 5-3-7 på bortebane og i Bolton har de ingen god historikk.

Michael Duff (f) er høyst usikker og Ben Mee (f) er ute, men ellers er det ingen fravær.

Det er en del usikre nøkkelspillere hos hjemmelaget, samtidig som bortelaget ikke er til å stole på. Vi heller mot hjemmeseier i det som kan bli en jevn affære. H i kamp 8.

9. Blackpool - Millwall
Det er jevnt i Championship, men det er vanskelig å se Blackpool hevde seg i toppen denne gangen. Med 2-3-5 på de ti siste rundene famler de rundt midten av tabellen, under ledelse av den midlertidige manageren Steve Thompson, han har vært litt til og fra ettersom Holloway og Appleton har kommet og gått. Midtbanespiller Tom Ince er et lyspunkt, men formen generelt er ikke god nok og 4-6-5 på Bloomfield Road er under middels. Det ser ut til å være for lite kontinuitet i badebyen denne sesongen.

Førstekeeper Matt Gilks er suspendert og buret voktes av Mark Halstead, som ellers bare har spilt i cupene og da han kom innpå etter Gilks utvisning sist. Nottingham-lånet Derbyshire (a) gjorde et godt innhopp sist og spiller trolig fra start her. Evatt (f) og Harris (f) er ute med skader.

Millwall hadde en strålende periode i oktober og november som tok dem helt opp på play-off. Fra og med desember har de imidlertid bare 2-3-6 på de elleve siste rundene, og er nede rundt midten. Nå har de tapt tre på rad uten å score selv. 4-6-5 på bortebane totalt.

Malone (m) kan være tilbake, mens innlånte Tyson (a) og Mkandawire (m) er ute, det samme lagets kaptein Robinson, som er på rehab i USA etter en operasjon.

Bortelaget er i svak form, hjemmelaget ikke helt til å stole på. Vi mener likevel at mannskapssituasjonen peker klart i retning av hjemmeseier, selv om ingenting er sikkert i denne ligaen. H i kamp 9.

10. Wolverhampton Wanderers - Leeds United
Dean Saunders har ikke fått det noe enklere i manager-stolen hos Wolves enn Ståle Solbakken. De fire kampene som er spilt siden Saunders overtok 7. januar har endt med uavgjort mot Blackburn og Sheffield Wednesday, og deretter tap 1-2 hjemme for Blackpool og 1-2 borte for Leicester. Wolves viser svakest form av alle i ligaen, og kun de største optimistene tror fortsatt på play-off. Skadeproblemene har vært store, men kan ikke ta all skyld. 4-5-6 totalt hjemme på Molineux, der man ikke har vunnet noen av sine fire siste.

Roger Johnson (f) er suspendert, kamp 2 av 3. Stephen Ward (f) var tilbake sist. Skadelisten er krympet noe, men fortsatt er Razak Boukari, Stephen Hunt, målvakten Wayne Hennessey og George Elokobi ute.

Leeds kunne blandet seg inn i toppen dersom de fikk til litt mer på bortebane. 3-3-8 borte totalt er blant de svakeste og på de fire siste reisene har man tapt med to måls margin. Leeds har ikke spilt uavgjort siden november, og har tapt seks av syv bortekamper siden da. Det lover ikke godt før bortekampen i FA-cupen mot Manchester City neste helg, men mot et svakt Wolves kan de ikke avskrives.

Manager Neil Warnock har hentet inn Steve Morison, Stephen Warnock og Habib Habibou i januarvinduet., og det er ventet at de to førstnevnte får sine debuter i dag. Toppscorer Luciano Becchio (a) er solgt til Norwich. Ross McCormack sto over for Skottland i midtuken grunnet sykdom, men skal være på bedringens vei. Rodolph Austin (m) returnerer fra Jamaicas landslag, klar for spill. Det er ingen nye skader i Warnocks mannskap.

Leeds taper nesten alt av bortekamper for tiden. Potensialet er der likevel, de vinner jo nesten alt hjemme på Elland Road og hadde Solbakken fortsatt vært trener for hjemmelaget, hadde vi gått for ren borteseier. Nå garderer vi på Leeds enten-ellerhet. HB i kamp 10.

11. Charlton Athletic - Birmingham City
Charlton slo Watford, Blackpool og Blackburn etter tur, men nå har de tapt for Sheffield Wednesday og Crystal Palace i sine to siste. De hører ikke til blant de sterkeste hjemmelagene (4-5-6 totalt) og manager Chris Powell etterlyser mer råskap foran mål fra sine offensive spillere. I London-derbyet mot Crystal Palace sist hadde de, og da spesielt spissen Ricardo Fuller, en rekke sjanser til å øke ledelsen, men det endte med tap 1-2.

Rhoys Wiggins (f) og Danny Haynes (a) ventes tilbake fra start, begge har vært skadet en stund men fikk innhopp forrige runde. Det er ingen nye skader eller suspensjoner for Chris Powell i dag, men manageren ymter frempå om et par endringer grunnet sjansesløseri den siste tiden. Andy Hughes (m) er stadig ute.

Birmingham nådde en milepæl forrige helg da de slo Nottingham Forest 2-1 hjemme. Det var første gang denne sesongen at de vant to kamper på rad, de slo nemlig Burnley 2-1 runden før. Det var for øvrig sesongens fjerde borteseier (4-5-6 borte totalt) og nok til å komme seg et lite hakk over bunnstriden. Med scoringer i fire kamper på rad og uten tap på over en måned må det være lov å være svakt optimistiske, men dette laget er ikke til å stole på.

Det er ingen nye skader eller suspensjoner hos bortelaget heller, og her ligger det an til samme startellever som har vunnet to kamper på rad. Darren Ambrose, David Murphy, Stephen Carr og Will Packwood er stadig ute, Jonathan Spector er tilbake men spiller neppe.

Borteseieren skal definitivt med på kupongen, for Birmingham har plutselig marginene på sin side igjen. Et formsvakt Charlton kan de godt slå. På den annen side, veien til en ny fiasko har aldri vært lang for Birmingham, og markeringen blir HB på The Valley i kamp 11.

12. Blackburn Rovers - Ipswich Town
Blackburn investerte tungt i Huddersfields toppscorer fra League One, Jordan Rhodes, før sesongen. Endelig er Rhodes er i kjempeform og scorer i kamp etter kamp, totalt 19 mål er han oppe i nå. Blackburn har 3-2-1 på sine seks siste, og manager Appleton har nesten klart å følge opp de gode resultatene til den midlertidige manageren Black, som tok over forliset etter Henning Berg. Blackburn har syv poeng opp til play-off. Med den formen de viser nå, er det fortsatt håp.

Nykommerne DJ Campbell (a) og Lee Williamson kan få sine debuter. Grant Hanley (f) er usikker etter at han skadet seg for Skottland, men ellers er det ingen nye skader. Dessverre er Joshua King (a) fortsatt ute, det samme er Adam Henley, Leon Best og Dickson Etuhu (m).

Ipswich har klatret vekk fra direkte nedrykk, men med 1-2-2 på de fem siste er ikke helt godt nok, selv om 4-0 hjemme mot Middlesbrough forrige helg var en fest. Manager Mick McCarthy ble ansatt for å berge klubben fra nedrykk, og ser ut til å levere på det punktet, men ikke så mye mer heller, foreløpig. Med 5-3-7 borte totalt er Ipswich et ugreit lag å få på besøk, og de har en liten hang til å skuffe mot lag på nedre halvdel men gjerne overraske mot lagene på øvre halvdel. De var nesten avskrevet borte mot suverene Cardiff, men klarte 1-1 der, før de tapte 1-2 for bunnlaget Bristol City.

Førstekeeper Scott Loach er ute med skade. Heldigvis er Stephen Henderson tilbake fra utlån i West Ham og kan ta ansvar for buret. Lee Martin (m) er usikker og Paul Taylor er ute til sommeren.

Vi tror på Blackburn her. De viste gode takter med hjemmeseier mot Bristol City sist, og Ipswich skal være overkommelig motstand. Ipswich må nok opp mot et av topplagene før de tar poeng igjen, for å sette det litt på spissen. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 09.02.2013 15:55
1. Southampton - Manchester City U B
2. Chelsea - Wigan Athletic H
3. Sunderland - Arsenal H U B
4. Norwich City - Fulham U
5. Swansea City - Queens Park Rangers H U
6. Stoke City - Reading FC H U
7. Huddersfield Town - Cardiff City B
8. Bolton Wanderers - Burnley H
9. Blackpool - Millwall H
10. Wolverhampton Wanderers - Leeds United H B
11. Charlton Athletic - Birmingham City H B
12. Blackburn Rovers - Ipswich Town H

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 09.02.2013 15:55
1. Southampton - Manchester City U B
2. Chelsea - Wigan Athletic H
3. Sunderland - Arsenal H U B
4. Norwich City - Fulham H U
5. Swansea City - Queens Park Rangers H U
6. Stoke City - Reading FC H U
7. Huddersfield Town - Cardiff City B
8. Bolton Wanderers - Burnley H
9. Blackpool - Millwall H
10. Wolverhampton Wanderers - Leeds United H B
11. Charlton Athletic - Birmingham City H B
12. Blackburn Rovers - Ipswich Town H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.