*Nettavisen* Sportspill.

Fotballens festaften

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

16. mai er som alltid en herlig dag for de som er glad i norsk fotball med både tippekupong og flotte oddskamper.

16.05.13 07:28

Sportspills meny torsdag
Oddstips 1: Brann fortsetter å vinne i Bergen
Oddstips 2: Brøndby har ikke noe valg

Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
V75 Åby: Ekstra V75 med store penger å spille om
V4 Boden: Sportspill i knallform

Torsdagens midtukekupong består av alle åtte kampene i Tippeligaen, samt fire kamper fra Adeccoligaen. Innleveringsfristen er kl 17.55 og bonuspotten er nå kommet opp i ca 1,8 millioner kroner.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Odd - Start
Tippekupongen innledes med et oppgjør mellom to lag som topper formtabellen i negativ forstand. Hjemmelaget har kun kapret fem poeng på sine seks siste seriekamper og ligger nest sist på den rekordjevne Tippeligatabellen. På bortebane har Skiens-laget fortsatt ikke kapret ett poeng (0-0-4), men hjemme i Skien har det gått meget bedre og kun Rosenborg har reist herfra med full pott (2-2-1). Odd hadde fulltallig tropp onsdag.

Borteaget har kun en seier på sine seks siste seriekamper (1-1-4), men hadde definitivt ikke marginene med seg i hjemmemøtet med Viking søndag kveld der et selvmål på overtid sørget for at laget tapte 1-2. kun ett poeng er tatt på sesongens fire første bortekamper. Jesper Mathisen (smell) rekker ikke kampen, ellers er det ingen problemer for Mons Ivar Mjelde.

Med andre ord er dette to typiske hjemmelag som møtes og Odd bør skaffe seg tre poeng her. H.

2. Rosenborg - Sarpsborg
Etter en svak periode med to poeng på fire kamper, har Rosenborg slått tilbake med to strake 2-1 seire. Selv om ikke seierssifrene var imponerende i bortemøtet med Hønefoss mandag (2-1), var det et bra Rosenborg-lag vi fikk se i den kampen. Hjemme på Lerkendal har dog ikke Rosenborg bedre enn 2-1-1. Laget er skadefritt.

Etter en svært oppløftende sesongstart fikk Sarpsborg juling så det holdt i bortemøtet med Tromsø søndag og røk hele 0-5. Nyopprykkede Sarpsborg hadde 2-2-0 på de fire foregående og står med 3-4-2 totalt. Borte står laget med 1-3-1. Martin Thømt Jensen, Haraldur Björnsson, Ole Christoffer Heieren Hansen og Alvaro Baigorri er ute med langtidsskader. Øyvind Hoås og Jeremy Berthod er også uaktuelle.

Vi har stadig noen spørsmålstegn rundt årets utgave av Rosenborg, men normalt skal dette være en hjemmeseier. H.

3. Brann - Aalesund
Fem hjemmeseire av fem mulige for Brann og fire bortetap av fire mulige er fasiten for Brann etter ni spilte serierunder. Søndag så det ikke ut som laget hadde trua på noe som helst i bortemøtet med serieleder Strømsgodset og det var lite å si på at Godset vant den kampen 2-0. Brann falt dermed fra andre til femteplass på tabellen.

Etter tendenser til sviktende form så slo Aalesund tilbake så det smalt i hjemmemøtet med Lillestrøm mandag kveld og ga seg ikke før det stod 7-1. Det sendte laget opp på andreplass på tabellen, fortsatt bare tre poeng bak serieleder Strømsgodset. Variable 2-0-2 på bortebane.

Simen Wangberg, Markus Jonsson, Fredrik Nordkvelle, Jørgen Mohus og Kasper Skaanes er alle ute for Brann. Tramaine Stewart, Daniel Arnefjord, og Petter Orry Larsen er skadet. Jo Nymo Matland og Demar Phillips er usikre for Aalesund.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende i Bergen og med tanke på Branns imponerende hjemmestatistikk er det vanskelig å komme utenom hjemmeseieren her. H.

4. Lillestrøm - Sandnes Ulf
Meget ustabile 3-2-4 på de ni første serierundene for Lillestrøm som fikk juling så det holdt i Ålesund mandag kveld og røk 1-7. Holder dog fortsatt 10. plassen på den jevne tabellen med sine 11 poeng. Har kommet bakpå i begge sine to siste hjemmekamper. Først 1-2 mot Start, men snudde den kampen til 3-2 seier. Sist torsdag lå laget under 0-2 hjemme mot Sogndal, men berget et poeng grunnet et feil idømt straffespark. Totalt 2-2-1 hjemme på Åråsen hittil. Frode Kippe. Thorstein Helstad, Fredrik Stoor, Arnold Origi, Stian Ringstad, Erling Knudtzon og Ruben Gabrielsen måtte stå over mot Aalesund, og det er usikkert om noen av disse blir klare.

Sandnes Ulf har fortsatt ikke vunnet hjemme etter søndagens 0-0 kamp mot Molde (0-3-2), men borte har laget tatt skalpen til både Tromsø og Rosenborg. Ledet to ganger borte mot Sarpsborg sist torsdag, men måtte returnere uten poeng (2-3). Gjorde en bra hjemmekamp mot Molde søndag og var nærmest seieren i den kampen.

Sandnes Ulf vant tilsvarende oppgjør i fjor med 3-1 og kan utmerket godt vinne igjen. HUB.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

5. Molde FK - Haugesund
Det vil seg fortsatt ikke for regjerende seriemester Molde som etter sterke 4-1 hjemme mot Aalesund sist torsdag, ikke klarte bedre enn 0-0 borte mot Sandnes Ulf søndag. Molde står dermed med fattige seks poeng etter ni spilte serierunder og har allerede fjorten poeng opp til serieleder Strømsgodset. Besynderlig svake 1-0-3 på Color Line stadion. Børre Steenslid og Espen Bugge Pettersen er ute.

Haugesund har tatt ni av sine fjorten poeng hjemme i Haugesund og alt er således normalt for laget. Tok en sliteseier mot Vålerenga søndag (1-0). Borte står laget med 1-2-2. Joakim Vaage Nilsen og Geir Ludvig Fevang er uaktuelle. Eirik Mæland og Per Morten Kristiansen er usikre, mens Ugonna Anyora (tre gule) er ute med karantene.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende og Molde er trolig kupongens sikreste hjemmeseier. H.

6. Strømsgodset - Sogndal
Det er mange store favoritter på 16. mai, og det er ikke så rart all den tid de store lagene normalt får hjemmekamp og Strømsgodset er blant dem. Overbeviste kun i perioder mot et tafatt Brann-lag søndag kveld, men er som kjent knallsterke hjemme på Marienlyst. 4-1-0 er fasiten hittil. Thomas Sørum (strekk) mister trolig hele mai, mens Jørgen Horn (tre gule) soner karantene.

Sogndal fikk åpenbart troen på det igjen etter å han banket Brann 3-1 hjemme på Fosshaugane forrige søndag. Hadde Lilletrøm i kne sist torsdag, men en svak dommer forærte Lillestrøm et straffespark på stillingen 1-2 og dermed endte det 2-2 på Åråsen. Søndag tok laget en komfortabel 2-0 seier hjemme mot Odd og Sogndal har dermed tatt sju poeng på sine tre siste kamper og avansert til 9. plass på tabellen. 1-1-2 er tallene på bortebane. Rune Bolseth (sykdom) er usikker, ellers fulltallig tropp.

Vi har en mistanke om at Godset kan levere litt under pari her og utelukker ikke helt at Sogndal kan knipe poeng. HU.

7. Viking - Hønefoss
Stort sett uten å imponere i en eneste kamp har Viking inntatt fjerdeplassen på tabellen med sine 16 poeng. Søndag "ranet" laget til seg tre poeng i Kristiansand etter å ha scoret seiersmålet på overtid. Overbeviste ingen i derbyet hjemme mot Haugesund forrige torsdag og var kun gode de første ti minuttene i hjemmemøtet med Sogndal nest sist. 3-1-0 er uansett bra tall hjemme på Viking stadion. Veton Berisha (bruddskade) er uaktuell. Makhtar Thioune (ankel) betegnes som usikker.

Hønefoss var i realiteten sjanseløse hjemme mot Rosenborg mandag kveld selv om tapssifrene ikke var større enn 1-2. 2-3-4 etter ni seriekamper er vel omtrent som forventet for Hønefoss som nok får en kamp får å overleve denne sesongen også. Borte står laget med 1-2-2. Toni Kolehmainen (skulder) har vært ute de siste kampene. Alexander Groven og Tor Øyvind Hovda stod over mo RBK sist, og det er uvisst om de blir klare.

Vi har problemer med å stole fullt ut på dette Viking-laget og ser slett ikke bort fra at Hønefoss kan knipe poeng. HU.

8. Vålerenga - Tromsø
Det kunne virke som Vålerenga var på gang, men etter den sterke borteseieren mot Sandnes Ulf er det blitt sjokktap hjemme for Hønefoss og bortetap mot Haugesund nå i helgen. Kjetil Rekdal har altså ikke fått orden på Enga og laget ligger tredje sist etter å tapt seks av ni kamper allerede. Hjemme i Oslo står laget med 2-0-2. Bojan Zajic, Joachim Thomassen, Jan Gunnar Solli og Mohammed Fellah er ikke klare for spill. Sidoine Oussou er langtidsskadet.

Tromsø leverer som vanlig varene hjemme på Alfheim og bortsett fra sjokktapet hjemme mot Sandnes Ulf er de tre øvrige hjemmekampene vunnet og søndag leverte Gutan årsbeste da Sarpsborg ble banket 5-0. Borte er kun en kamp tapt, de fire øvrige har alle endt med poengdeling. Saliou Ciss (strekk) og Miika Koppinen (akilles) er ute mot VIF.

Vålerenga har riktignok vunnet de tre siste tilsvarende, men vi gir Tromsø klar vinnersjanse torsdag. HUB.

9. Fredrikstad - Stabæk
Nesten krise i Fredrikstad allerede som har tapt fire av sine sju første seriekamper og ikke er i nærheten av å ligne på den opprykkskandidaten mange eksperter hevdet de ville være før seriestart. Årsverste borte mot Ranheim søndag, der laget ble ydmyket med 0-3 tap. Svake 1-1-1 hjemme på Fredrikstad stadion.

Stabæk har derimot våknet med to strake seire, etter en tung start på livet i Adeccoligaen. Bærumslaget har dermed avansert til 8. plass etter 2-4-1 totalt. Borte står laget med 1-2-1.

Slik Fredrikstad fremstår i øyeblikket er det umulig å stole på laget og dette kan bikke begge veier. HB.

10. Bodø/Glimt - Strømmen
Det er få lag som er mer typiske hjemmelag enn Bodø/Glimt. Med 4-0-0 hjemme og sterke 10-1 i måforskjell er laget på andreplass, selv om bortestatsen ikke viser bedre enn 0-1-2.

Tyngre går det for Strømmen som ikke uventet røk 1-2 borte mot Bryne søndag. Strømmen må nok igjen belage seg på en kamp for å overleve, og samtidig ta poengene sine hjemme.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende på Aspmyra og det er vanskelig å se at ikke Bodø/Glimt vinner denne. H.

11. Hødd - Ranheim
Toppkamp i Ulsteinvik mellom Hødd på femteplass og serieleder Ranheim. Etter fire strake seire måtte Hødd gi tapt for meget hjemmesterke Bodø/Glimt søndag (0-1). Hjemme i Ulsteinvik er tre av tre vunnet og Hødd kan være en outsider i opprykkskampen denne sesongen.

Ranheim leverte årsbeste da opprykksfavoritt Fredrikstad ble feid av banen hjemme søndag og ga seg ikke før det stod 3-0 i målprotokollen. Med sterke 5-1-1 på sine sju første seriekamper har Trondheims-laget inntatt tabelltoppen med sine 16 poeng det er tre poeng ned til forfølgerne. Borte er tre av tre vunnet.

0-0 og 1-3 er utfallet av de to siste tilsvarende i Ulsteinvik, men årets utgave av Hødd er nok bedre. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

12. Vard - Ham-Kam
Ett poeng på de fire siste for nyopprykkede Vard Haugesund som har falt til tredje siste plass på tabellen. Det skal dog tillegges at kun to av seks kamper er spilt hjemme i Haugesund da laget har tapt 0-1 for Fredrikstad og spilt 2-2 mot Bodø/Glimt.

Positiv start av Ham-Kam som er helt oppe på andreplass når sju serierunder er gjennomført. Ti poeng er tatt hjemme på Briskeby, mens to av tre bortekamper er tapt, så foreløpig er det usikkert hvor bra Ham-Kam er.

Denne er skikkelig vrien og uten tvil en av kampene som må heldekkes på midtukekupongen. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.05.2013 17:55
1. Odd - Start H
2. Rosenborg - Sarpsborg 08 H
3. Brann - Aalesund H
4. Lillestrøm - Sandnes Ulf H U
5. Molde - Haugesund H
6. Strømsgodset - Sogndal H U
7. Viking - Hønefoss BK H U
8. Vålerenga - Tromsø H U B
9. Fredrikstad - Stabæk H
10. Bodø/Glimt - Strømmen H
11. Hødd - Ranheim H U
12. Vard Haugesund - HamKam H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.05.2013 17:55
1. Odd - Start H
2. Rosenborg - Sarpsborg 08 H
3. Brann - Aalesund H
4. Lillestrøm - Sandnes Ulf H U B
5. Molde - Haugesund H
6. Strømsgodset - Sogndal H U
7. Viking - Hønefoss BK H U
8. Vålerenga - Tromsø H U B
9. Fredrikstad - Stabæk H B
10. Bodø/Glimt - Strømmen H
11. Hødd - Ranheim H U
12. Vard Haugesund - HamKam H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.