Gå til sidens hovedinnhold

Fransk godbit i skyggen av Arsenal

Vi plasserer innsatsen i Ligue 1 og Premier League lørdag kveld.

Sportspills meny lørdag
V75 Bergen: Stjernedryss!
Tippetips: Alvorets time på Åråsen
Oddstips 1: West Ham tar steget
Oddstips 2: En fransk godbit
Premier League: Skaderapport
Tippeligaen: Skaderapport
Konkurranse: Vinn en iPad!

Langoddsen innleder med Oddsen-Liga klokken 13.00. Dette er siste spillerunde og kampene har felles, tidlig kampstart. Klokken 13.45 sparker Tottenham og Chelsea i gang Premier League, og så går det slag i slag med Bundesliga, engelsk fotball, Ligue 1, Serie A og Primera Division utover dagen, ispedd litt Tippeliga og ishockey.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
65. Swansea - Wigan B 3,35

Vi tviler på Swansea i dag. De tapte tre på rad før de med nød og neppe halte i land 2-2 hjemme mot Reading i den siste før landslagspausen. De dominerte mot Reading, men havnet under både 0-1 og 0-2. Noe er galt. Det er åpen kritikk av den danske manageren Laudrup og hans metoder. Nå har det gått 14 dager og vi tror det blir tøft hjemme mot Wigan. Bortelaget lar seg ikke be to ganger og tar gjerne alle poengene dersom Swansea ikke fungerer optimalt lenger. 3,35 på Wigan er så absolutt spennende.

70. Nottingham Forest - Cardiff B 2,60
Undertegnede klarer ikke akseptere at Nottingham Forest skal være favoritter i denne. De har bare vunnet tre av de ti første, og i dag er fire-fem mann ute eller usikre med diverse skavanker. De får besøk av ligaleder Cardiff, som har 6-0-1 på de syv siste. Det er snakk om at Craig Bellamy, kanskje den beste spilleren i hele Championship, er tilbake for Cardiff. Ingen skader eller suspensjoner. 2,60 for borteseieren må prøves.

Dagens avslag
57. Liverpool - Reading H 1,28

Vi tror som bookmakerne at Liverpool skal ha gode sjanser i dag, men 1,28? På et lag som har 0-2-2 på fire hjemmekamper og ikke klarte mer enn 0-0 mot Stoke for to uker siden. Ofte ser man at oddsen på et lag som feiler gang på gang stiger for hvert feiltrinn. Liverpool er unntaket, tydeligvis. Ingen innsatser herfra.

Dagens spill
Vi plukker to hjemmeseire fra England i dagens første oddstips. Senere på kvelden er Norsk Tipping nok en gang ute med god odds på fransk Ligue 1, og vi må ha med et av de franske formlagene til fine 2,10, i kombinasjon med gotgående Arsenal.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

100. Valenciennes - Lorient
Ligue 1. Valenciennes har åpnet godkjent, spesielt hjemme der de har 2-2-0 på de fire første. Forrige hjemmekamp ble en maktdemonstrasjon der man slo Marseille hele 4-1, og ble det første laget til å beseire ligalederen denne sesongen. Marseilles mål var et trøstemål i tilleggstiden. Den tidligere Le Mans- og Auxerre-spissen Anthony Le Tallec scoret to ganger i denne triumfen. Runden etter scoret Valenciennes to ganger første kvarteret og var meget nær seier i Toulouse, men det endte 2-2.

Gregory Pujol (a) er tilbake fra skade og blir et alternativ til Le Tallec på topp. Loris Nery (f) og lagkaptein Rudy Mater (f) mister trolig kampen.

Lorient har innledet sterkt med 3-5-0 på de åtte første. De har spilt 1-1 mot Nice, Evian og Lyon de tre siste rundene. Borte mot Evian gikk det mot tap, men man fikk reddet ett poeng med en sen utligning.

Togoleseren Alayixys Romao (m) er høyst usikker, mens Lucas Mareque (f), Mathieu Coutadeur (m) og lagkaptein Bruno Manga (f) er ute.

Det er stor dominans av hjemmeseire på innbyrdes oppgjør. Den eneste borteseieren på de femten siste møtene sto Valenciennes for i 2007. Forrige sesong tok lagene hver sin 2-0-hjemmeseier.

Valenciennes viser utmerket form og satte ligalederen ettertrykkelig på plass i forrige hjemmekamp. Nå kommer et noe svakere lag på besøk, et lag de ofte slår. 2,10 for hjemmeseier her må være bra betalt synes vi, selv om det er et ubeseiret lag som kommer på besøk. Men Marseille var også ubeseirede før de kom hit og ble rundspilt. Dette objektet må kombineres, det er synd og skam egentlig, men vi har et godt forslag.

90. Norwich - Arsenal
Norwich har sett svake ut hittil. De venter fortsatt på sin første seier, men er lenger og lenger unna med 0-1 for Newcastle, 2-5 for Liverpool og 1-4 for Chelsea i sine tre siste. Det scores for lite mål og i det siste har ikke defensiven holdt heller. Når Grant Holt er lagets toppscorer med bare 2 mål, skjønner man at Norwich er et stykke unna nivået de holdt i opprykkssesongen sist, og her bør det skje snart skje noe. Forhåpentligvis har Norwich brukt landslagsoppholdet fornuftig, men dagens motstander er vanskelig å møte uansett.

Whittaker, Lappin, Kane og Butterfield er ute for hjemmelaget, mens Snodgrass er usikker.

Arsenal vant 3-1 borte mot West Ham før landslagsoppholdet, der en rekke av lagets faste startere har vært i aksjon for sine landslag. Arsenal har vist god form i både Premier League og Champions League denne høsten, selv om de har et par kamper i PL som var litt under pari, som 0-0 mot Stoke og Sunderland i de to første. Arsenal er nummer 7 med 3-3-1 totalt og vi forventer dem høyere på tabellen. Onsdag er det hjemmekamp mot Schalke i Champions League.

Fraværslisten er lang, men flere av disse har vært ute en stund nå. Synd at Walcott er ute denne gangen: Rosicky, Fabianski, Szczesny, Diaby, Walcott, Gibbs, Koscielny, Sagna og Wilshere er skadet.

For 14 dager siden var det stor forskjell i kvalitet på disse to lagene. Vi tror det er slik fortsatt. Norwich har hjemmebanen, men fint lite annet. Arsenal vant 2-1 her forrige sesong og vi tror på noe lignende i dag. Derfor tør vi ikke spille med handicap på Arsenal her, vi bruker borteseier til 1,40. Dette gir oss en dobbel til 2,94. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.25.

90. Norwich - Arsenal 6,20 3,65 1,40
100. Valenciennes - Lorient 2,10 2,80 2,95

Total odds 2,94

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken