Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Fredagens frekke dobbel

To borteseirer skal gi oss over 5,4 ganger pengene. Sjekk også dagens langskudd og avslag.

Kommersielt

Tippetipset: Vi stoler ikke helt på Brann

Langoddsen byr på russisk og irsk fotball. Vi finner også objekter fra Gold Cup som avvikles natt til lørdag, og de samme kampene vi har vært innom på midtukekupongen: Vestlandsoppgjøret mellom Brann og Sogndal og mye spennende 3. divisjonsfotball.

Sportspill har lenge hatt et ønske om å omtale flere objekter enn bare de to eller tre vi velger ut som dagens spill, og fra og med i dag vil oddstipsene også inneholde «Dagens langskudd» og «Dagens avslag».

Vi fortsetter selvsagt med dagens tips på vanlig måte, men har et mål om å fatte oss mer i korthet i tiden fremover, uten at dette på noen som helst måte skal gå utover kvaliteten på tipsene. Tippetipsene fortsetter som før.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Borgen i 3. divisjon avdeling 1 fikk en stor opptur da de tok sesongens første seier med hele 4-0 over Follo 2 i forrige runde. Mot Bøler på 5. plass, som har vunnet tre av tre bortekamper, forventer alle at Borgen taper igjen. Men Bøler er variable, og har tapt og vunnet annenhver kamp hittil. Borgen til 3,40 blir dagens første langskudd.

Eidsvåg er bunnlaget i 3. divisjon avdeling 9. Men de vant sin forrige hjemmekamp 3-2 mot gode Elnesvågen og Omegn. I dag kommer Skarbøvik på besøk, laget som rykket ned fra 2. divisjon før denne sesongen. Skarbøvik har feilet som store favoritter flere ganger og har bare 0-1-3 på bortebane. De to siste bortekampene er tapt mot middels motstand, så hvorfor skulle de ikke tape igjen? 3,70 på Eidsvåg blir dagens langskudd nummer to, og den som er så dristig å levere dobbelen Borgen + Eidsvåg får en total odds på hele 12,58.

Dagens avslag
Variable Brann har bare 12 utespillere tilgjengelig i vestlandsderbyet mot Sogndal, og saftbygdingene viser gode takter og har virkelig strammet opp det defensive. Uten Mezquida, Juninho, Mjelde, Austin og angrepsmaskinen Kim Ojo blir det enda vanskeligere å gjette på hva Brann får til, og lave 1,50 på hjemmeseier i Bergen takker vi høflig nei til.

Dagens spill
Vi har allerede vurdert mange av kveldens 3. divisjonskamper på midtukekupongen, og to bortelag synes å være gjort til for store outsidere både på tippekupongens folkerekka og på langoddsen. Vi kombinerer disse i en litt dristig dobbel som gir gode 5,40 i total odds.

Stord - Kopervik
3. divisjon avdeling 7. Stord viser gode takter med 3-2 over Askøy og 5-3 over Sotra i sine to siste spilte. Dette er bunnlag, riktignok, men runden før spilte Stord 1-1 borte mot gode Staal Jørpeland. 3-0-1 på hjemmebane er godkjent, men det spørs om det blir direkte retur til 2. divisjon. Stord slipper inn for mange lettvinte mål, ser det ut til.

Kopervik spilte også i 2. divisjon forrige sesong, men rykket ned etter en turbulent sesong. Med 5-2-2 på de ni første har de lagt seg til på 4. plass, og må holde koken oppe og vel så det dersom de skal rykke opp til 2. divisjon igjen. Man har kun tapt for sterke Os og avdelingsleder Brann 2. Forrige runde dominerte man totalt hjemme mot Skjold og vant enkelt 4-0.

Mikael Hårvik mister resten av sesongen med skade. Glenn Helge Thomsen er ute i mange måneder med skade.

Her er oddsen satt til 1,80 - 3,90 - 2,30, og dette får vi ikke til å stemme med virkeligheten da Kopervik har vist mest hittil. De har et solid lag som kun taper mot de aller beste. Stord har vunnet mye på hjemmebane, men slipper inn mange unødvendige mål selv mot de svake lagene. Men ok, hjemmebanefordelen må telle noe, men ikke mer enn at 2,35 på borteseieren mellom to tidligere 2. divisjonslag må prøves. Objektet må kombineres.

Kolstad - Kvik
3. divisjon avdeling 10. Kolstad var oppe i 2. divisjon men lykkes ikke, og nå sliter de på nivået under også. Man tok en del poeng i 2. divisjon, men var til slutt 8 poeng unna å beholde plassen. En del spillere forsvant med nedrykket, faktisk alle med unntak av to stykker, hvis vi er riktig informert. Dagens Kolstad er ungt og mangler rutine. Etter poeng i sesongens tre første kamper står Kolstad med 1-0-5 på de seks siste, og forrige runde røk man 1-6 mot bunnlaget Alvdal. Her snakker vi alvorlig mangel på form og trolig også pessimistisk innstilling hos mange av spillerne. "Dårli guts, omstillingsfasen va rett å slett rævva og innsatsen va ikke te å skryt av". Slik oppsummerer kaptein Svedjan 1-2 tapet mot Charlottenlund runden før, på klubbens nettside.

Erik Breen og kaptein Robert Svedjan (m) var ute forrige runde, usikkert om de er tilbake nå.

Kvik spilte i 4. divisjon forrige sesong, men gjør det bedre enn dagens motstander nå. 4-2-4 totalt holder til en plass midt på tabellen. Kun én bortekamp er vunnet, det var sesongpremieren mot bunnlaget Vuku. Formen er kanskje nedadgående for Kvik også, for de tre siste er tapt. Men så har man også møtt lag nummer 1, 3 og 4 på tabellen i de tre siste, og holdt avdelingsleder Buvik til 2-3 i Abrahallen. Så formen kan være god den, og det skal nok bli fint å møte et lag som er helt ute av balanse og komme tilbake på vinnersporet.

Martin Kristoffersen (f) er suspendert.

Kvik er favoritter hos oss. De spiller jevnt med avdelingslederen mens Kolstad er inne i en meget svak periode med mye motgang. Man nådde bunnen sist, da man ble slaktet av bunnlaget. Hvorfor Kolstad er favoritter med 1,75 på langoddsen, skjønner vi ikke. Vi mistenker at Kolstad er favoritter bare fordi de spilte på et høyere nivå forrige sesong. Men laget er ikke det samme i dag, det er et mye svakere Kolstad som likevel er favoritter nå. 2,35 på habile Kvik brukes i en dobbel med Kopervik. Vi setter 100 kroner, spillefristen er klokken 18.55.

13. Stord - Kopervik 1,80 3,90 2,30
16. Kolstad - Kvik 1,75 3,95 2,35

Total odds 5,40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus