Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Fredrikstad mangler Tarik

Det kan bli tungt, men ikke umulig mot Viking når Tarik Elyonoussi er suspendert. Les mer i tirsdagens oddstips.

Kommersielt

Det er ikke mer enn 13 fotballkamper å se på langoddsen i dag. Høydepunktet er Fredrikstad mot Viking i Tippeligaen, og her har Norsk Tipping satt opp fem forskjellige spillobjekter. Ellers er det Oddsen-Ligaen med rekruttlag i aksjon, 3. divisjon, Toppserien og privatlandskamper.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
117. Stabæk - Kolbotn (0-2) B 2,15

Norsk Tipping øker spenningen ved å sette et handicap på 2 på favoritten Stabæk i denne kampen fra kvinnenes Toppserie. Vi har sett at mange holder årets Kolbotn-lag for å være svakere enn foregående årganger, men det er sannelig ikke lett å score på Kolbotn denne sesongen heller. Bortelaget står med 2-4-2 etter 8 runder, og en målforskjell på 9-8. Kolbotns største tap hittil er 1-3 mot Vålerenga, mens de har spilt 1-1 mot Klepp og 1-1 mot Røa. Bortekampen mot Stabæk er antagelig årets vanskeligste, men Kolbotn har et solid forsvar og vi tror ikke dette er noen bankers storseier til Stabæk. De to siste innbyrdes på dagens bane har endt 0-0. Vi prøver 2,15 på at bortelaget taper dette med maksimalt ett mål, klarer uavgjort eller vinner.

Dagens avslag
114. Litauen - Russland B 1,28

Privatlandskamp som spilles i Sveits. Odds på 1,28 i en kamp der resultatet er underordnet, anser vi som ikke spillbart. Norsk Tipping tilbød 1,05 på Portugal da de spilte 0-0 mot Makedonia og 1,10 på Nederland da de tapte 1-2 for Bulgaria på lørdag . Det er lett å la seg blende av store navn, men husk at spillerne på banen ikke nødvendigvis er der for å vinne. 1,28 på russerne får stå urørt.

Dagens spill
Det er få kamper på programmet og mandag kveld ser vi bare én mulighet. Så får vi se om det kommer noe spennende odds på objektene fra Oddsen-Ligaen, men den siste tiden har det vært fullstendig bingo å sette penger på kamper med rekruttlag involvert.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

107. Fredrikstad - Viking
Fredrikstad ligger nest sist i Tippeligaen. I går fikk bunnlaget Stabæk sin første seier, og Fredrikstad må ta poeng snart om de ikke skal bli liggende helt sist. De har ikke vunnet siden de slo nettopp Stabæk 5-1 i Fredrikstad. 0-3-6 på de ni siste er triste saker, og man har bare maktet poeng med 1-1 på Hønefoss, 1-1 borte mot Odd og 0-0 hjemme mot Haugesund. De tre siste spilte er tapt mot Molde, Godset og Brann. Skal vi si noe positivt om Fredrikstad så må det bli at de har scoret 11 mål på 5 hjemmekamper. Det er bedre enn mange andre.

Fredrikstads tropp er noe tynnere enn i fjor og nivået holdes til en viss grad oppe av gode enkeltspillere. I dag mangler den viktigste, i våre øyne. Tarik Elyonoussi (a) må stå over på grunn av tre gule kort. Han er lagets toppscorer med 5 mål hittil og meget toneangivende. Jørgen Horn overtar kapteinsbindet. På den positive siden så er Hans Erik Ramberg (m) tilbake fra skade.

Viking spilte en godkjent kamp mot Stabæk forrige runde, men måtte vente lenge før det ble scoring. Vidar Nisjas brassespark i sluttminuttene var en perle og reddet dagen for Hareides menn, som trenger alle poeng de kan få. De er nummer 10 på tabellen med 4-2-5 totalt, og bare ni scorede mål, og med de målsettingene Hareide har uttalt før sesongen, er det ikke godt nok. Forrige bortekamp ble Viking utspilt i Tromsø og tapte 1-5. I Sogndal var de derimot bedre og vant 2-1, og de tok også poeng i Bergen da det ble 0-0 mot Brann. Viking har 1-2-3 på seks bortekamper.

Ingelsten (a) var tilbake mot Stabæk og spilte den siste halvtimen der. Han er med i troppen nå også, det er derimot ikke Eirik Jacobsen. Ellers likt. Hareide stiller denne troppen:

Østbø, Almenning Jarstein, Bertelsen, Andersson, Skogseid, Ørnskov, Nisja, Ingelsten, Landu Landu, Danielsen, de Lanlay, Tveita, Sigurdsson, Anier, Valon Berisha, Veton Berisha, Olsen.

Fredrikstad har bare vunnet én kamp, og det er ikke lett å se for seg at de skaper spesielt mye fremover uten Tarik. Hareide fikk et lite pusterom med seieren over Stabæk, og vi tror han er godt fornøyd dersom Viking unngår tap i Fredrikstad. Hjemmelaget trenger tre poeng, men ett er heller ikke å forakte. 3,15 for en broderlig uavgjort i lagenes siste kamp før sommerferien er det beste alternativet. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55. Kampen ser du på TV 2 Zebra.

107. Fredrikstad - Viking 2,65 3,15 2,30

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus